kad pokusam preci na particiju d: javlja mi invalid drive specificion.
a kad upisem c:\dir javi mi da nema niti jednog foldera u c: samo neke fajlove.
kad pokusam preci na particiju d: javlja mi invalid drive specificion.
a kad upisem c:\dir javi mi da nema niti jednog foldera u c: samo neke fajlove.
jeste ludjaci... pa otkud ce dos prepoznati ntfs disk? drug, sigurno ce ti biti invalid drive specification, moras nabaviti program koji se zove ntfs4dos i treba ti samo jedna floppy disketa i ispravan kompjuter da bi je mogao kreirati i onda pustis da se ucitaje sa diskete i to ti je to, ako ne mozes naci, javi se na pm, dacu ti ja, druga stvar: kad to uradis i snimis ntfs4dos, onda chkdsk i vidi je li imas gresaka na disku. ja znam jer imam jako puno iskustva sa dosom i slicnim stvarima i te stvari su mi se desavale po milion puta, a i drugovima sam tako popravljao kompove.
edit: ti su ''fajlovi'' virtualni dos disk koji sadrzi u sebi alate za repariranje dos diska (ali ti ne koriste jer imas ntfs) i sadrze i dos boot informacije, pogledaj jesu li tu fajlovi pod imenima attrib, chkdsk, scandisk, command, format i slicno
Ovi fajlovi su ti koje si napisao. Jel mogu stim ntfs4dos bootat ili to moram u dosu instalirati???
Kako pokrenuti taj ntfs4dos??
Ma gle, momak, skini samo Hiren's Boot CD, na njemu imaš Volkov Commander koji radi s NTFS-om, SATA diskovima i većinom RAID-polja, njime kopiraj i amen. Malo će duže trajat jer se ne koristi DMA, ali što je, tu je.
Jel taj Hirens boot cd u grafickom ili znakovnom sucelju???Izvorno postao domy_os
Kako pokrenuti taj Volkov Comander???
Imaš ponuđene opcije pod brojevima i ti strelicama odabereš što hoćeš ili jednostavno upišeš broj pa lupiš enter. Volkov Commander imaš, koliko se sjećam, pod file managers. Kod pokretanja stavi da hoćeš NTFS podršku i ne znam šta više nudi...Izvorno postao Black_Hawk
Nasao sam ja taj volkov comander ali mi tamo nema mojih particija nego samo neka virtualna r: koju je taj boot cd napravio. Ja otvorim c: particiju ali mi tamo nema mojih podataka nego samo neki od tog boot cd-a
izradi ko sto pravis startup disketu, skines prog, stavis disketu pratis upustva i to je to. odes u bios stavis da prvo boota s diskete, i pustis komp da odradi svoje s disketom, pusti hirens boot, valja ti skidati i prziti, ovaj prog ne zauzima puno, samo treba malo razmislitiIzvorno postao Black_Hawk
EDIT: zakasnio sam i vidim da si sad napravio goru stvar, snimi sad windoze na frisko i nemas izlaza, formatiraj ga full u ntfs, zaglibio si, podatci su otputovali s harda, sto se greske tice, vadi komponentu po komponentu i stavljaj novu zaredom i vidi do cega je, ako nemas zamjenskih djelova pravac-servis, ako ce ti ko posuditi, super. mogucnosti su: hdd, graficka, cd/dvd, floppy je manje vjerovatno otisao a tako i graficka. dakle najvjerovatnije hdd i cd rom, ako ne, otisla maticna, a min rama ti je 128 MB za ugodan rad.
Zadnji uredio Ico86 : 22-10-2006 u 18:51
Dino, jel mozes meni poslat ntfs4dos?
Vidis to nisam znao, ja sam uvijek radio sa ovom disketom za 98, pa mi nikad nije islo bas kao ni njemu sada.![]()
Bookmarks