ako iskljucim file splitting mislim da ce mi onda zvuk kasniti. ovako sam sad snimio jedan film, ima 12 x 508 MB. sad trenutno ga WinDVR kodira, tj uskoro ce pocet snimat na DVDIzvorno postao domy_os
Hm, nisam jako dugo radio u Pinnacle Studiu pa se više ni ne sjećam koje formate prima. Po poruci bih rekao da video mora bit isprepleten (interlaced), a ne znam da li se to može uključiti u WinDVR-u, probaj. Zašto baš koristiš Studio? Stavljaš neke posebne efekte, prijelaze,...? Ako ne, jednostavno snimi u WinDVR-u tako kako si sad snimao, ali isključi file splitting da si kasnije olakšaš posao. Dobiveni video otvori u gore navedenom MPEG Video Wizardu, odreži višak koji ti ne treba i ponovo ga snimi u MPEG-2. Zatim pomoću TMPGEnc DVD Authora napraviš DVD video format s izbornikom. Ovo sve uvijek možeš i u NeroVision Expressu napravit, dosta jednostavno, ali i s manje mogućnosti.
ako iskljucim file splitting mislim da ce mi onda zvuk kasniti. ovako sam sad snimio jedan film, ima 12 x 508 MB. sad trenutno ga WinDVR kodira, tj uskoro ce pocet snimat na DVDIzvorno postao domy_os
iPhone 5s 16 GB
nije uspio snimiti na dvd, neku gresku je napisaoIzvorno postao imatic
Probao sa i windvd creator, tu ima neki transcode i vrti film sporije nego sto je, a to mi predugo traje. kako da izbjegnem taj transcode?
iPhone 5s 16 GB
Ajd napravi što sam ti rekao u 26. poruci. Umjesto TMPGEnc DVD Authora možeš uzeti i malo kompliciraniji, ali funkcionalniji DVDMaestro (nemam pojma odakle sam ga skinuo). Ako ti nije hitno, kroz par dana ću osposobit svoju TV karticu - moram napravit nove kablove jer sam preuređivao sobu - pa možemo isprobat tvoju početnu kombinaciju: WinDVR + Pinnacle Studio.
mozeIzvorno postao domy_os
ja cu dotad probati taj dvd maestro pa stavit ovdje rezultate
![]()
iPhone 5s 16 GB
evo uspio sam na windvr-u zvuk napravit, ali sad ko da je malo usporeno. evo objasnjenjenpr. covjek pomakne ruku na filmu, na snimci onako ko malo usporeno bude, npr. ko da je dvd ostecen pa zasteka. u cemu je tu problem?
iPhone 5s 16 GB
evo ovdje tu primjer videa. pogledajte onu bakicu kod srusene kuce kako slika zastajkuje a i kad kamion ide kroz polje. Samo da kazem da je video kazete uglavnom u redu kad gledam, a kad se snima postane ovako
http://www.sendspace.com/file/7yo24m (2 MB)
spot je jos iz ratnih dana "3 bojna - idemo dalje" sa Gardijade
iPhone 5s 16 GB
Nism siguran al da ti nije frame rate ispod 25fps, ili donja granica 23,976, tj 24 slićice u sekundi!?Izvorno postao imatic
Iz slike postavki je dobro fps.Izvorno postao imatic
Ovo za time shifting neznam, odg. će domy_os, on vjerojatno zna.
Kad snimaš jel ti ide glatko (normalno) slika, il usporeno.
I jel ima taj program da ti pokazuje zauzeće procesora dok snimaš?
Nesmije ti doći do 100%.
Jesi probao program koji sam ti preporučio? WinVDR?
Nisam bio baš u toku, sad sam na brzinu preletio, i vidio da cjepaš film, hoćeš moći takav film gledati na DVD playeru?
da, to je sa windvr3 snimano. slika malo ide usporeno dok snimam. pogledat cu zauzece procesora, ali ne mislim da je to problem. cak sam iskljucio i nod, gtalk, winamp... i sve programe koji rade. Moze se gledati, kad ga iscjepam, preko windvr-a prebacim u dvd format i snimim na DVD. tamo su ti iscjepkani dijelovi kao oni sektori ili kako se vec zove (chapters)Izvorno postao alex1
iPhone 5s 16 GB
Iz filma se da pretpostavit kako se vrlo vjerojatno radi o izgubljenim frameovima. Uzrok tome sam rekao - spor proc, fragmentiran disk ili neki neobičan problem.Ajde prije snimanja pokreni task manager, prebaci na performance karticu, uključi snimanje i promatraj kako se ponaša onaj CPU usage graf. Ako skoči na 90-100 %, ne valja.
evo sad sam probao snimiti sa tv-a, Otvoreno ili nesto. CPU je 40-43%. ako hoces mogu ti i dici file goreIzvorno postao domy_os
EDIT: i probao sam i disk defragmenter i kaze da ga moram defragmentirati. napavit cu to i sutra pokusat opet snimat. Ako ni defrag nije problem, sto jos ostaje? Jesi ti probao snimati sta?
iPhone 5s 16 GB
Spojio danas sve kablove, modao scart adapter da dobijem color sliku na s-videu i onda u međuvremenu skontam da me zeza jedan od diskova pa sam se krenuo s tim još igrat, ali vjerojatno ide na reklamaciju. Probam sutra ili prekosutra nešto snimit pa ti javim.
Promatram ovo i nije mi jasno jesi li sa videa snimao odmah i mpeg formatu na hard ili u a/v formatuIzvorno postao imatic
PRVO S VHS-a SNIMI U A/V FORMATU KOMPLETAN FILM PA AKO ONDA BUDE KASNIO ZVUK JAVI MI NA PM
odmah sam snimao u mpeg. a sad vise problem nije zvuk nego "titranje" slike. imas gore u jednom postu primjer videaIzvorno postao Marcano
iPhone 5s 16 GB
Čuj, evo ja se par dana zezam s tim i nikako ne mogu otkrit u čemu bi mogao biti problem kod tebe, ako nije u onome što sam već naveo. Osim što sam snimao na svom kompu (Pentium D 805 @ 3.33 GHz, 1 GB RAM-a, 2 x 80 GB u RAID-u 0,...), snimao sam i na bratićevom (koji je jedno 10 puta slabiji) i sve je bilo OK. Daj mi reci, koji si programe sve probao? Nemam vremena sad opet sve čitat... Takve stvari (prebacivanje VHS na DVD) ja radim programom od kartice u MPEG-2 (kod tebe je to WinDVR), zatim odrežem nepotrebne stvari pomoću MPEG Video Wizarda (u kojem ujedno napravim i sinkronizaciju jer mi konstantno slika kasni tri framea za zvukom) te spičim na DVD pomoću DVDMaestra, TMPGEnc DVD Authora i sl... Sve bude savršeno, bez ikakvog zapinjanja i ostalih anomalija.
probao sam WinDVR3. s njim je i napravljena ona gore snimka sto sam stavio na sendpace. Snimao sam s njim, nisam nista rezao. Problem je u tome sto cim snimim, otvorim taj file u BSplayeru i odmah se vidi to zapinjanje.Izvorno postao domy_os
iPhone 5s 16 GB
Tamo vidim da imaš problema s diskom. Da možda to nije uzrok trzanju? Probaj drugi disk, ako možeš, a preporučio bih ti i da napraviš posebnu particiju za capture i formatiraš je u NTFS.
da, malo problema s diskomIzvorno postao domy_os
na ovoj sto sam snimao je D: sa 44 GB slobodno (12 koristeno) i u NTFS
iPhone 5s 16 GB
moželi se ikako sa VHS pribacit na komp ako nemaš tv karticu (priko s-video ili slično)?????
Evo kupio sam novu karticu Leadtek tv2000 expert, snimanje je sad OK, nema zastajkivanja i kasnjenja zvuka. nego sad jos jedan problem. S kojim programom snimiti te dobivene fileove (mislim da je mpg) u dvd format. probao sam sa windvr creatorom ali mi ne snimi dobro dvd, nece mi ga ocitati. sad, koji je najbolji program da ga samo prebaci u dvd format, "skupi" mpg da stane na 1 dvd i snimi?
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks