Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, meni nije jasno kako si se uspio spojiti sa modemom preko ovog IP-a. Ako ti se kasda nalazi na 192.168.1.1, onda ti IP adrese na oba kompa trebaju biti oblika 192.168.1.X, gdje je X broj izmedju 2 i 255. Sto se tice ovog automatskog nespajanja, moras prebaciti Kasdu u route mod, sto mi se cini da nisi.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao T-Maca
    Ok, meni nije jasno kako si se uspio spojiti sa modemom preko ovog IP-a. Ako ti se kasda nalazi na 192.168.1.1, onda ti IP adrese na oba kompa trebaju biti oblika 192.168.1.X, gdje je X broj izmedju 2 i 255. Sto se tice ovog automatskog nespajanja, moras prebaciti Kasdu u route mod, sto mi se cini da nisi.
    Kad se modem prebaci u route mode, znači da se konekcija uspostavlja čim upalim komp ako sam dobro skužio, no ja kad ga hoću prebaciti u route mode, diskonektira se i neće se više spojiti. probam otvoriti IE i učitati neku stranicu, ali ništa.
    IP adrese se razlikuju! pogledaj moj post ispod ( 192.168.2.1 a na mojem je 192.168.2.2)

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A moras malo bolje procitat moj post jer sam rekao da ip adrese moraju biti iskljucivo oblika 192.168.1.nesto, a ne 192.168.2.nesto, jer ove koje si dao racunalima nisu ispravne.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao T-Maca
    A moras malo bolje procitat moj post jer sam rekao da ip adrese moraju biti iskljucivo oblika 192.168.1.nesto, a ne 192.168.2.nesto, jer ove koje si dao racunalima nisu ispravne.
    probao sam i sa 1.nešto pa isto ne šljaka...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onda odi opet na 192.168.1.1 i provjeri da li ti se spojio na Net...Trebalo bi ti u Device Info - WAN pisati pod onaj VPI / VCI koji si promjenio u pppoe pisati ADSL link up ili tako nešto. Ako ti piše nešto kao Authentication Failure odi na Advanced Settings - WAN pa pritisni gumb Save / Reboot, pa opet nakon dvije minute provjeri je li se spojio...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs
    Kad se modem prebaci u route mode, znači da se konekcija uspostavlja čim upalim komp ako sam dobro skužio, no ja kad ga hoću prebaciti u route mode, diskonektira se i neće se više spojiti. probam otvoriti IE i učitati neku stranicu, ali ništa.
    IP adrese se razlikuju! pogledaj moj post ispod ( 192.168.2.1 a na mojem je 192.168.2.2)

pa zapravo i nisi dobro shvatio... konekciju uspostavlja router cim router upalis (ukoliko je u route modu sa unesenim svim postavkama za pppoe)
    ti kad upalis komp si spojen na lokalnu mrezu (ukoliko ti kabel ustekan i "local area network" enablan)
    i unutar te lokalne mreze vidis 2 kompa (ako su oba spojena) i router...

u pojednostavljenoj verziji:
    ako je router spojen na net, onda kada ti upises neki url u browseru, upit ide preko default gateway-a koji bi trebao bit ip adresa od routera i onda van na net...

znaci nema vise dial-upa i slicnih stvari... saljes upit na lokalnu mrezu isto kao da pristupas web serveru na drugom kompu u lokalnoj mrezi, samo sto router preko ip adrese zna kamo taj upit proslijediti, da li u lokalnu mrezu ili van...

/edit

evo isao sam izvuc kasdu iz prasine

1)
    u svojim settingsima namjestis:
    IP: 192.168.1.2
    Mask: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

2)
    u browser upises 192.168.1.1
    logiras se sa admin0000/admin0000

3) odes na advanced settings -> WAN
    4) kliknes na Edit od ovog kojeg jedino mozes editirat (VPI/VCI su 0/33)
    5) na iducoj stranici cak mozes iskljucit QOS (meni je radio neke cudne probleme) pa next
    znaci imas VPI 0, VCI 33 i category UBR w/o PCR
    6) connection type stavis na PPPoE, encapsulation LLC/...., enable 802.1q iskljuceno -> next
    7) upises user i pass.... service name nije bitan, auth method ostaje auto, ovo dolje sve iskljuceno -> next
    8) ostavis oov po defaultu (iskljuceno, ukljuceno, br_0_33) -> next
    9) save
    10) save/reboot
    11) napravi reload stranice u browseru
    12) device info -> WAN -> pogledaj sto pise pod status za prvi i dal ti pise ip adresa (ako pise onda si na netu) ako ne pise onda napisi sto pise

to bi bilo to...
    mozes otic u advanced -> LAN promjenit range ip adresa koje dhcp dodjeljuje iako to nije toliko bitno
    pod advanced -> dns -> dynamic dns mozes namjestiti ako imas account na dyndns.org-u
    pod advanced -> nat -> virtual servers mozes namjestiti koje ce ti portove forwardat na pojedini ip

sad mozes kod sebe u connection properties ukljuciti "obtain ip address automatically" i isto to za dns. Kazem mozes, jer ako zelis vrtit neke servere onda bi bilo dobro da ti isti komp uvijek ima istu ip adresu, sto znaci da ju ostavis fixnom (neki routeri imaju mogucnost dhcp dodjeljivanja ip adrese prema mac adresi sto je zaakon stvar, al kasda nema)

nadam se da ti je ovo dosta informacija za pocetak
    Zadnji uredio m... : 07-11-2006 u 23:22

Pravi forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    VIP, BonBon
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prošao sam sve ove postavke i na kraju mi pod IP ne piše ništa,
    a sa strane mi piše PPP down..
    U CARNet-ovim uputama za KASDA (to su izdali za škole)
    piše da bi pod WAN trebalo izbrisati sve postavke u pocetku...
    Ja imam jednu konekciju 0/40 i ne mogu je izbrisati... jel moguce da je do toga?
    Evo slike kako to izgleda...

Everyone can be a boss, but not every boss is a leader.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0/40 ti je za iptv ako se ja ne varam i da, to ne mozes obrisati...
    a jel ti pod device info uspostavio dsl link? ti pise upstream/downstream brzina?

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    htc desire, n5230
    Operater
    t-mobile & vip
    Godina
    43
    Bodovi
    12.963
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.963, Nivo: 27
    Bodovi: 12.963, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao m...
    0/40 ti je za iptv ako se ja ne varam i da, to ne mozes obrisati...
    a jel ti pod device info uspostavio dsl link? ti pise upstream/downstream brzina?
    u mene nema to 0/40! jel to znači da imam drugačiju vrstu firmwarea??? ustvari očito da je to to. e da, u mene radi sada u router modu i to bez ikakvih problema. samo treba pričekat minutu-dvije kad se pali komp da se router podigne i onda pičiš. 3 kompa su spojena na njega i bez problema.
    t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zvijerka
    u mene nema to 0/40! jel to znači da imam drugačiju vrstu firmwarea??? ustvari očito da je to to. e da, u mene radi sada u router modu i to bez ikakvih problema. samo treba pričekat minutu-dvije kad se pali komp da se router podigne i onda pičiš. 3 kompa su spojena na njega i bez problema.
    mislim da ti imas stariju kasdu onda... cek malo, ti svaki put kad palis komp palis i router? mislim ako ga svaki dan resetiras onda nije ni cudo da sve radi ok... probaj ju pustiti jedno tjedan dana upaljenom da vidis oce li izdrzat

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    L6
    Operater
    T-mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    6.548
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.548, Nivo: 19
    Bodovi: 6.548, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao m... Pregledaj post
    pa zapravo i nisi dobro shvatio... konekciju uspostavlja router cim router upalis (ukoliko je u route modu sa unesenim svim postavkama za pppoe)
    ti kad upalis komp si spojen na lokalnu mrezu (ukoliko ti kabel ustekan i "local area network" enablan)
    i unutar te lokalne mreze vidis 2 kompa (ako su oba spojena) i router...

u pojednostavljenoj verziji:
    ako je router spojen na net, onda kada ti upises neki url u browseru, upit ide preko default gateway-a koji bi trebao bit ip adresa od routera i onda van na net...

znaci nema vise dial-upa i slicnih stvari... saljes upit na lokalnu mrezu isto kao da pristupas web serveru na drugom kompu u lokalnoj mrezi, samo sto router preko ip adrese zna kamo taj upit proslijediti, da li u lokalnu mrezu ili van...

/edit

evo isao sam izvuc kasdu iz prasine

1)
    u svojim settingsima namjestis:
    IP: 192.168.1.2
    Mask: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

2)
    u browser upises 192.168.1.1
    logiras se sa admin0000/admin0000

3) odes na advanced settings -> WAN
    4) kliknes na Edit od ovog kojeg jedino mozes editirat (VPI/VCI su 0/33)
    5) na iducoj stranici cak mozes iskljucit QOS (meni je radio neke cudne probleme) pa next
    znaci imas VPI 0, VCI 33 i category UBR w/o PCR
    6) connection type stavis na PPPoE, encapsulation LLC/...., enable 802.1q iskljuceno -> next
    7) upises user i pass.... service name nije bitan, auth method ostaje auto, ovo dolje sve iskljuceno -> next
    8) ostavis oov po defaultu (iskljuceno, ukljuceno, br_0_33) -> next
    9) save
    10) save/reboot
    11) napravi reload stranice u browseru
    12) device info -> WAN -> pogledaj sto pise pod status za prvi i dal ti pise ip adresa (ako pise onda si na netu) ako ne pise onda napisi sto pise

to bi bilo to...
    mozes otic u advanced -> LAN promjenit range ip adresa koje dhcp dodjeljuje iako to nije toliko bitno
    pod advanced -> dns -> dynamic dns mozes namjestiti ako imas account na dyndns.org-u
    pod advanced -> nat -> virtual servers mozes namjestiti koje ce ti portove forwardat na pojedini ip

sad mozes kod sebe u connection properties ukljuciti "obtain ip address automatically" i isto to za dns. Kazem mozes, jer ako zelis vrtit neke servere onda bi bilo dobro da ti isti komp uvijek ima istu ip adresu, sto znaci da ju ostavis fixnom (neki routeri imaju mogucnost dhcp dodjeljivanja ip adrese prema mac adresi sto je zaakon stvar, al kasda nema)

nadam se da ti je ovo dosta informacija za pocetak

hvala puno.uspio sam slozit.
    Roverclub

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Neka nokia
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja imam problem.

Zelim spojiti laptop i stolni komp na tu kasadu da se mogu spajati na net neovisno jedan o drugom. Laptop ima ulaz za onaj kabel koji lici na telefonski samo je plosnatiji i siri sa vise zica, njega sam spojio na LAN1 odma ga je prepoznao i spojio na optimu preko "broband WAN Miniport PPOE".

Stolni komp nema ulaz za to, ali ima usb pa sam ga spojio, instalirao drivere, prepoznao ga je i ne znam sto dalje

Nisam bio siguran da li su u samom routeru stavljeni podaci za spanje od prijasnjeg vlasnika (dobio sam ga jutros) pa sam pritisnuo i drzao reset par sekundi dok je bio ukljucen, nije nikako reagirao, ne znam dal je resetirao.
    It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Kasda modem kao router
    By Dark in forum Stolna računala
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 11-04-2007, 17:33

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove