jamstvo na bateriju je obično 6 mjeseciIzvorno postao sfreak
Pozdrav svima!
Evo prekjucer sam prodao jednom covjeku mpx220,sa garancijom do 12.12.2006 u hgspotu gdje je i kupljena.Covjek me danas zove i kaze da mu baterija traje 5 sati,da mu mobac steka kad mu dolaze poruke itd.Meni je mobac radio odlicno(jedino sta je bio spor)a to je kod mpxice standard,a baterija mi je cijeli tjedan durala bez ikakvog problema.Danas kad sam pricao s covjekom rekao sam mu da ode u hgspot jer je mobac pod jamstvom,ali on mi je rekao da baterija nije pod jamstvom itd.
Sad me zanima da li jamstvo vrijedi i za bateriju,i logika je da ako ima 1god jamstva ono pokriva sve kvarove itd.??
molim brzi odgovor i hvala svima![]()
jamstvo na bateriju je obično 6 mjeseciIzvorno postao sfreak
ako je tebi tako radilo kako si rekao,to se nemože promijeniti u jedan dan,nekomu se ne sviđa mob i hoče ga vratiti,ima garanciju i to je to...više ništa nije tvoj problem
da ali evo citam bas u jamstvenom listu nove nokie 6070 i nigdje ne pise da jamstvo ne pokriva bateriju,jedino ako je baterija karatko spojena(tako pise u jamstvenom listu mobisa)Izvorno postao Inovator
e sad da li je tako kod motorole nisam nazalost citao![]()
ma znam i ja u to vjerujem,i jos sam ga dao sa 512 karticom za 100 eura i 50 kn mi je covjek dao.Nikad nisam nikog zajebo nit mi je to namjera,a ja sam ju imao cirka 25-30 dana i koristio je 5 dana mozda.Mislim da sam skroz posten i ne zelim da ljudi lose misle o meniIzvorno postao smogovac
valjda me kuzite
![]()
Zadnji uredio sfreak : 17-10-2006 u 17:05
steta sto je nisi meni prodao , mislim da covjek nije dobio sto je ocekivao pa izmislja toplu vodu .
a kad me nazvao i odmah mi je trebala lova za faks.A sad mi je jako zaoIzvorno postao Router
![]()
tip se uopće ne kuži u smartphone i vjerojatno ne zna da se to spaja na komp uopće...
zato on ne zna da baterija traje 1 dan pod normalno i da je funkcija telefona samo sporedna stvar na windows mobile phone platformi, i da zna tu i tamo zaštekati nešto...
S mobom je sve u redu, i on bi imao primjedbe i na potpuno novu mpx220.
nemoj da brigaš, reci mu da je to tako kod tih mobova i on je to trebao znati prije kupovine moba, jer ne možeš ti sad stvoriti bolji mob sam, kad Motorola nije mogla![]()
a joj ne znam sta da ti kazem,dao sam telefon skroz ispod cijene,jer mi je za faks trebalo,a inace ga ne bi tako nisko dao.780kn za taj mob je stvarno najnize i najrealnije.Izvorno postao andrija
![]()
Pošto sam prozvan u negativnom tonu evo da se i ja javim sa par rečenica.
Dakle ja sam kupio od sfreaka dotičnu Motorolu za okruglih 800KN (a ne nekih
780-valjda je vec zaboravio koliko je dobio novaca).Moja je greška što sam
aparat kupio bez probe(jer mi ga je sfreak donio sa toliko praznom baterijom
da nije mogao uopće upaliti)ali sam čovjeku vjerovao da je mob. o.k. jer mi je
djelovao pošteno što ni danas ne dovodim u pitanje.Iste večeri sam naravno
napunio mobitel i drugi dan nakon pet (jednominutnih) razgovora mob.je pokazao
praznu bateriju i zatim se ugasio.Nakon toga sam nazvao sfreaka i rekao mu da je bat. loša i da nije u redu da mi to nije rekao, pošto kapacitet bat. ne pada preko noći on je siguran sam znao da je bat. loša.Na to mi je odgovorio da će mi
nabaviti broj prethodnog(prvog) vlasnika moba,i da će mi se javiti,da ćemo ako treba zajedno otići u HG-spot reklamirati .... itd...itd... nakon čega mu se gubi
svaki kontakt tj. više se ne javlja niti odgovara na SMS poruke.
Naravno pošto nisam imao drugog izbora otišao sam sam u HG spot sa garanc.
da reklamiram bat.....LJUDI SU ME DOSLOVNO ISMIJALI kao tako mi i treba kad kupujem rabljeni mob. bez probe i poslali u RAM3 u Slavonsku 19.
Tamo sam saznao da je garancija na SVE BATERIJE samo 6 mjeseci,a da nova
košta 285KN,i da je trenutno nemaju već da uplatim taj iznos pa ću je dobiti za 7-8 dana poštom na kućnu adresu,ŠTO SAM I NAPRAVIO,a nadam se da ću je dobiti do kraja tjedna pošto mi je mob.sa dobivenom bat. NEUPOTREBLJIV.
Da,da ne zaboravim,preključer sam u oglasniku našao neispravnu MPX220 za
dijelove i kupio polovnu bat. za 50KN koja evo drži već dva dana i tek sad
mob. tuli da je prazna.
Evo toliko o tome kako je sfreak prodao "POVOLJNO" I "ISPOD CIJENE" mob.,
a volio bi samo da mi javi zašto mi se nije javljo ni odgovarao na sms-ove,
pa nisam ja htio vratiti mob.(a to sam mu odmah u prvom razgovoru i rekao)
već sam samo tražio pomoć da riješim problem sa bat.
Zato mi je krivo što me se spominje u negativnom tonu,kao glup..... koji
nezna ništa o mobu koji je kupio.
Volio bi čuti i mišljenja ostalih forumaša,ne osjećam se prevarenim ili nešto slično ,pošto znam da je svaka kupovina rabljenog moba rizik,ali gorak je osjećaj u ustima kad se poslije svega na forumu o tebi još piše kao o neznalici ili papku.
interesatno , a meni si ga htio uvalit pod zamjenu za w810 ...![]()
Prije svega ovako javljao se nisam jer sam vec dva dana vani u njemackoj,druga stvar da ne ispadnem bezobrazan je to da je meni baterija radila normalno i znala je po 5 dana radit bez ikakvog problema s tim da mi je bila druga kartica unutra na koju nisam puno pricao.Prije svega na ovom forumu sam dugo i nisam nikog zajebo nit mi je to namjera!!!nabavio si si mobitel koji je u oglasima po 1000kn polovni "sa 512mb karticom" za nepunih 800kn,i vjeruj mi da sam znao da je baterija losa ne bih je prodao ni tebi niti nekom drugom,ali mi je lova trebala za faks pa sam je zato davao ispod cijene a ne zbog baterije!!!A opcenito sta ti od mobitela za 800kn zelis?vidio si da ima garanciju do 12.12.2006 i ja sam ti u autu sam rekao da imam drugog kupca kad si se poceo cijenkat i gledat mobitel ko da kupujes ukraden ili tako nesto.vidio si koliko ima garanciju i nisi je trebao uzet!!!Da sam znao da je baterija losa ne bih je jos jednom kazem nikom prodao,a prije svega ne bih je prodavao forumasima i stavljao u oglasnik jer mi to nije cilj.A imao sam ponudu od routera i nisam mu prodao samo jer sam se dogovorio s tobom ranije jer drzim obecanje i posten sam!!!Izvorno postao TITAN
nek ljudi slobodno prokomentiraju sve ovo,ja sam prije svega kriv sto sam ti uopce prodao telefon kad si mi isao spustit cijenu,i govorio mi kako taj mobitel nema cijene.Mislim da sam ti dao za 50kn jos bi mi spusto cijenu.
Toliko od mene,a ljudi neka sami prosude,jer sam s hrpom ljudi poslovao i to kvalitetno i povoljno.
Ništa ti ja nisam htio "UVALIT",nismo se našli u zamijeni,malo smo filozofirali i to je to...Inače ja taj mobitel (ako pratiš kupi-prodaj) dajem sa dvije bat.-DOBROM I LOŠOM (prva 2 dana i druga pet razgovora) a dati ću i POTPUNO NOVU
originalnu Motorolinu bat. kad je dobijem.
To bi naravno dao i tebi da smo došli do toga,ali pošto mi je cifra nadoplate bila
previsoka ja sam od zamijene ODUSTAO i to smo riješili.
Izvorno postao TITAN
tada NISI rekao da imaš problema sa baterijom ni da ga nudiš sa dvije ,, nego si ga samo prodavao .. tj . kad si skužio šta je sa baterijom htio si ga prosljedit dalje ...
gle meni je iskreno stvarno zao zbog toga sta se desilo,ali posten sam covjek i nikad mui u zivotu nece bit cilj zeznut nekog jer mi nije svrha da mi ljudi sjede za vratom.Prije svega si to nikad ne bih dopustio.Jos jednom kazem da sam znao da je baterija losa nikad ti ju ne bih prodao jer mi je postenje vaznije od jebenih 800kn!!!Izvorno postao TITAN
Izvorno postao vatrogasac1
e vatrogasac jel to bilo meni namjenjeno ili njemu??
pardon sad vidim.doslo do zabune![]()
Zadnji uredio sfreak : 21-10-2006 u 23:23
Ako si bio zadnjih par dana u Njemačkoj onda je SVE O.K.
Ali stavi se u moj položaj --- mislim da bi i ti isto reagirao!!!!
NISAM NI JEDNOM RIJEČJU REKAO DA NISI POŠTEN I TO PONOVO NAPOMINJEM,
a što se cijenkanja oko cijene tiče pa znaš valjda da je to NORMALNO,uostalom
ja se nisam ni nećko zbog cijene već zbog toga što se mob. NIJE MOGAO UPALITI I ISPROBATI.
Ali da ne idemo u širinu kad problema NI NEMA,mob. je sada O.K. i nemam
zamijerke na kupoprodaju ali da si mi barem javio da nisi u HR nebi ovog
pisanja ni bilo!!!
POZDRAV!
Gle nema frke,ne zelim niti ja stvarat probleme,i mislim da vise nikad necu niti jedan mobac prodat jer nemrem vec 2 dana spavat zbog toga jer sam takav.Ali da sam znao za to uopce ne bih prodavao.kazem jako mi je zao zbog tog problemaIzvorno postao TITAN
![]()
Srdacan pozdrav!
nego si ga samo prodavao .
nego si ga samo prodavao .???????????
Malo si pobrkao pojmove ili zamijenio ljude,ja sam motorolu tebi ponudio u zamijenu za W810,ali mi je tvoja tražena nadoplata bila prevelika,a nisam ti je
prodavao.A što se tiče druge bat. pa mi do toga nismo ni došli ,cijelo vrijeme
smo se prepucavali o vrijednostima mobova.
SORRY što je ispalo ovako ALI STVARNO NEMAŠ RAZLOGA DA SE NERVIRAŠ.
MOB. JE ISPRAVAN A ZA BAT. SAM SE SNAŠAO I TO JE NAJBITNIJE.
Čudno mi je bilo samo što se ne javljaš i zbog toga je i meni bilo bed.
Došlo mi je da odmah mijenjam mob.(za jeftinije ili skuplje) samo da se riješim
problema,al dobro sve se na kraju dobro završilo (rekao sam ti u našem prvom
razgovoru da nije nerješivo)
POZDRAV!
e sad fakat neznam dal da ja đoram svoj e1000 za mpx... nakon ove priče...![]()
...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360
Zavisi što tražiš od mobitela.
Ako ti je bitan dizajn,veličina,kompaktnost i obilje naprednih funkcija onda je bolji izbor MPX220.
Prednost E1000 je svakako bolja slika zbog puno boljeg i većeg displaya!
Što se cijene tiče mislim da su tu negdje (lagana prednost za MPX220)
TAKO DA TI ZAMIJENA OVISI I O TOME KO KOME NADOPLAĆUJE I KOLIKO.
POZDRAV!
@TITAN
Ja sam prvi vlasnik motorole mpx220 koju si kupio i sfreak ju je kupio od mene...pardon mjenjali smo se.
To što veliš za bateriju kunem se da nisam niti ja znao.
Kada sam ju kupio bat je trajala oko 5 dana, do se je to vrijeme smanjilo na nekih 3-4 dana prosječnog korištenja kada sam ju dao sfreak-u.
Vjeruj mi nije nitko nikoga zaj..ao, niti ja njega niti on tebe.
Zašto se je to sa baterijom dogodilo ne znam, postoji uvijek mogućnost nekakve greške koja se mogla s vremenom javiti i eto pošto ju sfreak nije koristio duže vrijeme pokazala se kod tebe.
Eh sad, vjerovao ti meni ili ne nije bitno i neću se opravdavati.
Ja dajem svoju riječ da je kod mene baterija držala 3-4 dana, a sfreak se je pokazao do sada na forumu kao dobar dečko i garant te nije nasamario.
Eto dogodila se neka greška i hebiga.
Cijena po kojoj ti ju je dao je i više nego li pristupačna.
Drago mi je da si uspio riješiti problem sa baterijom i žao mi je što je do toga uopće došlo na žalost, no velim nije ničija krivica niti je netko mislio nekoga preveslati.
Do sada smo se i ja i sfreak na forumu pokazali kao pošteni i nadam se da će to tako ostati.
Javi mi se ako budeš trebao kakvu pomoć oko moba rado ću ti pomoći.
Na žalost rijetko sam na forumu pa ćeš možda morati pričekati moj odgovor.
Pozdrav i sretno!![]()
Hvala na odgovoru (ako ćeš ovo uopće pročitati pošto si kao što i sam kažeš jako rijetko na forumu)
Znam da je SFREAK dobar dečko,dosad sam u životu prilično dobro znao
procijeniti ljude,mada mi se stotinu puta desilo da su baš mene dosta često
ljudi krivo "ocijenili"-neznam možda je tome uzrok temperament,petak,tlak zraka,
ili tko zna šta drugo!
Žao mi je dečka (SFREAKA) što se nepotrebno živcirao kad to nije bilo toga vrijedno,a još bi mi bilo više žao da me pamti po nečem lošem kad mi to nije
bila ni namijera ni cilj.
No dobro,pošto ne možemo određivati kakvo će ljudi imati mišljenje o nama,
preostaje nam samo da pičimo svojim kursom i nastojimo što bolje zaobilaziti
probleme.
Još jednom,PROBLEM RIJEŠEN,nabavio sam dobru polovnu bateriju (a krajem tjedna trebao bi poštom dobiti od RAM3 novu bat.)tako da je sve O.K.
Nadam se da ćemo se i ubuduće ovdje čuti,a sve naše brige i probleme
riješiti ćemo ZAJEDNO,jer na kraju krajeva zato i jesmo tu.
POZDRAV SVIMA!
Bookmarks