opet si gledo SF filmove?![]()
a čuj...
teško,...![]()
Evo ovako... sinula mi je jedan ideja...
Način na koji bi mogli ići na "relativno" besplatan internet...
Taj relativno besplatan internet bi imali kad god poželimo i gdje god poželimo...
Eh sad ideja kaže sljedeće:
Doma imamo komp koji je spojen na DSL ili Cable ili što god već i to plaćamo...
Eh, sad nabavimo jedan mobitel koji će biti doma i koji će biti spojen na komp i emitirat vezu ( u obliku tonova , slično kao dial up )
Na tom mobu imamo karticu ono kao za firmu.. a drugi mob nam je spojen na laptop dok pijuckamo kavu na drugom kraju grada u kafiću...
i sad taj mobitel također ima onu opciju za firmu gdje se svi besplatno zovu i pričaju koliko hoće...
Potom uspostavimo vezu sa mobom doma ( besplatnu ) i imamo pristup netu na laptopu...
Eh sad... jel moguće tako data poziv ostavrit ?
Jel itko ikad probavao nešta slično?
opet si gledo SF filmove?![]()
a čuj...
teško,...![]()
Evo samo da objavim, upravo sam napravio jednu preee predobru stvar, super revolucionarno... haha
E čim vidim kak radi ja vam javim...
Dobra ti je ta teorija, samo što ti razogovori unutar firme nisu potpuno besplatni i imaš limit koliko dugo možeš razgovarati mjesečeno...![]()
To je prva caka, a druga caka je ta kako napraviti da ti prvi mob šalje drugom signale da bi bio na netu...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo ovako...
provjereno radi... znači šljaka... jedna super stvar...
za ovo vam ne treba komp...
Znači...
Imate 1 stari mobitel i jedan stari fiksni telefon...
ja sam ovdje koristio S55 mobitel...
Postupak kaže vako...
mobitel rastavite i kontakte od zvučnika i mikrofona izvucite van ( koristite neku tanku žicu i zalemite...
zaklopite mob, upalite ga i stavite karticu u njega...
E sad... svoj stari fiksni telefon spojite u telefonski priključak i rastavite slušalicu... Onda iz slušalice sa zvučnika telefona ona dva kontakta spojite na dva kontakta za mikrofon mobitela, a dva kontakta sa mikrofona slušalice telefona spojite na zvučnik mobitela...
E sad je posao napravljen...
sad sve što trebate jest kada želite besplatan poziv, nazvati...
09x-broj moba firme pa onda "w" i onda broj koji želite zvati a da je fiksne telefonije... abc-dca...
tada pritisnete slušalicu i vašim mobitelom zovete mobitel firme, ostvaruje se besplatna veza, a potom vaš mobitel šalje signal koji mobitel spojen na fiksni telefon "diktira" fiksnom telefonu i obavlja se veza fiksni telefon prema ( u ovom primjeru ) abc-dca
i vi upravo pričate po cijeni lokalnih impulsa sa abc-dca gdje god se nalazili...
ako želite internet... nažalost u ovom slučaju je moguć samo dial up... onda u CSD postvke moba unosite broj moba koji je spojen na fiksni telefon, pa opet w i onda recimo broj carneta 076 767676 i username i pass sve ispunite...
i onda samo odete na net sa mobitelom i upravo ste ostvarili CSD vezu ...
nažalost ona je samo 14400 KBPS, ali čujte, 3 kn po satu surfanja...![]()
sve sam to napravio i sad je ostao još jedan problem...
a to je sljedeći... da bi ja obavio poziv, netko mora pustit signal do moba, dakle slušalica na fiksnom se treba podić...
a ja znam da mora biti način da se to obavi preko nekog releja, pa bu se pozabavio i smislio šemu...
a vi se probajte raspitat, koja je najbolja team opcija gdje se stvarno može besplatno pozivati...
Brzina ti nije 14400, nego 9600 Kbps - to je standard data veze koja bi isla preko mobitela.Izvorno postao Krompirko
nope, baš je 14400... provjereno...
( SX1 ) realna iskoristivost zbog gubitaka je cca 11 - 12 kbps
i jos samo da si vidio cjenik usluga i procitao da u VPN mrezi data pozivi nisu besplatni![]()
dobar grah daleko se čuje
ako nisi znao, ovo nije data poziv... naime, taj poziv je obican poziv do mobitela... a tek na pocetku fiksne telefonije zapocinje data poziv...
pa moram priznati da nisam znao jer nekako sam bio uvjeren da je CSD = GSM Analogue Data Call.
dobar grah daleko se čuje
@Krompirko
Si 100% siguran da ti data call zapocinje tek na pocetku fixne? I jedna mana tog sistema je cinjenica da moras dignut slusalicu prije pocetka poziva i spustit je nakon zavrsetka, zar ne?
Inace svidja mi se ideja
Sto se surfanja tice, nije li jednostavnije spojiti mob direktno na komp i dignut dial-in server? Naravno ukoliko je komp vec na neki nacin online.
EE vidis... to se cekalo da se kaze, nadje...
Inače... u slobodno vrijeme danas sam radio na izmišljanju kako postaviti relej koji će dat signal da je slušalica podignuta...
kad to napravim i vidim koliko me što izašlo, ću sve narpavit u jednoj kutiji...
mislim, ovo je jednostavna stvar... samo treba imat vremena...
a cijena za taki uređaj ne bi trebala biti veća od 50 KN...
Ali iskreno, priznajem, malo ljudi koji imaju Team opciju se žele petljat sa ovakim stvarima, tako da dok nam simpa ili vip ili neznam ni ja tko ne uvedu stalno da sa jednim favorite brojem besplatno pričamo, e do tad je ovo recimo neisplatvo...
A prek tele2 mukte broja? Bi tak funkcioniralo? Inace svaka cast na ideji!!
A i na t-mobile ima unlimited, onda bi te takav poziv dosao sam 25 lipa!
točno 25 lipa na mobu + ostalo što se plaća fiksnom telefonijom
Samo podizanje, a i spuštanje slušalice može se izvesti pomoću DTMF dekodera. Imam ti ja negdje shemu cijelog uređaja za uključivanje i isključivanje kao i kontrolu stanja pomoću DTMF-a. Ako te zanima pošaljem ti kopiju.Izvorno postao Krompirko
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ovo za razgovore je zapravo odlicna fora, tak imas fiksnu liniju na raspolaganju di god bio! Stari mob imam, nabavit neku simpa karticu i na posao. Jedino stari fiksni tulifon malo teze jer imam isdn bez analognih izlaza al mozda se nade negdje isdn centrala s analognim izlazima.
Ako je moguće riješiti podizanje slušalice pomoću DTMF koda i pomoću tog istog koda ostavariti biranje broja na fiksnoj liniji nema razloga da mora biti korišten analogni telefon.
Znači, pod pretpostavkom da imamo napravljen uređaj za podizanje slušalice poziv bi trebao izgledati ovako otprilike 09x xxx xxxx w (ili p kod nekih mobitela) xx (kod za podizanje slušalice) w 076xxx xxx (izlaz na internet). Prije završetka surfanja, trebalo bi poslati DTMF yy za spušanje slušalice, jer bi inače fiksna linija ostala aktivna.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja sam koristio fiksni telefon zato jer mi nije logično spojiti mobitel na napon telefonske linije... hehe...
ono, nije mi se dalo zezati sa time... pa samo reda radi da vidim dal teorija radi.. što smo dokazali... sad samo da je unaprijedimo i bude bilo dobro...
nemam rijeci. svaka cast krompirko na ideji, ali i svima koji su se poceli ukljucivat sa prijedlozima.ja jedino mogu reci da cu vjerojatno probat to napravit kad ulovim vremena.rado bih pomogao, ali neznam kak, jer se ne kuzim u takve stvari![]()
Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(
Bookmarks