Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34

Hybrid View

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    63
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Da sad ne objašnjavam svakom pojedinačno, dakle, ovako. Struja punjenja kod normalnog punjenja, znači nekih 12-14 h treba biti 1/10 nominalnog kapaciteta baterije. Preslabi punjač ne samo da neće napuniti baterije nego ih može i uništiti. Osim normalnog punjenja postoji i brzo punjenje sa povećanom strujom punjenja, ali je onda potrebno i kontrolirati proces punjenja. Baterije u mobitelima se pune brzim punjenjem. Znači ili koristite punjače koji daju struju koja odgovara 1/10 kapaciteta baterije i onda nije nužno da punjač bude kvalitetan ili nabavite kvalitetne punjače sa kontrolom procesa punjenja.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Da sad ne objašnjavam svakom pojedinačno, dakle, ovako. Struja punjenja kod normalnog punjenja, znači nekih 12-14 h treba biti 1/10 nominalnog kapaciteta baterije. Preslabi punjač ne samo da neće napuniti baterije nego ih može i uništiti. Osim normalnog punjenja postoji i brzo punjenje sa povećanom strujom punjenja, ali je onda potrebno i kontrolirati proces punjenja. Baterije u mobitelima se pune brzim punjenjem. Znači ili koristite punjače koji daju struju koja odgovara 1/10 kapaciteta baterije i onda nije nužno da punjač bude kvalitetan ili nabavite kvalitetne punjače sa kontrolom procesa punjenja.

Ja bih još ovo dopunio.

Za fotiće i vanjske bliceve je pametnije imati dva paketa manjeg kapaciteta nego jedan većeg. Ovdje se uglavnom radi o AA veličini baterija. Meni se pokazalo na blicu da mi je sigurnije imati dva paketa od 1800mAh nego (čak) dva paketa od 2500mAh. Ako taj isti blic ne koristim dva tjedna i one poluprazne u blicu i rezervni paket je izgubio samopražnjenjem. Kako sa 1800mAh odslikam manje slika, brža je izmjena baterija i manje se isprazne same od sebe. Tako mogu računati da imam uvijek puni rezervni komplet.

Što se tiče punjača. Koristim onaj koji puni baterije od 2500mAh za 7h. To je tzv. medium speed i po meni optimalno. 1800mAh napuni za 5h, a ima zaštitu od prepunjavanja i pregrijavanja, tako da ih najćešće punim preko noći.

Eneloop baterije su dobra varijanta za nekoga tko puno ne slika i tada mu je jedan paket dovoljan jer će mu aparat na vijeme pokazati kada su pri kraju.
    A ako je baš velika potreba, alkalne su u prvom kiosku.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove