Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    Tshit
    Godina
    41
    Bodovi
    11.262
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.262, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

H2 vs. Mju700

Pozdrav, evo pravi sam noob za ovo pitanja pa nadam se da nisam napisao nista smijesno i "bolesno"

Ovako, zanima me Sony H2.
    Mogao bi skupiti love taman za njega, ali dali to valja, jer cijena je novoga 2600 kn, a gledam i Olympus mju 700 dodje toliko, sad dali se to isplati kupit.

dali je to uopce DSLR, (mislim zbog cijene, zar ima tako jeftinih) tj. ako nije dali ima sve funkcije kao i oni.

Meni bi trebalo da radi ostale stvari:

1) Da ima dobar zoom, tj. kad nesto zumiram, a mrak je da slika normalna bude a ne kao sad na W5 da mi je sve crno, nista ne vidim, kad god stisnem zoom sve bude crno

2) Kad slikam slike po mraku da mi budu "super" slike, tj. ne kao sad da mi je sve "zblurano", da nista ne vidim.

3) Da ima izbor da ja mogu izostravati slike sam, tj. imam recimo dvije stvari i sad prvu hocu da bude mutna, druga da bude cista, to me najvise zanima....
    da mi nije sve cisto, kad hocu nesto da bude mutno da bude, nesto necu, da bude cisto.

4) da mogu nariktavati kako brzo da okine, tj. slikam brze slike, neke pokrete ili tako nesto i sad dok ja uslikam dok on sliku obradi treba 2-4 sec, dali se to moze nariktavati.

Dali H2 u globalu valja i dali se isplati kupiti

Recimo, opcija mju700 ili H2?

thx
    Im great in bed
    I can sleep for days

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE k800i + 1gb
    Operater
    tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koliko se mal kuzim u fotice i sta ti trebas najbolji i je H2.
    samo sto na njega ne mozes stavit dodatni flash. a za zamucenost ne znam.

nek ti stručni i sveznali Bimbi kaže.
    Zadnji uredio Rebbit : 09-11-2006 u 00:11
    Nokia 3210>Siemens c65> Nokia 3650> Motorola E1000> Motorola v360> BS el 71> Nokia 6131> Samsung e330> Nokia 6233> SE w900i > SE k800i + 1gb :)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao TheRoyalFlash
    Pozdrav, evo pravi sam noob za ovo pitanja pa nadam se da nisam napisao nista smijesno i "bolesno"

Ovako, zanima me Sony H2.
    Mogao bi skupiti love taman za njega, ali dali to valja, jer cijena je novoga 2600 kn, a gledam i Olympus mju 700 dodje toliko, sad dali se to isplati kupit.

dali je to uopce DSLR, (mislim zbog cijene, zar ima tako jeftinih) tj. ako nije dali ima sve funkcije kao i oni.

Meni bi trebalo da radi ostale stvari:

1) Da ima dobar zoom, tj. kad nesto zumiram, a mrak je da slika normalna bude a ne kao sad na W5 da mi je sve crno, nista ne vidim, kad god stisnem zoom sve bude crno

2) Kad slikam slike po mraku da mi budu "super" slike, tj. ne kao sad da mi je sve "zblurano", da nista ne vidim.

3) Da ima izbor da ja mogu izostravati slike sam, tj. imam recimo dvije stvari i sad prvu hocu da bude mutna, druga da bude cista, to me najvise zanima....
    da mi nije sve cisto, kad hocu nesto da bude mutno da bude, nesto necu, da bude cisto.

4) da mogu nariktavati kako brzo da okine, tj. slikam brze slike, neke pokrete ili tako nesto i sad dok ja uslikam dok on sliku obradi treba 2-4 sec, dali se to moze nariktavati.

Dali H2 u globalu valja i dali se isplati kupiti

Recimo, opcija mju700 ili H2?

thx
    Po mome misljenju Sony H2 i Olympus mju700 nisu modeli koji bi se medjusobno mogli usporedjivati.

H2 je predstavnih ultra zoom klase koja u prvi plan gura performanse aparata, dok je mju700 sasvim pristojan compact, koji se mogucnostima ne moze usporedjivati sa modelom poput H2. Ultra zoom klasa uvjetuje (zbog velikoga raspona objektiva) i ugradbu kvalitetnijih komponenata. Tu prje svega mislim na konstrukciju i izradu samoga objektiva, kao i tijela aparata. Modeli iz ova klase su cesto ergonomski prihvatljiviji i pruzaju korisniku vise kreativnosti u fotografiranju, te mu otvaraju mogucnost da stjece nova znanja u fotografiji.

Mju700, usprkos svim fancy opcijama koje posjeduje, je jos uvijek point and shoot model aparata. Lijepoga je dizajna, dopadljiv, omanji dimenzijama. Kome su navedene karakteristike bitne, svakako se treba odluciti za mju700.

Oni koji od aparata zele vise i koji u prvi plan stavljaju performanse foto aparata, pred malim dimenzijama i masom, trebali bi se odluciti za H2.

Sto se konkretnih pitanja postavljenih u postu tice:

H2 NIJE SLR model foto aparata. SLR je skracenica za Single lens refleks. Podrazumjeva foto aparate koji funkcioniraju na principu zatvaraca nacinjenoga od stakla koji da to jednostavno kazem zatvaraju put svjetlu do filma ili u novije vrijeme senzora. Odlike SLR modela su i prizme koje omogucavaju i krasan uvid fotografu u objekt i kadriranje, te mogucnost izmjene objektiva. Nista od navedenga H2 ne posjeduje. Ja ga cak niti ne bi svrstao u SLR like klasu (dakle u klasu aparata koja samo izgledom podsjeca na SLR modele) jer je jednostavno premalih dimanzija i mase da bi ga se tako moglo opisati.

Sto se ostalih zahtjeva tice oni su vise rezultat umjesnosti fotografa i procjene situacije u kojoj se fotografira. Zoom u H2 modela je visestruko kvalitetniji od onoga na W5 modelu, sto ne znaci da aparat ponekada nece krivo procijeniti svjetlosne uvjete pa odrediti krivo trejanje okspozicije, ali to nema konkretno veze sa koristenjem zooma, samo neposredno, jer pri vecim vrijednostima zooma, na ovim jeftinijim modelima, sustav za odredjivanje AF, AE i AWB zapada u probleme. Bez obzira na navedeno H2 ce tu svakako poluciti bolje rezultate u odnosu na W5.

"Zblurane slike po mraku" kako ti to slikovito opisujes rezultat su greske sustava za auto focus koji se javlja pogotovo u uvjetima smanjena svjetla. Ovaj se problem javlja u svih digitalnih foto aparata, cak i u prosumer klasi (dakle cijene 5000 - 6000 kn). To je boljka digitalije koju je moguce potpuno izbjeci jedino kupnjom kvalietenoga SLR modela. Pitanje je samo ucestalosti. U nekih se modela javlja vise u nekih manje. Opet kazem H2 ce imati bolji score od W5 i ovdje.

"Nariktavati" sto ce biti mutno, a sto ne, ne mozes. Za to moras imati opciju potpuno manuelnoga fokusa koju H2 ne posjeduje. Takodjer premali je svjetlosni raspon objektiva koji H2 posjeduje da bi njime mogao dobiti kvalitetan bokeh efekat (bokeh efekat je upravo to zamucenje nefokusiranoga dijela fotografije o kojemu govoris).

H2 ima opciju brzoga okidanja, ali da te odmah upozorim nemoj od nje ocekivati previse. Dakle slika za slikom kontinuirano u rafalu nece ici. Racunaj u idealnim uvjetima od slike do slike barem sekundu do sekundu i po.

I kao zakljucak, H2 je u globalu dobar aparat i isplati ga se kupiti. Pitanje je ispunjava li on tvoja ocekivanja, jer najbolji je onaj aparat sa kojim je korisnik zadovoljan.

Eto za sada toliko...ako imas jos dvojbi samo pitaj!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    Tshit
    Godina
    41
    Bodovi
    11.262
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti jos jednom prijatelju ali cini se da to nije to?

Znaci moze taj biti taj sto se meni svidja ali ne bas pravi

Aj mi onda reci, to sto sam ja napisao tih par točki, koji bi fotic meni bio dobar, naravno DSLR i koliko bi polovni dosao?

thx
    Im great in bed
    I can sleep for days

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao TheRoyalFlash
    Hvala ti jos jednom prijatelju ali cini se da to nije to?

Znaci moze taj biti taj sto se meni svidja ali ne bas pravi

Aj mi onda reci, to sto sam ja napisao tih par točki, koji bi fotic meni bio dobar, naravno DSLR i koliko bi polovni dosao?

thx
    Tvoj novac...ti biras, ali on sto si napisao po tockama kao svoje zelje, ili ocekivanja od buducega foto aparata, neces moci ostvariti sa Sony H2 modelom!

Kako si i sam rekao da bi u potpunosti zadovoljio svoje zahtjeve kupnju bi morao realizirati u SLR klasi foto aparata.

Moji prijedlozi bi bili entry level modeli Canona i Nikona, Dakle Canon 300D ili 350D i Nikon D50, ili D70s. Niti Olympus E1 ne bi bio lose rijesenje!

Cijene:

Canon 300D

http://www.oglasnik.hr/trazi/avf/fot...azi=Pretra%BEi

Canon 350D

Nikon D70

Ako imas vremena nekako bi idealno bilo da pricekas ovo:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30420

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    Tshit
    Godina
    41
    Bodovi
    11.262
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala majstore, pravi si car.

Budem ja jos cekao, pa tko zna, mozda dodju iznenada neki novci pa kupim tako nesto.

Za sada sticem pauzu i cekam jos malo..

Hvala jos jednom
    Im great in bed
    I can sleep for days

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    S6 edge
    Operater
    V)(P
    Godina
    38
    Bodovi
    22.149
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.149, Nivo: 36
    Bodovi: 22.149, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A recimo SONY DSC T30 (7.2 Mpixela)... meni ima nekako odlične performanse...
    brzina okidača je brza...video super, slike super i dizajn predobar....
    okidač: 1/4 - 1/1000 sek
    video: 640 x 320 30 fps

cijena: 2999 kn...
    Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
    Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove