13. ja sam negdje čitao da će 2013 biti treći svijedski rat
1. Čovječanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promjene i pomak u svijesti i percepciji realnosti.
2. Civilizacija Maya u Centralnoj Americi bila je najnaprednija civilizacija u usporedbi s vremensko/tehnološkim znanjem. Njihov glavni kalendar je najtočniji na planeti. Nikad nije pogriješio. U stvari, imali su 22 kalendara ukupno, pokrivajući mnoge cikluse vremena u univerzumu i našem solarnom sistemu. Neki od tih kalendara će tek biti objavljeni.
3. Majanski peti svijet je završio 1987.g. Šesti svijet počinje 2012.g. Dakle, mi smo trenutno "između svjetova". To vrijeme oni zovu "Apokalipsa" ili otkriće. To znači da će realna istina biti objelodanjena, odnosno otkrivena. To je također vrijeme za nas da poradimo na "našim stvarima" individualno i kolektivno.
4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima ( ne jedinim ), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.
5. Maje su također rekli da ćemo do 2012.g.-
- odbaciti tehnologije koje sad poznajemo.
- odbaciti vrijeme i novac.
- ući u 5. dimenziju poslije prolaza kroz 4. dimenziju. ( 5. dimenzija je u stvari 4. denzitet )
- planeta Zemlja i solarni sistem će ući u galaksijsku sinhronizaciju sa ostatkom Univerzuma.
- naša DNA će biti "unaprijeđena" ( ili reprogramirana ) iz centra naše galaksije. ( Hunab Ku )
"Svatko na ovoj planeti mutira. Neki su svjesniji od drugih. Ali svakome se to dešava." - Vanzemaljska Misija Zemlje.
6. 2012.g. ravnina našeg solarnog sistema će se izjednačiti sa ravninom naše galaksije, Mlječnog Puta. Taj ciklus traje 26000 godina od početka do završetka. Virgil Armstrong također govori da će se druge dvije galaksije izravnati sa našom u isto vrijeme. Svemirsko događanje!
7. Vrijeme se u stvari ubrzava ( ili raspada ). Tisućama godina Schumann-ova rezonancija ili puls ( kucanje srca ) planete Zemlje je bila 7,83 ciklusa po sekundi, vojska je to uzimala kao vrlo pouzdanu referencu. Međutim, od 1980.g. ta rezonancija polako raste. Sada je preko 12 ciklusa po sekundi ! To znači da je to ekvivalentno s vremenom od manje od 16 sati po danu umjesto "starih" 24 sata.
8. Za vrijeme Apokalipse ili vremena "između svjetova" mnogi ljudi će iskusiti mnoge osobne promjene. Te promjene će biti mnogobrojne i varijabilne. To je sve dio onoga radi čega smo ovdje da bi to doživjeli i iskusili. Primjeri mogu biti razni, od prekida nekih veza, seljenja na druge lokacije, promjena posla, pa sve do promjena u načinima razmišljanja, promjena DNA ( vraćanje neaktivnih dijelova natrag u funkciju ),...itd.
9. Zapamtite, u svakom danom momentu mi radimo male ili velike odluke. Svaka odluka je bazirana na ljubavi ( ljubav ne kao kemijska reakcija našeg tijela, već pravo značenje ljubavi = svjetlo = znanje ) ili strahu ( mrak = suzbijanje znanja = manipulacija ). Odaberite ono što vam dolazi iz vaše intuicije, ne intelekta, slijedite vaše unutrašnje želje. Prilagodite se.
10. Misaone forme su vrlo važne i utječu na naš svakodnevni život. Mi stvaramo našu realnost sa našim mislima. Ako mislimo negativno o drugima, to ćemo i privući. Ako pak razmišljamo pozitivno, privući ćemo pozitivne ljude i događaje. Dakle, budite svjesni svojih misli i eliminirajte nepotrebne negativne ill osuđujuće misli.
11. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!
12. Zapamtite da se gotovo ništa ne dešava slučajno. Svi događaji su isplanirani od nekih agencija ili bilo čega drugog. Ali, unatoč tome, baš je predivno vrijeme za biti "živ" ovdje u ovo vrijeme!!!
13. ja sam negdje čitao da će 2013 biti treći svijedski rat
- Red-Gsm.net -
ne vjerujem ovo če se dogoditi prije nego svjetski rat
vidiš, nekako se podudara, 2012 će se sve ovo dogodit i onda će treći svijetski 2013 "rat robota" (recimo)![]()
- Red-Gsm.net -
e pa šta znaš
Nostradamus ako se ne varam...Izvorno postao RedkinG
![]()
A KAJ SAD TI GLEDAS�
mislim, znam da je ponedjeljak, ali zašto takva tema s crnim mislima?![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
tak da nam nije dosadno...![]()
![]()
![]()
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Još samo 6 godina, pa ćemo vidjeti![]()
Ne zaboravite prije 15 smo ratovali, pa tko zna![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
živi bili pa vidjeli![]()
:bunny: :bunny:
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Jel to najava za novog terminatora ili...?![]()
Ako kad bude treci svjetski rat to ce biti 2009. Amerika ce ga zapoceti. Ma sta ja govorim, bezveze je sve to!
Isus vas blagoslovio u sta vi vjerujete![]()
nece biti niti toga sranja niti 3. svj. rata a nostradamus... decko je vec vise puta fulao![]()
Treca sreca nostradamus, treca sreca... Ne daj boze!Izvorno postao madDogg
![]()
Može samo jedna Nostradamusova pogreška?Izvorno postao madDogg
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Poplava u Dubrovackoj republici - bio je potres.Izvorno postao Moby
Nesto vezano uz godinu 2000. Ne mogu ti tocno reci sto.
Dolazak sotoninog sina na zemlju ...![]()
George.W.Bush?Izvorno postao madDogg
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Tzolkin
Mayanski kalendar je drevni, sveti kalendar stare mayanske civilizacije koja je cvjetala na području Srednje Amerike. Njegov drugi naziv je Tzolkin, sinkronar ili nebeski kalendar a povezan je uz djelovanje kozmosa, putem Sunca na Zemlju i na sve što na njoj živi.
Mayanski kalendar se sastoji od 20 glifova i od 13 brojeva a njihova međusobna kombinacija daje 260 dana ili jedan Tzolkin. Dan se u Mayanskom kalendaru zove Kin i njega označava jedan glif i jedan broj. Isti glif i isti broj pojaviti će se jedanput u ciklusu od 260 dana nakon čega ciklus kreće ispočetka.
Glif je povezan uz određeni simbol ili arhetip koji nosi posebna značenja.
Broj ima kvalitativnu a ne kvantitativnu ulogu te također nosi značenja. Dakle, glif i broj svojim utjecajima daju određenu energetsku, vibracijsku kvalitetu pojedinom danu. Primjer: 9. srpanj 2006. godine – u mayanskom kalendaru zove se Eb ili čovjek a prikazan je glifom ljudskog lica ili glave. Vladajući broj je 10 koji se prema mayanskom brojevnom sustavu prikazuje sa dvije horizontalne ravne crte =. Ovaj dan možemo jednostavno napisati kao 10 Eb.
Eb označava ljudski razum, inteligenciju ili um a ona se može koristiti na ispravan ili neispravan način, za dobro ili za zlo te predstavlja osnovni potencijal za svako djelovanje. Broj 10 simbolizira manifestaciju, motivaciju tj. želju za stvaranjem. Prema tome možemo zaključiti da ovaj dan nosi energetsku kvalitetu prosudbe, razmišljanja i želju za djelovanjem.
"13 mjeseci"
Uz Tzolkin , Maye su koristile i kalendar "13 mjeseci" koji se sastoji kao što sam naziv govori od 13 mjeseci a svaki mjesec se sastoji od 28 dana. Ovaj kalendar temelji se na Mjesečevom ciklusu kruženja oko Zemlje i povezan je uz biološku aktivnost na Zemlji (mjesečeve mijene).
Jedna godina sastoji se od 364 dana (13x28) plus jedan umetnuti dan koji se zove "Zeleni dan" koji predhodi Novoj mayanskoj godini koja započinje 26. srpnja. Zanimljivo je spomenuti da je ovaj datum povezan uz helijakalni izlazak zvijezde Sirijus (tzv. pseći dani) i početak plavljenja Nila što nas upućuje na zajedničko porijeklo Mayanske i Egipatske civilizacije.
Svaki mjesec u ovom kalendaru ima svoje ime i nosi određenu energiju ili vibraciju. Tako, datum iz predhodnog primjera pada u 13. mjesec (zadnji mjesec kalendara) koji se zove "Kozmički mjesec" a njegova je uloga prijenos situacija i pojava u novi godišnji ciklus. Znači, mi u praksi pratimo dva kalendara, Tzolkin i kalendar "13 mjeseci".
Koja je svrha Mayanskog kalendara?
Kao što smo na početku rekli drugo ime za Tzolkin je "sinkronar". On nam služi da se sinkroniziramo, uskladimo s energijama prirode i univerzuma kako bi živjeli svjesnije, bolje i ispunjenije.
Mayanski ciklusi
Maye su prije svega bile poznate po dugoročnom mjerenju vremena koje su izražavali u ciklusima. Dakle, mayansko poimanje vremena je cikličko a ne linearno kao u današnjoj civilizaciji. To znači da se približno slične situacije, znanje, način života itd. ponavljaju nakon dugih vremenskih razdoblja. Također, javljaju se periodi ponovnog nastanka i ponovnog uništavanja formi. Slikovito prikazano, to je kretanje po kružnici s polazištem u jednoj točci te ponovni dolazak u tu istu točku.
Najpoznatiji je mayanski "Veliki ciklus" koji traje 5.125 godina. Započeo je 3113. godine pr. Krista a završava 21.12. 2012. godine. Ovaj cikluse se dijeli na 13 baktuna a svaki baktun traje 400 godina. Dakle, mi se trenutno nalazimo u zadnjem 13. baktunu koji je započeo 1613. godine i koji završava 2012. godine, nakon čega započinje novi "Veliki ciklus". Mi se trenutno nalazimo u vrlo zanimljivom razdoblju koje će nam donijeti mnogo promjena.
Mayanska astrologija
Na Mayanski kalendar nadovezuje se i astrologija. Maye govore da smo svi rođeni pod utjecajem jednog znaka (glifa, simbola) i jednog broja koji opisuju energije s kojima smo došli u ovaj život i koje dalje razvijamo. Svakom glifu pridodana je određena planeta pa tako možemo pratiti planetarne utjecaje tijekom različitih dana. Pomoću Mayanske astrologije i kalendara možemo određivati povoljne i nepovoljne dane za poduzimanje aktivnosti te periode u kojima su energije univerzuma nama naklonjene odnosno nenaklonjene.
Jose Arguelles
Mayanski je kalendar na "svjetlo dana" iznio dr. Jose Arguelles dugogodišnji istraživač mayanskog znanja, kulture i njene civilizacije. Također, on je inicijator projekta širenja kalendara kao metode usklađivanja s prirodom i univerzumom te odbacivenje neprirodnog Gregorijanskog kalendara s kojim se trenutno služimo. Prema dr. Arguellesu Mayanski kalendar nam može pomoći da izađemo iz sveukupne krize u koju je čovječanstvo potonulo te da što bezbolnije uđemo u novi ciklus.
no comment..
kad bi se s tim zamarao......ovak fora da malo razmišljaš i uključiš vijuge...
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Ajmo bit sitnjicavi, s obzirom na to kad je predvidao stvari koje su se desile nedavno, zapravo je vrlo zapanjujuce sta se mnogo toga podudara...Al kaj nije on reko da ce '98 bit smak svijeta (tj. da je trebao bit)? Meni je zanimljivo kak je predvidio atentat na Papu i reko je da je ovaj Papa zadnji...bas me zanima...Izvorno postao SEGA
A ovo o Mayama...ima toliko knjiga sa tim predvidanjima o smaku svijeta i apokalipsi, al iako vjerujem da mozda postoji mogucnost da je Nostradamus predvidio neke stvari, mislim da ni on, ni nitko drugi ne moze predvidjeti apokalipsu. Kakvog bi to smisla imalo? Jel bi za Boga imalo smisla da mi to mozemo znat? Prema meni nema, pa prema tome je vjerojatno da ni nece nikome dati tu sposobnost da je netko predvidi i obavijesti nas o tome. A vjerujem da nam Bog daje te sposobnosti, ako ih i imamo...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Prije 2012. god. je prema tome bila presudna godina 1752., a ona mi ništa ne govori.
A ovo o sotoninom sinu, možda je mislio na Hitlera, Staljina...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
JOOJ.Dajte nemojte...![]()
![]()
Uuuuu ima tu kandidata ko u priči...Izvorno postao Moby
gledajte nitko još nezna pravu istinu o tome što tu piše
ali ja vjerujem da bi se to moglo dogoditi majlanski kalendar je najtočniji kalentad
Pa nemoj otvarat temu ak ti se ne svida, Đizs....Izvorno postao madDogg
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Bookmarks