Jedno banalno pitanje. Jesi li nakon unošenja postavki isključio i ponovo uključio mobitel?
imam c81 4 dana(kupljen u slobodnoj prodaji s garancijom) soft v38. Već 3 dana bezuspješno pokušavam sa službom za korisnike 098 složiti postavke za mms i gprs. Unosili smo ručno i automatski postavke no poslati i primiti mms ne mogu. pojave se na displayu ikonice slanja ili primanja mms-a ali ništa dalje. kad primam mms dobijem obavijest o dolaznom mms-u ali kad pokušam preuzeti nakon 20 sec. javi error "greška kod preuzimanja". Da li je možda neka greška u softwareu pa jednostavno neće !
![]()
![]()
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
Jedno banalno pitanje. Jesi li nakon unošenja postavki isključio i ponovo uključio mobitel?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jesam, više puta nakon svakog novog unosa,čak sam ga držao ugašenog po nekoliko minuta. U službi za korisnike su dva puta resetirali uslugu za broj koji koristim pa sam isto nakon 10 minuta resetiravao mob po njihovoj preporuci, al bez uspjeha. Pojma nemam šta se dogadja? uglavnom pokušao sam slati mms sa drugog moba koristeći svoju karticu i sve ok, ali sa c81 neće.Izvorno postao Sljaka
![]()
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
Jedino mogu biti u pitanju postavke, ne vjerujem da verzija fw ima veze s tim.
Kod Siemensa od serije 65 zakomlicirali su postavke do bola. Napiši točno di si kaj napisao pa da vidim da li ti nešto fali. Ne znam da li je meni od C81 isti kao na Siemensima, ali ako je onda imaš podešavanja na tri mjesta da bi mogao poslati MMS.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
1. Meni-postavke-spajanje-Online postavke - T-Mobile MMS. U toj stavci ima 4 "kartice" . a)APN/stavka T-Mobile MMS/EGPRS postavke/ piše: Ime: T-Mobile MMS APN: mms.htgprs lozinka-prazno DNS 1iDNS2-000.000.000.000 Vrijeme prekida: 00000180 sekunde
b) Proxy poslužitelj Ime: T-Mobile MMS , korisničko ime,lozinka,poslužitelj su prazna polja. Tip adrese- IP adresa, Adresa:010.012.000.004; Port:80; ostalo je prazno(proxy poslužitelj 2, tip adrese,adresa i port)
c)Aplikacije/MMS/profili/T-Mobile MMS/ ime profila:T-Mobile MMS ; Relay srv.-URL:http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
d)Izvor/ Pošiljatelj:OTAP
2. Meni-postavke-spajanje-Online postavke - T-Mobile WAP . Za tu stavku su isto 4 "kartice".
a) EGPRS postavke/ Ime: T-Mobile WAP; APN:www.htgprs.hr; vrijeme prekida:00000180 sekunde; ostale su stavke nepopunjene
b) Proxy poslužitelj/ Ime:T-Mobile WAP;Tip adrese:IP adresa; Adresa:010.012.000.003; Port:8080; ostalo je nepopunjeno
c) Aplikacije/WAP preglednik/Profili/T-Mobile WAP/WAP preglednik/Ime profila:T-Mobile WAP; Početna stranica:http://wap.t-zones.hr
d) Izvor/pošiljatelj: Initial
U kartici Spajanje stavka EGPRS je uključena.
Zatim Poruke/postavke/MMS/opcije slanja: info o dosp-uklj. Info o čitanju-isklj, valjanost-max, vrijeme dospijeća-odmah, sakriti broj-isklj
i druga podešenja da ne nabrajam sva .
Na kraju: Poruke/postavke/MMS/postavke veze odabrano je T-Mobile MMS
eto to je sve.![]()
![]()
Zadnji uredio Sljaka : 15-10-2006 u 17:49
crnikmet@gmail.com
Probaj isključiti skroz proxy poslužitelj, ako se može, odnosno ostavi prazno - kod MMS postavki.
Tako je meni bilo na LG G7050, nisam mogao slati ni primati ni kod jednog ni kod drugog operatera.
Krivi su ti portovi. Stavi oba na 9201.
Za WAP je IP 010.012.000.003 i port 9201
Za MMS je IP 010.012.000.004 i port 9201
i da isključi proxy obavezno inače neće raditi.
Zadnji uredio Sljaka : 15-10-2006 u 20:48
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a portovi su samo kod unosa za proxy, a u kartici NAP ima samo za promijenit DNS 1 ili 2. ma mob je sigurno u "banani" sad se niti ugasit neće. Proxy sam po sebi nema opcije za isključivanje. samo obrisati postavke iz proxy ili odabrati profil koji nije popunjen podatcima. portove sam promijenio na wap a na mms ne mogu jer kad pokušam spremit javi da "sadržaj obveznih polja pogrešan"
crnikmet@gmail.com
Neka sitnica ti fali ili je krivo napisana, jer proxy mora biti isključen i mora negdje postojati opcija za to. A IP adrese i portovi moraju biti kako sam napisao. Ako ti nije teško, napiši sva polja koja traži za unos podataka pa ćemo ih popuniti. Ovako napamet razmišljati da li nešto fali je teško. Podešavanje podsjeća na seriju 70 ali teško je bez uvida u sve postavke reći da li je baš sve isto.
I molim te, stavi polja jedno ispod drugo, tako da se samo može editirati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
MENI/POSTAVKE/SPAJANJE/ONLINE POSTAVKE/T-mobile MMS/opcije/promijenite
kartica NAP/
EGPRS postavke
Ime:
T-Mobile MMS
APN:
mms.htgprs
Korisničko ime:
Lozinka:
DNS 1 (opc.):
000.000.000.000
DNS 2 (opc.):
000.000.000.000
Vrijeme prekida:
00000180 sekunde
Kartica Proxy posluž:
Ime:
Korisničko ime:
Lozinka:
Posluž.
Tip adrese:
može se birati IP adresa ili ime Domene
Adresa:
000.000.000.000
Port:
0
Lista veza
Proxy poslužitelj 2:
Tip adrese:
Adresa:
000.000.000.000
Port:
0
Kartica Aplikacije/pod izbornik MMS/profili/T-Mobile MMS/
Ime profila:
T-Mobile MMS
Lista veza( opcije/otvoriti-sve prazno ali se može odabrati t-mobile mms) moraš odabrati T-mobile MMS
Relay srv.-URL:
http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
MENI/POSTAVKE/SPAJANJE/ONLINE POSTAVKE/T-mobile WAP/opcije/promijenite
Kartica NAP
EGPRS postavke
Ime:
T-Mobile WAP
APN:
www.htgprs.hr
Korisničko ime:
Lozinka:
DNS 1 (opc.):
000.000.000.000
DNS 2 (opc.):
000.000.000.000
Vrijeme prekida:
00000180 sekunde
KARTICA Proxy poslužitelj
Ime:
T-Mobile WAP
Korisničko ime:
Lozinka:
Poslužitelj.
Tip adrese(može se birati IP Adresa ili ime domene)
Adresa:
010.012.000.003
Port:
9201
lista veza(opcije/otvoriti-može se odabrati T-Mobile WAP) i ovdje isto moraš odabrati T-mobile WAP
Proxy poslužitelj 2:
Tip adrese:
Adresa:
000.000.000.000
Port:
0
lista veza
KARTICA Aplikacije/podizbornik WAP preglednik/mijenjati/Profili/T-Mobile WAP
Ime profila:
T-Mobile WAP
lista veza
Početna stranica:
http://wap.t-zones.hr
PORUKE/POSTAVKE/MMS/POSTAVKE VEZE /PROFILI/T-Mobile MMS/
Ime profila:
T-Mobile MMS
Lista veza
Relay srv.-URL:
http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
eto ekipa,unaprijed hvala za trud![]()
Zadnji uredio Sljaka : 16-10-2006 u 17:47
crnikmet@gmail.com
Evo da Vam se svima zahvalim. Ove postavke mi je na PM poslao dario111 i sad mms radi ko zmaj!
pa ih postam ovdje tako da i drugi (ne)sretnici mogu si pomoći. HVALA![]()
![]()
Meni/postavke/spajanje/online postavke
Tu mi je odabran ovaj prvi Context 01. Opcije/kartica proxy posluzitelj.
Tu imam TM HR MMS u kojem pod opcije stoji ovako:
Ime: TM HR MMS
Korisnicko ime: /// prazno ///
Lozinka: /// prazno ///
Tip adrese: IP adresa
Adresa: 010.012.000.004
Port: 8080
Lista veza: odabrana mi je TM HR MMS
Pod proxy 2 mi je sve prazno, i adresa i port.
-------------------------------------------
Sad ides opet na Context 01. Opcije/kartica NAP.
Tu imam TM HR MMS, u opcijama od toga stoji ovako:
Ime: TM HR MMS
APN: mms.htgprs
Pod korisnicko ime, lozinka , dns1, dns2 nema nista.
Prekid veze: 00000180 sek
-----------------------------------
Sad opet na Context 01. Opcije/kartica aplikacije/mms.
imam profil TM HR MMS pa u opcije tog profila stoji
Ime profila: TM HR MMS
Relay srv.-URL: http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
Pod lista veza mi je odabrano TM HR MMS. Pazi da u listi veza imas recimo TM HR MMS, i u njegovim opcijama ispravno odaberes proxa TM HR MMS i vezu TM HR MMS.
-------------------------------------
crnikmet@gmail.com
Sve je dobro osim porta za mms. Nije 8080 nego 9201 kao i kod wapa.Izvorno postao unreal
Sta je najgore ekipa iz T-Shita u svojim postavkama salje 8080. Iz zajebancije isao probat 9201 jer je Wap radio.![]()
jel može tko meni poslati na pp postavke za gprs
probavam nešto iskombinirati već ohoho, ali nikak neće
Zadnji uredio posa : 08-12-2006 u 10:51
Bookmarks