Kao prvo... taj koji nije zaštitio svoju mrežu ti ne može apsolutno ništa napraviti...
Jer ti imaš extra dobru obranu... :
koristiš ponekad linux, a linux distribucijama je u prirodi da se automatski spajaju na prvi wlan koji otkriju da nema enkripciju... i ti kako si novi još to ne znaš ni ne možeš spriječiti...
sve što sam naveo je totalno korektno i realno.
Ako ikad dodje da te netko otkrije i ako pitaju zašto ne koristiš windows kao operativni sustav, ti slobodno možeš reći, zato jer nemam novaca da kupim licensu...
a sad one super stvari...
ako provaljuješ nekome u wlan mrežu. To možeš napraviti samo iz linuxa ili tiger osa jer za njih ima aplikacije koje to dosta brzo obave... Windowsom također možeš provaljivati u wlan, ali traje dugo, mislim minilano 10ak dana za 64 bitnu wep enkripciju ( najslabiju )
te ako si korisnik whack linux distribucija ili pak nekih office linux distrbucijama, sa predispozicijama za hac wlana... što uključuje modificirane drivere wlan kartica, tada ti ti modificirani driveri gotovo svakim pokretanjem promjene vlastitu mac adresu ako nisi zadao neku stalnu...
tako je kod mene na Backtracku.
Tako da jedini trag da te netko pronađe jeste da se spojiš preko nekoga na net i onda sa njegovim netom posjetiš neki forum... ( npr ovaj )
e sad kad bi lik tužio tebe... mora bi znati i biti siguran da si to ti.. jer otkrit, hm, taj kome se probije wlan baš i nije neki lik sposoban za SE pa da se sad ide raspitivat kojim si stranicama pristupao itd... i onda tražit od admina foruma da ispisuje tvoje druge ip adrese pristupa forumima pa onda ISP tvoj pitati čije su ip adrese bile u to i to doba...
no naravno to je komplicirano,...
Da meni netko provali i wlan koji ima stvarno sve moguće zaštite plus skriven SSID opet bi me odmah obavjestio o novom uređaju... i lako bi to sankcionirao...
dok susjedi kojima inače provaljujete u wlan nemaju pojma ni ispravno surfati netom, a kamoli da nešta skontaju...

Odgovori uz citat
Bookmarks