Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    TyTN II, V8
    Operater
    Tele2, VIP
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja sam sa P900 prešao na P910 i sada mi je žao, strgam prste pišući poruke. a sad za P990 ne znam...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moje se koristenje tog telefona svelo na zakljucak da je spor ko magla i vratih se na N9500. stvarno je bio spor sa telefon tog razreda kvalitete. A kad sam nakalemio i Blackberry samo kaj se nije pocell bacat po podu od muke. valjda ce novi FW rjesiti sporost.
    dobar grah daleko se čuje

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni se ne sviđa to što je display puno manji na P990...mogu si nabaviti puno manji mob sa takvim displayom, a ne da furam ciglu sa sobom...
    al' da ga ne bi probo', uf

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    6300 i Bold 9000
    Operater
    VIP, T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam prešao sa P910i na P990 i u najkraćim crtama mogu reći da se s financijskog stajališta to ne isplati jer nekih velikih dobitaka i nema.
    S druge strane ima P990 i dobrih strana odn. poboljšanja. Vanjska tipkovnica je po meni bolja od one na P910 i slična je onoj na P900 odn. meni bolja jer su tipke tvđe. Unutrašnja tipkovnica je sasvim upotrebljiva i uz malo vježbe i s njo m se da jako brzo pisati. Ekran je puuuno bolji od onoga na 910 i to što je malo kraći u korištenju se uopče ne primjećuje. Ekran je sada puno ugodniji za rad sa stylusom jer je tvrd, a ne onako gumen kao prije. OS je nadogradnja staroga (logično, ne) i puno je bogatiji opcijama no brat bratu ta podešenja posložiš jednom i više ih ne diraš tak da po meni to i nije vrijedno razlike od par hiljada kuna.
    Uglavnom, da već ranije nisam prodao svoj P910 mislim da ovoga nebi nikada kupio.
    Ovako sam morao...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo koristim P990 vec par dana...pa moji dojmovi...ukratko:

1. Tipkovnica cisti povratak na P900. Po meni potpuno opravdano jer je tipkovnica na P910 bila korak unatrag i estetski i funkcionalno u odnosu na P900, pa je logicno da na model P990 vrate tipkovnicu vrlo, vrlo slicnu onoj na P900.

2. U odnosu na P910 unutarnja (dakle qwertz) tipkovnica je definitivno veliki korak naprijed. Ne samo da je osvjetljena, ne samo da su tipke vise i pristupacnije, vec su i mnogo preciznije podesene na pritisak tako da su greske rijetke a mogucnosti koristenja unutranje tipkovnice doista velike.

3. Ergonomija i dizajn...mala prednost modelu P990, ponajvise zbog uporebljivosti modela i bez preklopne tipkovnice, zahvaljujuci odlicno rijesenoj qwertz tipkovnici, te zbog inventivnoga nacina rijesavanja i koristenja opcije foto aparata i kamere, koje se vec tredicionalno rabi u novijim Sony Ericsson modelima. Materijeli su takodjer nesto kvalitetniji kod P990.

4. Display je nesto ostriji, ima mogucnosti podesavanja nesto vecega kontrasta i svjetline u odnosu na P910. Na suncu P990 postize prilicno bolje rezultate. SW koji kontrolira intenzitet rada displaya odradjuje odlican posao. Minus modelu P990 jest sto su dimanzije displaya manje u odnosu na P910, poredi inkorporirane qwertz tipkovnice u kuciste aparata.

5. Software...definitivan napredak u odnosu na P910...ipak se radi o potpuno novoj inacici OS - a. Napredak se, treba naglasiti, vidi na opcijama koje se nude korisniku, te u nacinu na koji ih SW distrubuira kreirajuci pritom svaki puta nove izbornike ovisno o modovima u kojima se aparat koristi. Veeliki minus modelu P990 je brzina rada SW - a. Toliko je spor (a pogotovo pri prvome startanju aplikacije, naime aplikacije koje pokrenete ostaju otvorene sve dok izricito u task manageru ne ubijete jednu od njih ili sve po izboru, ili do restarta ili gasenja telefona) da me to dovodi do ludila. Pogotovo zato jer sam navikao na ovakve izbornike i nacin rada na P seriji i uvijek sam par koraka ispred onoga sto on svojom brzinom moze podrzati.

6. Postolje za spajanje sa racunalom je slicno samo sto radi sa nesto drugacijim SW om i ima drugacije sucelje za link na mob, tak da niti stari kablovi koje ste koristili na P900 ili P910, ukljucujuci i punjace, vise ne vrijede. Ovo je po meni minus.

7. E i za kraj sam ostavio ono daleko najgore kod modela P990. Baterija. Baterija je tako prokleto mala i tako prokleto kratko traje da sam doista razocaran. Ponajprije SE (a prije Ericsson) modeli su se uvijek odlikovali velikom autonomijom baterije, cak im je to bila i komparativna prednost u odnosu na modele ostalih proizvodjaca. SE P900 i P910 bili su opremljeni sa baterijama kapaciteta 1250 mAh i doista su na svoje dimanzije i potrebe za energijom imali zavidnu autonimiju. Meni su osobno bili u prosjeku na punjenju svaka tri do cetiri dana. P990 ima bateriju od 950 mAh i to se vrlo osjeti. Ja prosjecno dnevno razgovaram sat 45 min do sat vramane i posaljem 30 ak SMS ova, skinem 10 ak mailova (dakle dva se do tri puta zakacim na WLAN). Mob jedva uspijeva izdrzati dan i po. Jednako sam radio i sa P910 (osim WLAN a ocito) i drzao je tri do cetiri dana.

Nadam se da postoji mogucnost nabavke baterije vecega kapaciteta od ove koja je dosla sa aparatom, jer ako ne postoji...ja cu ovaj aparat definitivno brzo prodati!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post

7. E i za kraj sam ostavio ono daleko najgore kod modela P990. Baterija. Baterija je tako prokleto mala i tako prokleto kratko traje da sam doista razocaran. Ponajprije SE (a prije Ericsson) modeli su se uvijek odlikovali velikom autonomijom baterije, cak im je to bila i komparativna prednost u odnosu na modele ostalih proizvodjaca. SE P900 i P910 bili su opremljeni sa baterijama kapaciteta 1250 mAh i doista su na svoje dimanzije i potrebe za energijom imali zavidnu autonimiju. Meni su osobno bili u prosjeku na punjenju svaka tri do cetiri dana. P990 ima bateriju od 950 mAh i to se vrlo osjeti. Ja prosjecno dnevno razgovaram sat 45 min do sat vramane i posaljem 30 ak SMS ova, skinem 10 ak mailova (dakle dva se do tri puta zakacim na WLAN). Mob jedva uspijeva izdrzati dan i po. Jednako sam radio i sa P910 (osim WLAN a ocito) i drzao je tri do cetiri dana.

Nadam se da postoji mogucnost nabavke baterije vecega kapaciteta od ove koja je dosla sa aparatom, jer ako ne postoji...ja cu ovaj aparat definitivno brzo prodati!
    Update sto se baterije tice!

Dakle savjetujem punjenje sa prilozenim punjacem (adapter sa 220V) a ne sa kablom preko USB porta! Naime nakon razdoblja formiranja baterije punjenje sa punjacem mi se pokazalo puno ucinkovitije.

Evo, trenutno treci dan od punjenja, uz gore navedeni intenzitet koristenja, a jos 30 % baterije preostalo! Dakle, izgleda da moj primjerak nece u prodaju!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Prelazak na TELE2
    By Moby in forum Tele 2
    Odgovora: 128
    Posljednji post: 02-08-2011, 17:51
  2. Prelazak na drugog operatera
    By KaKaV NeReD in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 102
    Posljednji post: 28-05-2007, 23:49
  3. Compact vs. P990
    By sstrizic in forum Usporedbe Modela