Tako sam na n-gageu igrao multiplayer, super stvar ako imate class 1 BT.
Evo ovako... zanima mene zanima li vas način na koji možete svojim symbian S60 v1 i v2 mobitelom surfati na netu ( dok ste na WCu i slično ) doma, u krugu svog kompa preko bluetootha koji je spojen na kompu na kojem imate broadband... ( adsl ili cable )
super je to stvar...direktno na mobu skidate aplikacije, slušate online radio, sjedite u fotelji i u đepu imate upaljen MSN ili ICQ...
Pišete ovdje na forum, čekirate emailove i tak...
za sve ljenčine kojima se neda diđi do kompa... evo ga tutorijala... hehe...
utaknete bluetooth uređaj... ( potreban vam je XP Service pack 2 instaliran )
ostavite serial vezu sa bluetooth uređajem ( dakle dolje na taskbar i connect bluetooth phone... itd... a možete i ako imate data suite od uređaja... samo se spojite i ostavite mob da je spojen...
na mobu... odete u menu - setup - settings - connection - acess points
pa options i new acess point i use default settings
connection name - Bluetooth
data bearer - GPRS
AP name - nista
US name - nista
Ppass - nista
pass - nista
Authentication - Secure
Gateway - 192.168.1.1
homepage - nista
security - nista
sesion - permanent
onda odete na options pa na advanced settings
phone IP adress - 192.168.1.2
prim i sec. server ostavite 0.0.0.0
server adres - nista
port - nista
e onda back pa opet back i vratite se u standby...
mob vam mora nonstop imat osoposobljenu bluetooth vezu sa kompom...
( ikona bluetootha na mobu je u stanju kao kad nesta saljete na neciji mob ili komp ili sl ( bit ce ikona da je bluetooth aktivan ))
e onda na kompu odete u Network Connections
i imate rubrigu Personal Area Network i ako je bluetooth uređaj dobro pepoznat, imat ćete ga u toj rubrici... ( Bluetooth Network Connection )
e sad desni klik na "Bluetooth Network Connection" i na properties
odaberite Internet protocol ( TCP/IP ) i idite na properties
IP adress upišite 192.168.1.1
subnet mask 255.255.255.0
i to je to...
sad pod Network Connections pronadjite vas modem od adsla i vezu ( adsl ) te desni klik na nju i odete na properties i na advanced te označite allow other users to connect through this computerz internet connection i jos ono ispod toga oznacite i na OK...
e sad ...
instalirajte si opera web browser... ( ako imate Symbian S60 v2, onda instalirajte neki opeta 8,5 mobile... a ako imate S60 v1 instalirajte opru 6,0 for mobile ( googlajte ) ) i kad uđete u njega odite pod settings pa od connection odaberite use default a pod default connection odaberite: " bluetooth "
i to je to...
evo, sad mi je zanimljivije na WCu... hehe![]()
kad se spajate na net pojavit ce se GPRS ikona da je konekcija omogucena...
i mobitel ce prvo pokusavat spojit GPRS od tmobilea ili vipa, pa je bitno da pod setiing connection u setupu pod gprs obrisete sve ono gprs.tmobile.hr ili sta vec ima... ako ima
Tako sam na n-gageu igrao multiplayer, super stvar ako imate class 1 BT.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
točno ... 100 metara zračne linije, do nekih 60 Metara unutar kuće...
mislim, gdje god da se nalazim, ja sam na netu... i to je super...
ček jel netko to fakat isprobao, to ziher radi?
Ovo ne radi na N70. Nema upoće polja Gateway.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ja sam isto probao na 6630 ali ne radi,ne znam možda sam nešto krivo radioIzvorno postao MrBlc
![]()
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
Pa čovječe ja sam na SX1 pokušavao jedno 3 sata doći na net i eto jedino mi je tak došao..
ovo je samo za S60 telefone, zato ne radi na N71...
provjereno radi:
SX1 i 6600
a jel se trosi kredit??Ako se trosi onda se ne isplati...
kakav kredit ???? nista se ne troši... samo baterija na mobitelu...
inače, da bi ostvarili serial konekciju sa mobitelom preko bluetootha, potreban vam je mrouter... kojeg dobijete sa Data suite programom
ja imam 6600 i nemam gateway!!!
pogledaj jel imaš IP adress..
bitnije je da je tvoja ip adresa 192.168.1.2
jer u tom slučaju se podrazumjeva da je primar na 192.168.1.1 ( gateway )
Na 6600 nema gateway i session tak da ništa od toga. Zašto govoriš ljudima da brišu ostale pristupne točne? Time će si onemogućit pravi GPRS, MMS,... Pokažem ti sutra šta ima...
slične su postavke , bez brige, danas je bio lega sa 6600 i spojili smo se na net...
ja tebi pokažem kako
ajd domy isprobaj,ja ne mogu jer imam preko gradske mreže net, a imaju mac filter
Isprobao bih da imam BT kod sebe, posudio sam ga legi, dobit ću ga valjda sutra.
SE 910i ima sve ove postavke koje sam unio kako pise u postu, ukljucio Bth, ali mobitel mi govori da konekcija nije ispravna...Izvorno postao domy_os
kontam da bi trebalo sljakati i na ovom telefonu,ako ima se gdje unijeti sve potrebne informacije...?
THX, na odgovoru
koliko sam puta napomenio.. da je ovo samo za S60...
Imao sam SE P900 prije, i on također može na net, ali je postupak mnogo jednostavniji...
Nema potrebe za unosom ip adresa... samo se ostvari serijska konekcija sa mobom ( preko bluetootha, stavi opera i ide se na net...
ni nepita sa čime da se spoji, direkt ide na net...
to radi na n70?
vrijedi li za non-symbian uredjaje?
neznam jel vrijedi na nonsymbian uređajima...
jedini problem je što na non symbian uređajima browser Opera postoji za javu... a java neznam jel ima pristup bluetooth izlazu na mobu...
za khidega:
Ovo je postupak za Symbian S60 6.0 i 7.0...
Znaci mogu obrisati ovu prvu konekciju..ha,ha...Izvorno postao Krompirko
Molim te napisi tocno sto treba obaviti da se spajam preko SE 910i, ukljuciti Bth i ...?
Hvala
jal baš mora SP2 . ??![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
da, inače ti komp neće prepoznati bluetooth i morao bi koristit onaj njegov program, a svi programi koji se prodaju sa bluetoothom su teeesko smece...Izvorno postao AutoXpert
ja kad sam koristio spajanje sa P900, spojio sam se tek svaki 10eti put sa bluesoleiom, a kad sam stavio SP2 onda se recimo svaki put spojio bez problema...
postoji program za symbian koji omogucava spajanje na net preko plavca
neznam vise kak se zove , isprobao sam ga jednom i vise mi se nije dalo, premali je ekran za surfanje po netu
uglavnom dobra stvar za zezanciju
ja se spajam sa bluesoleiom i nemam nekih vecih bedova, jedini mu je crnjak sto nakon transfera od 5 Mb moras napraviti restart Bth...program je neki free edition...Izvorno postao Krompirko
Onda hoce li mi netko pomoci da podesim telefon SE 910i za surfanje ili cemo samo laprdati?
Imam i SP2, ali ne znam sta ciniti s njim?
Zahvaljujem
Bookmarks