= Citat = Izvorno postao Krompirko
ja imam na oba kompa epoxovu ploču i na oba si iste baterije... punjive...
rade na 3, neš volta... a imo sam i na asusovoj isto tako...
e kromp, sad mene nešto zanima.... ta punjivost..... kak ti nji puniš/misliš punit? dakle, na koji punjač? inače, pitam zato što sam ja u svojim mladim danima, u vrijeme onih "portabilnih" igrica (formule, motori) što su se kupovali kod ne znam kak se inače za njih kaže, al mi smo ih zvali licitari, koje su koštale nekih 20-ak kn, isto koristili slične baterije, dakle, one manje, al deblje. i naravno, kineska ultra kvaliteta tih baterija je uz beskonačno igranje tih igrica trajala nekih 2-3 dana. naravno, baterije nisu bile punjive, i stvarna cijena im je bila sigurno manja od 1 kn, al mi kao pametna djeca smo nadopunjavali te baterije na način da smo ih spojili na ispravljač od 12 V za auto akumulator, i par puta samo dotaknuli (vremenski interval << 1 s) sa + klemom ispravljača po + strani baterije. naravno - klema je bila spojena na masu, iliti kučište/oklop baterije. na taj način, baterije su se samo malo napuhale, al zato su trajale puno više od 2-3 dana, kao što je bilo sa "orginalnim punjenjem". to je bilo iz razloga jer nisam znao da postoje takva vrsta punjača za kupit, a naravno, i neisplativost kupnje jer je jedna "prava" baterija kod urara koštala >> od kompletne igrice.
učinkovitost: od 10-ak komada, bar 2 su pukle, al bez ikakvih posljedica, zvuk explozije baterije poput petarde, dovoljna udaljenost od očiju, a ruke su i dalje ostale čitave, nikal nam nije naštetio.

dakle, to je za mene bio "punjač" za takvu vrstu baterija, kažem, vrlo učnkovit i isplativ. pa me samo zanima dal postoji za kupit "normalan" punjač za tu vrstu punjivih baterija, il to samo urari rade?