evo ti najjednostavnije, najbolje i najsigurnije rješenje. spremi sve svoje podatke sa harda (ako ih imaš ili želiš sačuvat) i lijepo u formatiraj cjeli disk iz biosa i ponovo instališaj windowse
U zadnje vrijeme imam dosta probelma s netom - užasno mi je sporo učitavanje stranica, ako uopće uspije, tj. često sve zna puknut i otvori se ona famozna stranica 'web page could not be found' (ma ona bijela stranica sa slovima - svi ju vjerojatno znate...). A izgleda da mi je Norton 2003 obrisao neki virus 'svcpack.exe' jer svaki put kad bootam komp. mi se javlja poruka da taj fajl nije nađen i da ga instaliram ili uklonim referencu na njega u nekom WIN.INI folderu.. pojma nemam o čemu brije, pa ak se netko kuži, help please! Kako ukloniti tu referencu na taj fajl i zašto mi je tako spor na netu???
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
evo ti najjednostavnije, najbolje i najsigurnije rješenje. spremi sve svoje podatke sa harda (ako ih imaš ili želiš sačuvat) i lijepo u formatiraj cjeli disk iz biosa i ponovo instališaj windowse
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
win.ini fajl ti je u windows direktoriju.otvori win.ini i tamo negdje potrazi svcpack (odi na find i to ubaci) i ako ti kaj nađe,zbriši taj redak.
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
@killa: nemrem to napravit sam tak jer se radi o laptopu pa nema dve particije i ima hrpa stvari koje mogu poći krivo, a nemam ni pržilicu za napravit backup.... možda to napravim uz pomoć zappana ak ga uspijem nagovoriti kad on i ja nađemo vremena... pa nekako backup napravim preko USB-a ili tako nekako, pojma nemam...
@gik: isplao je na kraju da onaj svcpack.exe ima neke veze s printerom, našao sam ga, radi se o txt skripti, izbriso ga i sad to više ne sere, ali i dalje je spor na netu... jel netko zna što je s tim?
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
jel ti se komp gasi sam od sebe odn restarta?
ne, samo mi je sad jako spor na netu. grozno spor i ponekad se uopće stranice neće učitavat pa ga moram diskonektat pa se opet spajat a ako ni to ne upali onda restart... uglavnom užas.
e takve sam ja probleme trpio sa modemom. (sad imam isdn)
Možda imaš welchiu (worm). Čini mi se da imaš na nortonovim stranicama fix tool. Ili napiši e-mail.
da, vjerujem da je neki takav problem, jer nema to veze s modemom, normalno mi je radio d nedavno... hvala, idem pogledat na nortonov sajt.
...ima još jedna fora za ubrzanjem kompa pri surfanju...
...već i vrapci na grani znaju da kada se spojite na neki web site, vaš kompjuter šalje i prima nekakve informacije. dio ovih informacija vi naravno ne vidite, ali je prijeko potreban. to su ip adrese sajtova na koje se spajate, informacije o DNSu koje se koriste tako da vaš komp neće svaki put morati pitati adresu sajta prilikom svakog slijedećg spajanja. windows 2000 i XP, dosta dobro koriste ove pohranjene DNS informacije, no uvijek se može malo ubrzati. evo kako:
kopirajte doljenavedeni tekst u novi txt file:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi
ces\Dnscache\Parameters]
"CacheHashTableBucketSize"=dword:00000001
"CacheHashTableSize"=dword:00000180
"MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0000fa00
"MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d
spremite taj txt file i preimenujte ga u "dnscache.reg". zatim ga dodajte u registry jednostavnim double-clickom.
...ovo isprobah i radi...
Naravno pošto ja nisam ovoliko pametan ovo zdipih Slafku s forum.hr-a...![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
kako da to stavim u registry?
meni neće, ja sam na Me, ima li to kakve veze?
možda imaš kakvog špijuna, instaliraj AD AWARE, skeniraj i pokokaj sve što nađe.Poslao: whiteboy
ne, samo mi je sad jako spor na netu. grozno spor i ponekad se uopće stranice neće učitavat pa ga moram diskonektat pa se opet spajat a ako ni to ne upali onda restart... uglavnom užas.
kad smo več tu, meni je norton našo puno raznih temp fajlova koji se nalaze u Windows\Temp folderu, stavio sam ih u karantenu, nisam siguran da ih zbrišem (popravit se nedaju)
ma zažmiri i zbriši![]()
temp briši bez pardona... e da, imam ad-aware i pokokao sam sve ali opet isto... ???
s kojom brzinom te spaja na net? Ako je brzina ok, probaj instalirati neki drugi pretraživač, ako ni to ne pomogne spremaj podatke, format i nova instalacija, ili probaj samo nasnimiti windoze preko ovih.
jel imas XP? Ako imas, ukljuci si firewall i mogao bi se rijesiti gluposti tipa spijuniranja i tak...
meni je isto znao tak zajebavati, a imam isdn! ovisi ti najvise preko kojeg se providera spajas... carnet ti je cesto zakrcen, citaj vise manje stalno... ht manje, a najnoviji provideri najmanje... i najpovoljniji su (osim carnet)...![]()
e da, inace, vec je neko vrijeme vani XP SP1, dakle maknuti su mnogi bugovi, a dolazi uskoro i SP2... stoga kada dodje, preporucam ti formatiranje diska i stavljanje tog os-a... i mozda da uz carnet imas jos nekog providera od ovih novijih, za svaki slucaj... a ovo sto je netko gore napisao, vrlo lako moguce da je neki crv posrijedi... stoga samo trebas identificirati ga, i skinuti fix tool sa http://www.norton.com/downloads/![]()
evo jučer sam skinuo sve najnovije definicije za nortona i skenirao ga, i nakon 2 sata skeniranja je reko da nema infekcije, samo što je napisao da je skeniranje trajalo svega 44 minute, što nije točno. tjekom skena su se otvorila 2 prozora internet explorera što se do sada nikad nije događalo. brzina spajanja na net je oko 45 kbs, dakle OK. Ali evo sad ovo pišem i uopče ne vidim slova, nego samo kursor kako polako ide i na kraju će mi se tek pojaviti i slova. Užas! Imam win98. Bojim se reinstaliravat tj. formatirat disk jer sam čuo da to s laptopima može poći po zlu i to nepovratno. ? Pojma nemam. Možda bi mogo deinstalirat office (zbog IE-a) ali ne znam kako kad nema uninstall opcije. Onda bi stavio neki drugi browser... Možda norton ne može naći taj virus ili što već je (ne bi bilo prvi put - bugbear me jednom sjebo), pa da instaliram neki drugi antivirus? Šta da radim???
Antivirus nod32, to ima na netu i na bugovom cd. Kad staviš,javim ti šifru pa si miran do travnja. Ili da ti neko skenira nekim antivirusom neupaljen komp.
BTW kako neko ko pozna Zappana može imat sjeban komp?
za nod sam čuo da je ok, ali trebaju mi onda i nove definicije? A kako se skenira komp dok je ugašen?
BTW zappan je zadnja opcija, ipak je on jako zaposlen![]()
Navodno ga priključiš na drugi komp koji ga tretira kao externu jedinicu, tako su mi rekli dečki koji održavaju naše kompove. Za Nod ćeš dobit definicije čim ti pošaljem pass i user. Kod Noda su nove definicije dostupne skoro svaka 4 sata a i puno manje zamara računalo od Nortona o Sophosa.
Prije Noda sam imao Mcafee i PCcillin, za sada je Nod zakon.
Pa ako iko Iz Eseta vidi ovaj post mogli bi mi ljulčjnit laptop zbog reklamiranja![]()
vi stvarno mislite da ti programčeki mogu sve spasit?
Bookmarks