Prije tjedan dana mi se na dotičnom fotoaparatu pojavio problem; objekti koje fotografiram su iskrivljeni uz rubove fotografije, npr. fotografiram dva tornja jedna do drugoga i onaj uz rub je zakrivljen??? Smiješno! Pomoć!
Prije tjedan dana mi se na dotičnom fotoaparatu pojavio problem; objekti koje fotografiram su iskrivljeni uz rubove fotografije, npr. fotografiram dva tornja jedna do drugoga i onaj uz rub je zakrivljen??? Smiješno! Pomoć!
Navedeno nije problem koji se moze pojaviti samo tako.Izvorno postao AXL
Pored toga i nije toliko zacudjujuci i smijesan.
Ne znam koliko dugo imas aparat, ali ne bih ovo pripisao nekome mehanickome ili ikakvome drugome ostecenju. Jednostavno smatram da se nisi prije ovoga pokusaja fotografiranja dva tornja, nasao u situaciji u kojoj bi se ova mana objektiva ocitovala toliko jasno.
Naime, svaki objektiv, a pogotovo ovi jeftiniji i nekvalitetniji, imaju odredjene mane. Jedna od njih je i tako zvano bacvasto izoblicenje (barrel distorsion). Ocituje se upravo ovako kako si i opisao, dakle objekti uz rub kadra ispadaju lagano do jace zakrivljani. Nekada je to manje, a nekada vise primjetno. Naravno da najvise dolazi do izrazaja ako se fotografira objekt koji je linijski ravan, pogotovo ako ga se smjesti uz rub kadra.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Pa nemam pojma, prije ove minolte sam imao Z3 i kod nje toga nije bilo, a jeftinija je od Z6- nemam pojma, prilično sam siguran da se to prije nije događalo... ali opet
Sve ovisi o kolikoj se zakrivljanosti radi!Izvorno postao AXL
Ako je ona blaga i u granicama prihvatljivosti za navedeni objektiv onda sve OK. Ako je pak objekt potpuno deformiran onda je greska, ili na optici ili u Sw - u aparata.![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ma nešta nije uredu sigurno, uspoređivao sam slične fotke od prije 6 mj. i sada i ove su daleko drugačije, dosta su iskrivljene. Zvao sam dućan gdje je kupljen i oni kažu da u Hrvatskoj nema servisa, tako da aparat slijedeći tjedan ode u Njemačku...
A ako si primjetio naglu promjenu, ovako kako si opisao, onda se sa aparatom definitivno nesto desava.Izvorno postao AXL
Steta je jedino da nasi zakoni dopustaju uvoz i distribuciju ovako neozbiljnim tvrtkama, pa se onda desavaju slucajevi sa ti na reklamaciju aparat proputuje pola svijeta dok se ne utvrdi sto nije u redu sa njime, a ti cekas u nadi i po par mjeseci, da dobijes i mozes koristiti nesto sto si kupio i sto ti pripada. E da mi je 5 min vlasti...![]()
Bookmarks