Potvrdu odabira imas u sredini funkcijske tipke i na D200, ali je funkcionalnost ocajna (o nevedenome sam vec pisao u review - u). Isto rijesenje je na D80 izostalo...mozda i bolje po korisnike.Izvorno postao whiteboy
![]()
Potvrdu odabira imas u sredini funkcijske tipke i na D200, ali je funkcionalnost ocajna (o nevedenome sam vec pisao u review - u). Isto rijesenje je na D80 izostalo...mozda i bolje po korisnike.Izvorno postao whiteboy
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Da, znam.. ta potvrda na D200 mi je odmah bila jasna i preko slika kakva joj je funkcionalnost...Izvorno postao Bimbi
Na D40 je to ipak zaseban gumb, fizički odvojen od joysticka. Također mi se sviđa smještaj tipke za brisanje fotografija.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Da, moglo bi se pokazati kao kvalitetno rijesenje.Izvorno postao whiteboy
Malo mi je AF assist smjesten preblizu gripu. S obzirom na dimenzije aparata, oni sa ET prstima (npr ja) bi mogli zaklanjati svjetlo assist lampice.
Ali mislim da sad vec pretjerujem...govorimo o aparatu DSLR aparatu koji u kitu sa basic objektivom ne bi smio kostati vise od 5000 kuna.
Biti ce svakako zanimljivo vidjeti kako ce se plasirati na trzistu.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ma koštat će i manje sa nekim 18-55 mm.Izvorno postao Bimbi
Nije to za nas, to je sigurno.
No ipak pozdravljam gore navedene sitnice koji će vjerojatno (nadam se) naći svoje mjesto i na budućim naprednijim SLR-ovima od Nikona.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Evo, prije par dana je stiglo i službeno priopćenje, pa da ga postamo:
http://press.nikonusa.com/2006/11/ni...0_the_smal.php
http://press.nikonusa.com/2006/11/ni...al_slr_cam.php
Hands-on preview: http://www.dpreview.com/articles/nikond40/
Novi fleš predstavljen usporedno: http://www.dpreview.com/news/0611/06...speedlight.asp
Te novi kit objektiv koji će ići sa D40: http://www.dpreview.com/news/0611/06...r18-55mmII.asp
Da vidio sam ovo...bas sam mislio danas postati, ali evo tek sam sad nasao vremena za doci na forum, pa si me preduhitrioIzvorno postao whiteboy
![]()
Ispostavilo se da smo bili vrlo u pravu sa nasim predvidjanjima oko performansi i plasmana na trzistu. Malo me iznenadilo da je sa sobom na trziste plasirao i seriju dodataka (objektivi, bljeskalica...navodno izlazi jos i macro za njega) koji ce takodjer biti i vise nego prihvatljive cijene s obzirom da govorimo o SLR fotografiji.
Prilicno mi sve ovo vuce na konzumerizam...za par godina vise nitko nece niti znati kako bi pravi SLR model foto aparata trebao izgledati, niti ce to sto ce se prodavati pod SLR nazivom imati neke velike veze sa mogucnostima i karakteristikama, koji su se do pred godinu dvije pod SLR - om podrazumijevale.
Posebno mi ovaj SB400 djeluje neuvjerljivo i lose. Ne znam mu cijenu koja ce biti na nasemu trzistu, ali ja bi radje kupio rabljeni SB24 ili SB28, jer ovo nije dostojno SLR aparata.
Evo na www.fotoaparati.net se već pojavio, sa cijenom od 4.950,00 kn za kit sa 18-55 mm objektivom, što je skuplje za 350 kn od D50 sa istim objektivom (odnosno prvoj verziji tog objektiva) na navedenoj stranici.
Bookmarks