Jedno banalno pitanje. Jesi li nakon unošenja postavki isključio i ponovo uključio mobitel?
Jedno banalno pitanje. Jesi li nakon unošenja postavki isključio i ponovo uključio mobitel?
Jesam, više puta nakon svakog novog unosa,čak sam ga držao ugašenog po nekoliko minuta. U službi za korisnike su dva puta resetirali uslugu za broj koji koristim pa sam isto nakon 10 minuta resetiravao mob po njihovoj preporuci, al bez uspjeha. Pojma nemam šta se dogadja? uglavnom pokušao sam slati mms sa drugog moba koristeći svoju karticu i sve ok, ali sa c81 neće.Izvorno postao Sljaka
![]()
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
Jedino mogu biti u pitanju postavke, ne vjerujem da verzija fw ima veze s tim.
Kod Siemensa od serije 65 zakomlicirali su postavke do bola. Napiši točno di si kaj napisao pa da vidim da li ti nešto fali. Ne znam da li je meni od C81 isti kao na Siemensima, ali ako je onda imaš podešavanja na tri mjesta da bi mogao poslati MMS.
1. Meni-postavke-spajanje-Online postavke - T-Mobile MMS. U toj stavci ima 4 "kartice" . a)APN/stavka T-Mobile MMS/EGPRS postavke/ piše: Ime: T-Mobile MMS APN: mms.htgprs lozinka-prazno DNS 1iDNS2-000.000.000.000 Vrijeme prekida: 00000180 sekunde
b) Proxy poslužitelj Ime: T-Mobile MMS , korisničko ime,lozinka,poslužitelj su prazna polja. Tip adrese- IP adresa, Adresa:010.012.000.004; Port:80; ostalo je prazno(proxy poslužitelj 2, tip adrese,adresa i port)
c)Aplikacije/MMS/profili/T-Mobile MMS/ ime profila:T-Mobile MMS ; Relay srv.-URL:http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
d)Izvor/ Pošiljatelj:OTAP
2. Meni-postavke-spajanje-Online postavke - T-Mobile WAP . Za tu stavku su isto 4 "kartice".
a) EGPRS postavke/ Ime: T-Mobile WAP; APN:www.htgprs.hr; vrijeme prekida:00000180 sekunde; ostale su stavke nepopunjene
b) Proxy poslužitelj/ Ime:T-Mobile WAP;Tip adrese:IP adresa; Adresa:010.012.000.003; Port:8080; ostalo je nepopunjeno
c) Aplikacije/WAP preglednik/Profili/T-Mobile WAP/WAP preglednik/Ime profila:T-Mobile WAP; Početna stranica:http://wap.t-zones.hr
d) Izvor/pošiljatelj: Initial
U kartici Spajanje stavka EGPRS je uključena.
Zatim Poruke/postavke/MMS/opcije slanja: info o dosp-uklj. Info o čitanju-isklj, valjanost-max, vrijeme dospijeća-odmah, sakriti broj-isklj
i druga podešenja da ne nabrajam sva .
Na kraju: Poruke/postavke/MMS/postavke veze odabrano je T-Mobile MMS
eto to je sve.![]()
![]()
Zadnji uredio Sljaka : 15-10-2006 u 17:49
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
Probaj isključiti skroz proxy poslužitelj, ako se može, odnosno ostavi prazno - kod MMS postavki.
Tako je meni bilo na LG G7050, nisam mogao slati ni primati ni kod jednog ni kod drugog operatera.
Krivi su ti portovi. Stavi oba na 9201.
Za WAP je IP 010.012.000.003 i port 9201
Za MMS je IP 010.012.000.004 i port 9201
i da isključi proxy obavezno inače neće raditi.
Zadnji uredio Sljaka : 15-10-2006 u 20:48
a portovi su samo kod unosa za proxy, a u kartici NAP ima samo za promijenit DNS 1 ili 2. ma mob je sigurno u "banani" sad se niti ugasit neće. Proxy sam po sebi nema opcije za isključivanje. samo obrisati postavke iz proxy ili odabrati profil koji nije popunjen podatcima. portove sam promijenio na wap a na mms ne mogu jer kad pokušam spremit javi da "sadržaj obveznih polja pogrešan"
crnikmet@gmail.com
Bookmarks