Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U Emezzeti prodaju Duracellove za gotovo iste novce kao i noname (u odnosu na npr. Olympus) tako da bi mozda s njima mogao probati!

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To nije memorijski efekt nego normalna stvar kod NiMH baterija što se zove samopražnjenje. Memorijski efekt je nešto drugo...

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Famu zvanu memorijski efekt zaboravite, to je postojalo samo kod NiCd baterija i tamo nije bilo toliko izraženo kako se pričalo.
    Samopražnjenje ide otprilike 2% dnevno u normalnim uvjetima. U uvjetima povećane vlage u zraku može biti i više. Prema tome ako se za dva tjedna baterija isprazni to nije ništa čudno. Nakon ta dva tjedna ona ima ~70% kapaciteta i ako ju opteretite napon na njoj može pasti ispod granice dovoljne za normalan rad.
    Jedini način da smanjite samopražnjenje je držanje baterija, svaku posebno, u nepropusnoj vrećici. Idealno bi bilo vakuumirati vrećicu.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.926, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0,9%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka
    Famu zvanu memorijski efekt zaboravite, to je postojalo samo kod NiCd baterija i tamo nije bilo toliko izraženo kako se pričalo.
    Samopražnjenje ide otprilike 2% dnevno u normalnim uvjetima. U uvjetima povećane vlage u zraku može biti i više. Prema tome ako se za dva tjedna baterija isprazni to nije ništa čudno. Nakon ta dva tjedna ona ima ~70% kapaciteta i ako ju opteretite napon na njoj može pasti ispod granice dovoljne za normalan rad.
    Jedini način da smanjite samopražnjenje je držanje baterija, svaku posebno, u nepropusnoj vrećici. Idealno bi bilo vakuumirati vrećicu.

E to je odgovor! Hvala Sljaka.

Registered User Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Operater
    T-Mob & Tele-2
    Bodovi
    9.536
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.536, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da kažem da sam i ja kupio navedene baterije GP Powerbank u jednom našem poznatom dućanu teh. opreme u Zapruđu (Zg). Također kao i ti darkovsky imam isti problem sa njima. U isto sam vrijeme kupio Sanyo i Panasonic a od prije imam Durachell baterije. Sa njima nemam nikakvih problema kao sa GP, tako da ih razmišljam baciti. Jedino što su mi ostale kutije od njih. Zato sam rekao drži se poznatih firmi. Ima nešto u tome. Inače ih punim sa Durachellovim punjačem.
    P.S. Meni se ove GP baterije isprazne za 15 dana, i mjereći struju i napon razlike su im preko 20%. Kod ovih drugih i nakon 2-3 mjeseca ne punjenja one su mi dobre, a odstupanja su max 5% i to su čunjenice ma bilo tko napiše drugačije.
    Zadnji uredio Pepsi : 05-12-2006 u 11:20

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Pepsi
    Samo da kažem da sam i ja kupio navedene baterije GP Powerbank u jednom našem poznatom dućanu teh. opreme u Zapruđu (Zg). Također kao i ti darkovsky imam isti problem sa njima. U isto sam vrijeme kupio Sanyo i Panasonic a od prije imam Durachell baterije. Sa njima nemam nikakvih problema kao sa GP, tako da ih razmišljam baciti. Jedino što su mi ostale kutije od njih. Zato sam rekao drži se poznatih firmi. Ima nešto u tome. Inače ih punim sa Durachellovim punjačem.
    P.S. Meni se ove GP baterije isprazne za 15 dana, i mjereći struju i napon razlike su im preko 20%. Kod ovih drugih i nakon 2-3 mjeseca ne punjenja one su mi dobre, a odstupanja su max 5% i to su čunjenice ma bilo tko napiše drugačije.
    Damn... Meni one rade super, mogu npr. ispucati sličan br slika kao i sa Sanyo baterijama. Jedino je problem tog ispražnjavanja. Drago mi je da si točno izmjerio, to je bitan podatak. Ja bih ih najradije vratio u dućan, i ja imam kutije, a i račun. Nek ih pošalju od kuda su došle, a ja bih uzeo Sanyo u zamjenu. Čak ću i probati. Hvala još jednom i ispričavam se ako ih je netko kupio po mojoj preporuci, jer u godinu kolko ih imam nisam primjetio to ispražnjavanje, tj. uvijek sam ih napunio i u roku cca tjedan-dva poslikao 400tinjak slika, pa opet...
    P.S. ako bi i ti išao natrag do 'našeg' dučana u Zapruđe, javi, pa možemo zajedno. Ili bar javi kaj su ti rekli.

Registered User Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Operater
    T-Mob & Tele-2
    Bodovi
    9.536
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma drže one dobro ako ih napuniš i odmah koristiš. Skoro kao i ove bolje. Štos je ako ih napuniš i onda nakon 15-tak dana koristiš. Tada sam ja sa njima mogao ispucati oko 20-30 fotki. Tako sam skoro popušio kada sam išao na more. Dobro da sam uzeo i jedan set Panasonicovih, koje su mi trajale skoro do samog kraja GO. Od tada kada sa sobom imam fotić uvijek imam i jedan set Alkaline baterija za svaki slučaj. Drže dosta manje do 200 slika, ali vrijedan Jocker u rukavu. Bio sam ja u HG - dr.ku. Dovoljno da ti kažem da sam ih tamo i ostavio. Bar su mi kutije ostale. Tamo više nikad.
    Samo da ti kažem da u ZG postoji specijalizirana trgovina koja prodaje samo baterije za skoro sve namjene. Mislim da imaju i suhe akumulatore.
    To ti je u Đorđićevoj, ali ne znam točno broj. Uglavnom jako blizu Petrinjske.
    Recimo 50 m od strane Petrinjske na desnoj strani. Tamo nema šrota.
    Platiš malo više, ali se isplati.
    Inače baterijama sam mjerio napon i struju netom poslije punjenja i nakon 15-20 dana. Jasno sa potrošačem od 0,5 pa do 2 Ampera. Podatke sam napisao u predhodnoj poruci. Odstupanja su jakkooooo velika.
    Zadnji uredio Pepsi : 13-12-2006 u 10:02

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove