Ovako ću reći... CRT monitori su prije godinu dvije i više godina imali mnooogo prednosti nad LCD monitorima...
sad se proiizvode toliko dobri LCD monitori koji jednostavno nemaju mana, a može ih si svaka osoba priuštit...
LCD je budućnost. 95% monitora na IT tržištu su LCD
LCD je zamjenio CRT u svim namjenama, pa čak i u CADu i digitalnoj obradi slika i videa...
Jedina mana LCD monitora trenutno je cijena... koja je vjerovali ili samo 1.5 viša od cijene CRT monitora...
do kraja 2007 godine CRT monitori bi trebali izaći totalno iz prodaje i trebala bi stići nova tehnologija...
3d displayi, touchscreen displayi bi trebali dobit veću popularnost i išlo bi se na 20"+ proizvodnju...
LCD je dostigao mogućnosti prikaza boje ... na srednjim modelima prije pola godine - god. bolje nego na CRT monitorima
LCD je dostigao izvanredne brzine osvježenja matrice ( manje od 8MS) što je ljudskom oku neprimjetno...
LCD je mnogo zdraviji i ne oštećuje vid kao CRT...
LCD ima manju potrošnju i manje zračenje...
LCD ima izvanrednu geometriju slike...
LCD je sadašnjost i budućnost...
CRT je prošlost...
CRT tehnologija je ista kao i svaka druga tehnologija... pojavom nove, usavrši se nova dok ne prestigne staru u svim pogledima... tad nova zavlada a stara propada... pogotovo kad proizvodnja nove bude manja od proizvodnje stare...
jednostavno je tako... a mi to ne primjetimo jer se ovih 10ak godina moitori nisu pretjerano užurbano razvijali kao npr. grafičke, procesori...
svakako će za 10 godina bit pitanje LCDtouch vs 3d virtual okolina...
i... da... ja mislim da sam sve rekao...

Odgovori uz citat

Bookmarks