To je pitanje postavljeno već nekoliko puta... Kod pisanja sms poruka, ne koristi dijakritičke znakove, odnosno č, š, ć, đ i ž... I to je kod svih mobitela tako...
na nokiji n70 mi se nekad desi da ukucam poruku od 30-ak znakova i kad ju želim poslat mob mi kaže da je poruka prevelika i da će se poslat u 2 stavke...probao sam pratiti broj preostalih znakova prilikom pisanja same poruke i desi se da nakon 10 ukucanih umjesto da imam 150 available, sam se prebaci na recimo 59...i čini mi se da se to dešava samo kada šaljem na jedan (određen) broj iz imenika...imam najnoviji soft : 5.0616.2.0.3 od 24.4.2006
TORRENTE,EL BRAZO TONTO DE LA LEY
To je pitanje postavljeno već nekoliko puta... Kod pisanja sms poruka, ne koristi dijakritičke znakove, odnosno č, š, ć, đ i ž... I to je kod svih mobitela tako...
može li se to nekako namjestiti ? U čemu je stvar? (@ frishki - hvala zbilja je to u pitanju)
Kako to misliš namjestiti? Namjestiti što?
pa bez obzira na znakove da je moguće ukucati svih 160 znakova - jeli problem u mreži ili u fonu,a ako je u fonu dali je to stvar neke postavke i postoji li neka aplikacija za pisanje sms-ova (ovo je sad long-shot) u kojoj se to ne dešava?
Gle, kad koristiš hrvatske slovne znakove, oni se šalju kao skup više znakova koji definiraju to jedno slovo, te s tim ti "kradu mjesta" od tih 160 znakova koliko ih stane u jednu poruku... Znači, to nema veze sa telefonom i nema tu nikakvih postavki... Samo nemoj koristiti hrvtske slovne znakove i amen...
u mrežama je problem.... ja sam se davno naviknu na c z s i sl.... vrati sa sa konja na magarca![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
muchos gracias muchacos !!!
Zašto znak za euro (€) zauzima 2 znaka, a dolar ili nešto drugo samo jedan? Ozbiljno pitam...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Moja pretpostavka je da kad se radio recimo to tako character set za sms servis, da znak za euro tada nije postojao, tako da ga se je moralo naknadno ubacivati, a tako da ga predstavljaju u ovom slučaju dva znaka...
Zadnji uredio frish : 18-10-2006 u 23:40
Tako je... a da ti se svaki put ne napiše š,č,đ,ž jednostavno odi u pisanje nove poruke i namjesti da ti je jezik pisanja Engleski, i neće ti biti "naših" simbola, i problem riješen...Izvorno postao Symbian FAN
A ovo za znak eura, mislim da je to tako kako je Frish-ki rekao... jer je simbol nov...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ako se ne varam na nokiji 7370 hr znakovi ne kradu mjesta
TDI macht Spass
Koliko je meni poznato na svim mobovima koje sam imao, HR znakovi "kradu" mjesta... Ali 7370 nisam imao pa neznam...Izvorno postao DarioB
Za 6630, 6600, 6020, K700,D750...HR znakovi uzimjau mjesta...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Kao što je rečeno, to nema s mobom, već sa mrežom, tako da hrvatska slova "kradu mjesta" na svim mobitelima... Vjerovatno većina ljudi to niti ne zna i nisu ni svjesni da korištenjem hrvatskih slova šalju dvije i više poruka, te si tako nabijaju nepotrebne troškove...Izvorno postao DarioB
Na 6600 ne krade... Nedavno sam postavio screen shot gdje se vidi 160 HR znakova u jednoj poruci.Izvorno postao Ico86
popodne cu opet probat na 7370 pa postam
TDI macht Spass
Postaj taj screen shot sa 160 slovnih znakova u poruci koja sadrži i dijakritičke znakove...Izvorno postao domy_os
Nema krade ili ne krade. Napisi poruku sa dijakritickim znakovima do 160 znakova i onda je idi poslati pa ces viditi sto te pita, jer da bi se prenila poruka s dijakritickim znakovima mora se kodirati u unicodu!Izvorno postao domy_os
...also known as El'AnDrA...
Bookmarks