Si koristio u njemu prije T-Mobile karticu? Mislim da je možda zaključan![]()
pozdrav svima...
trebam pomoć - situacija je sljedeća:
imam 6230 (verzija firmwarea 05.35) i novu 3G (simpa) t-com karticu. problem je u tome što mi nakon unošenja pin-a telefon javlja poruku "phone restricted". mobis kaže da je jedini način upgrade firmwarea na noviju verziju koja podrzava nove 64k 3g kartice i da će me to zadovoljstvo koštati cca. 170 kuna.
da li možda itko od vas zna kako, na koji način i tko mi ovo može srediti!? telefon više nije pod garancijom, a ne dava mi se mobisu 170 kuna za ovo!!!
hvala puno!
Si koristio u njemu prije T-Mobile karticu? Mislim da je možda zaključan![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
čemu uopće služi ta nova 3G kartica i kolko si je platio?? 6230 ne podržava 3G pa nevidim kakve koristi imaš od te 3G kartice??? prvi put čujem za 3g kartice za mob
da pojasnim, mislim ipak da nisam bio dovoljno jasan što se nekih stvari tiče:
telefon je kupljen u t-comu prije cca. 2 godine. kartica u njemu je bila starijeg modela (ona crvena - cronetova ako se netko sjeća).
kupio sam novi telefon (6280, produženje ugovora) i dobio zamjensku sim karticu (prema preporuci ljudi na t-com šalteru jer ova stara koju sam imao "vuče previše struje").
uz sve ovo i jedan simpa paket za kunu... sjajno...
sad kad stavim novu zamjensku ili ovu novu simpa sim karticu telefon kaže "phone restricted" i traži me da unesem kod. helpdesk kaže da je jedina solucija upgrade firmwarea kod mobisa... 170 kuna... da nebi možda...
nadam se da sam pojasnio stvar. što se 3g kartica tiče (3g je zovu ovi iz t-coma) nisam je platio ništa, zamijenjena mi je besplatno u t-com centru kad sam produživao ugovor i uzimao novu karticu.
A onda ti ne preostaje ništa drugo, nego da odeš u mobis da ti naprave upgrade firmwarea, ili da odneseš kod nekog tko se bavi mobitelima pa da ti to napravi, ako misliš koristiti taj mob...![]()
BTW: nije t-com nego T-mobile... Jer u T-com_u ne prodaju mobitele...![]()
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
možda ti je telefon zaključan da kada ubaciš novu sim karticu traži siurnosni kod, fon nekuži da je to ista kartica, uglavnom default sigurnosni kod telefona za njoke je 12345, probaj pa javi, ako nije taj, trebo bi pisati u uputstvima od moba ili ako ga ti nisi promjenio u neki drugi.
Može bit to ili je kodiran,ovo sa novim firmwareom ja mislim da nema vezeIzvorno postao gringo
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
da, može bit više toga.
kodove nisam mijenjao, ali 12345 (što sam pokušao odmah) ne radi.
ništa, hvala na pomoći. izgleda da je mobis jedino rješenje.
Mobis nije jedino riješenje nego najskuplje riješenje.Izvorno postao SinfulSaint
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
odi u t-centar i reci da je sa starom karticom sve radilo bez problema i neka ti to srede, vrate staru karticu ili nesto drugo neka izmisle
kartica vjerovatno nema veze sa 3g nego je to najvjerovatnije najobicnija 64k kartica
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Bookmarks