Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 38 od 38
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fly_nan
    ni ja

komp je komp. lap je lap. oni koji koriste lap su srednje zahtjevni korisnici. nikada ne možeš na lapu napraviti ono što možeš na kompu. lap je za šminkere, biznisnjake i ljude u pokretu kojima treba računalo za pristup mejlu, unos i obradu teksta i sl.
    Smiješni ste mi s ovim izjavama... Ajde slažem se da su konfe laptopa lošije u svakom slučaju. "Oni koji koriste lap su srednje zahtjevni korisnici..." E kad bi znali koliko je oglasa, reklama, letaka, obrazaca, brošura i knjižica te zahtjevnih priprema za tisak proizvedeno i proizašlo s mog laptopa...

Moji pogledi na compove su u zadnjih par godina ovakvi...
    Kupiš comp, bilo stolni bilo laptop, odradiš na njemu posao, dva, tri i isplatiš ga... Dakle comp. poistovjećujem s alatom koji je potrošna roba... Isto kao odvijač, pila ili kliješta...

A ova slijedeća izjava mi je također baš slatka! "Lap je za šminkere, biznisnjake i ljude u pokretu.. bla bla". Iz toga proizlazi da u mojoj firmi ima barem 100-njak šminkera koji samo letaju uokolo, čitaju i šalju mailove itd. Sorry nije baš tako... No jedno je sigurno... Radije ću biti "šminker, biznisnjak, i slati mailove s glavnog gradskog trga ispijajući kavicu s poslovnim partnerom nego raditi na baušteli, tegliti, prodavati krumpire ili konobariti,...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mobyfan-ica
    Ja isto sada razmišljam o kupnji laptopa jer me ovaj moj komp malo zeza, šteka i to...a možda se i preselim u manji stan pa bi mi laptop bio super...isto uglavnom surfam, skidam pjesme, gledam filmove itd. igrice ne igram previše, tu i tamo...sad koji bi mi odgovarao za gore navedeno? Šta najbolje uzet...

Ovisi da li ti je kod laptopa najvažnija mobilnost ili ti treba zamjena za stolni komp. Ako je ovo prvo, prema onome što si navela uzmi si laptop sa PentiumM procesorom(dobre performanse i mala potrošnja) i barem 512MB ram, vodi računa da ima dobru tipkovnicu jer će ti to bit jedini komp pa je to bitno,osim ako ćeš doma kopčat običnu tipkovnicu na njega. Podrazumijeva se wlan i možda bluetooth(ili kupiš dongle), pazi da ima kvalitetan ekran jer ćeš puno gledat u njega, za filmove što veći hard(ili to riješiš sa eksternim hardom na koji stavljaš filmove - vidiš kako se već popis nužne popratne opreme povećava i mali lagan laptop dobiva sve više krakova na stolu ) Budući ti igre nisu bitne ne mora bit jaka grafička. Za muziku bilo bi jako dobro da ima digitalni izlaz za zvuk jer tada kvaliteta zvuka ne ovisi o zvučnoj kartici na kompu nego se digitlani zvuk u izvornom obliku transportia do eksternog receivera koji vrši obradu - ako imaš liniju,AV-receiver ili PC zvučnike koji imaju digital in tada je to korisno na laptopu, ali ako spajaš na neke plastičnjake ili običnu liniju poslužit će i analogni izlaz za zavuk na laptopu. Obavezno DVD-RW pržilica, poželjno što više usb konektora i da nisu preblizu.

Od brandova IBM(Lenovo),Toshiba,HP,Fujitsu-Siemens i gledaj koliko je jamstvo -2 godine bi ja preporučio jer ako na laptopu nešto rikne popravak je vrlo skup za rzaliku od običnog pc-a gdje zamjeniš samo jednu komponentu koja je za godinu dana upola jeftinija.

Ukoliko misliš puno koristit u pokretu tada gledaj da je baterija što izdržaljivija - vidi testove u starijim Bugovima ili nekom srodnom časopisu, koliko sam ja zapazio ovi najjači brandovi imaju kvalitetnije baterije i dulju autonomiju od jeftinijih marki.

Ako imaš dosta love možeš uzet sa dualcore porocesorom i GB RAM, neku malo bolju grafičku pa imaš laptop koji je dosta jak i za složenije poslove i duže će ti potrajat(u smislu da će vrtit bezu problema nove programe u narednih par godina).

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao avaya
    Smiješni ste mi s ovim izjavama... Ajde slažem se da su konfe laptopa lošije u svakom slučaju. "Oni koji koriste lap su srednje zahtjevni korisnici..." E kad bi znali koliko je oglasa, reklama, letaka, obrazaca, brošura i knjižica te zahtjevnih priprema za tisak proizvedeno i proizašlo s mog laptopa...

Moji pogledi na compove su u zadnjih par godina ovakvi...
    Kupiš comp, bilo stolni bilo laptop, odradiš na njemu posao, dva, tri i isplatiš ga... Dakle comp. poistovjećujem s alatom koji je potrošna roba... Isto kao odvijač, pila ili kliješta...

A ova slijedeća izjava mi je također baš slatka! "Lap je za šminkere, biznisnjake i ljude u pokretu.. bla bla". Iz toga proizlazi da u mojoj firmi ima barem 100-njak šminkera koji samo letaju uokolo, čitaju i šalju mailove itd. Sorry nije baš tako... No jedno je sigurno... Radije ću biti "šminker, biznisnjak, i slati mailove s glavnog gradskog trga ispijajući kavicu s poslovnim partnerom nego raditi na baušteli, tegliti, prodavati krumpire ili konobariti,...

Ma nisu ljudi ništa loše mislili,ovo za šminkere je bilo spomenuto za mlađu populaciju jer 90% ljudi do 20, a možda i 22,23 godine ima laptop upravo za šminku jer je to in, a 10% radi na njima nešto ozbiljnije ili im je laptop nužno potreban zato jer nemaju mjesta u sobi za za kantu i monitor(studenti u domu) što opravdava puno veću cijenu za laptop nego što bi dali za stolni komp usporedivih performansi.

Treba komentar promatrati u tom kontekstu, jer je očito da se nije mislilo na poslovnjake ili općenito ljude kojima je laptop njavažniji alat u poslu.

Ali nije mi jasno čemu tolika tvoja preosjetljivost,pročitaj od početka upit člana koji je otvorio temu - nije uopće bila riječ o upotrebi laptopa u poslovne namjene nego je čovjek imao dilemu da li ta solidnu stolnu konfu zamijeni za nešto slabiji ali ipak dovoljno jak prijensonik koji zadovoljava sve njegove potrebe a dobiva mobilnost njime.

Nemoj napadat ljude bez veze a ako imaš kaj za sugerirat vezano za temu samo daj - to pozdravljam.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blueled
    Ma nisu ljudi ništa loše mislili,ovo za šminkere je bilo spomenuto za mlađu populaciju jer 90% ljudi do 20, a možda i 22,23 godine ima laptop upravo za šminku jer je to in, a 10% radi na njima nešto ozbiljnije ili im je laptop nužno potreban zato jer nemaju mjesta u sobi za za kantu i monitor(studenti u domu) što opravdava puno veću cijenu za laptop nego što bi dali za stolni komp usporedivih performansi.

Treba komentar promatrati u tom kontekstu, jer je očito da se nije mislilo na poslovnjake ili općenito ljude kojima je laptop njavažniji alat u poslu.

Ali nije mi jasno čemu tolika tvoja preosjetljivost,pročitaj od početka upit člana koji je otvorio temu - nije uopće bila riječ o upotrebi laptopa u poslovne namjene nego je čovjek imao dilemu da li ta solidnu stolnu konfu zamijeni za nešto slabiji ali ipak dovoljno jak prijensonik koji zadovoljava sve njegove potrebe a dobiva mobilnost njime.

Nemoj napadat ljude bez veze a ako imaš kaj za sugerirat vezano za temu samo daj - to pozdravljam.
    Ma OK, no hard feelings... Nije mi bio cilj nikog napadati. Svoje mišljenje i sugestiju sam mu tak i tak dao u jednom od postova prije.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema problema,nema ljutnje,samo mi se učinilo da si previše primio k srcu

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    T610
    Operater
    Tmobajl
    Bodovi
    18.752
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.752, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovako, umrežio sam ga sa stolnim u drugoj prostoriji preko Wlana tako da imam sve što imam i na stolnom, što je jako dobro, jer nemoram kupovati dodatni hard, a i imam net usput koji radi 512Kbs na laptopu i na stolnom..
    sad pišem sa njega, i mogu reći da je jako dobar..
    slušam mjuzu, surfam, stavljam mjuzu na ipod i tako..
    samo je malo sporiji jer ga nisam formatirao a prijašnji korisnik je imao puno toga, i imao nekoliko virusića i bezpotrebnih prgrama..
    sutra ću format pa install XP Pro, jer je sad na ovom XP Home..
    sad ležim u krevetu, i on je pokraj mene i zajebavam se s njime..
    samo je preblem grafa, neznam šta će mi sve moći pokretat..
    bio bi sretan da mi pokrene NFS Underground ! da malo brijem aute, i moram vidjeti ako će mi raditi fotošop da se malo upoznam sa njim..
    javim se još sa iskustvima..
    ******www.media-project.org******
    IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
    Granice ne postoje za one koji ih ne vide...

Super-forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Iphone 3G
    Operater
    t-com & tomato
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blueled
    Ovisi da li ti je kod laptopa najvažnija mobilnost ili ti treba zamjena za stolni komp. Ako je ovo prvo, prema onome što si navela uzmi si laptop sa PentiumM procesorom(dobre performanse i mala potrošnja) i barem 512MB ram, vodi računa da ima dobru tipkovnicu jer će ti to bit jedini komp pa je to bitno,osim ako ćeš doma kopčat običnu tipkovnicu na njega. Podrazumijeva se wlan i možda bluetooth(ili kupiš dongle), pazi da ima kvalitetan ekran jer ćeš puno gledat u njega, za filmove što veći hard(ili to riješiš sa eksternim hardom na koji stavljaš filmove - vidiš kako se već popis nužne popratne opreme povećava i mali lagan laptop dobiva sve više krakova na stolu ) Budući ti igre nisu bitne ne mora bit jaka grafička. Za muziku bilo bi jako dobro da ima digitalni izlaz za zvuk jer tada kvaliteta zvuka ne ovisi o zvučnoj kartici na kompu nego se digitlani zvuk u izvornom obliku transportia do eksternog receivera koji vrši obradu - ako imaš liniju,AV-receiver ili PC zvučnike koji imaju digital in tada je to korisno na laptopu, ali ako spajaš na neke plastičnjake ili običnu liniju poslužit će i analogni izlaz za zavuk na laptopu. Obavezno DVD-RW pržilica, poželjno što više usb konektora i da nisu preblizu.

Od brandova IBM(Lenovo),Toshiba,HP,Fujitsu-Siemens i gledaj koliko je jamstvo -2 godine bi ja preporučio jer ako na laptopu nešto rikne popravak je vrlo skup za rzaliku od običnog pc-a gdje zamjeniš samo jednu komponentu koja je za godinu dana upola jeftinija.

Ukoliko misliš puno koristit u pokretu tada gledaj da je baterija što izdržaljivija - vidi testove u starijim Bugovima ili nekom srodnom časopisu, koliko sam ja zapazio ovi najjači brandovi imaju kvalitetnije baterije i dulju autonomiju od jeftinijih marki.

Ako imaš dosta love možeš uzet sa dualcore porocesorom i GB RAM, neku malo bolju grafičku pa imaš laptop koji je dosta jak i za složenije poslove i duže će ti potrajat(u smislu da će vrtit bezu problema nove programe u narednih par godina).
    Ok, hvala ti na savjetima.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    T610
    Operater
    Tmobajl
    Bodovi
    18.752
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    super radi laptop....
    ja sretan, samo što mi je problem ta grafa, jer sad svi znaju da ga imam pa traže da ga donesem pa da se umrežimo i igramo..
    uspio sam pokrenuti Counter Strike i radi bez štekanja, sretan ko majka..
    a tek kad ga formatiram, bit će još brži i prazniji..
    jedino me jee ovaj touchpad jer se još nisam navikao na njega, ali inače sve je OK, i zadovoljava moje potrebe..

sad mene zanima kakav je ovaj laptop:
    ACER Aspire 5101 WLMi
    - Procesor Mobile AMD Turion™ 64 MK-36 2,0 GHz
    - ATI Mobility Radeon® Xpress 1100 chipset
    - Display 15,4" WXGA LCD CrystalBrite 1280x800 piksela
    - Grafika ATI Mobility™ Radeon™ X1100 sa 128 MB
    - Memorija 1x 512MB DDR2, max 2GB
    - HDD 60 GB, IDE ATA, 4200 rpm
    - Optički uređaj DVD+/-RW DL
    - 10/100/1000 Ethernet, 802.11b/g WLAN, Modem 56k v.92
    - 3x USB 2.0, 1x Modem RJ-11, 1x LAN RJ-45, 1x VGA (15-pin mini D-Sub)
    - 5-in-1 card reader (MS/MS-Pro/MMC/SD/xD-Picture card™)
    - PCMCIA tip II slot
    - 6 cell Li-ion, autonomije 2 sata
    - Dimenzije 363x278x24 / 32.9 mm
    - Masa 2.82 kg

šta mislite o ovom laptopu, sad ga frend želi kupiti jer se ufurao..
    ******www.media-project.org******
    IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
    Granice ne postoje za one koji ih ne vide...

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Nokia
    Operater
    T-Mobile, VIP
    Bodovi
    10.679
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.679, Nivo: 24
    Bodovi: 10.679, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bronth
    super radi laptop....
    ja sretan, samo što mi je problem ta grafa, jer sad svi znaju da ga imam pa traže da ga donesem pa da se umrežimo i igramo..
    uspio sam pokrenuti Counter Strike i radi bez štekanja, sretan ko majka..
    a tek kad ga formatiram, bit će još brži i prazniji..
    jedino me jee ovaj touchpad jer se još nisam navikao na njega, ali inače sve je OK, i zadovoljava moje potrebe..

sad mene zanima kakav je ovaj laptop:
    ACER Aspire 5101 WLMi
    - Procesor Mobile AMD Turion™ 64 MK-36 2,0 GHz
    - ATI Mobility Radeon® Xpress 1100 chipset
    - Display 15,4" WXGA LCD CrystalBrite 1280x800 piksela
    - Grafika ATI Mobility™ Radeon™ X1100 sa 128 MB
    - Memorija 1x 512MB DDR2, max 2GB
    - HDD 60 GB, IDE ATA, 4200 rpm
    - Optički uređaj DVD+/-RW DL
    - 10/100/1000 Ethernet, 802.11b/g WLAN, Modem 56k v.92
    - 3x USB 2.0, 1x Modem RJ-11, 1x LAN RJ-45, 1x VGA (15-pin mini D-Sub)
    - 5-in-1 card reader (MS/MS-Pro/MMC/SD/xD-Picture card™)
    - PCMCIA tip II slot
    - 6 cell Li-ion, autonomije 2 sata
    - Dimenzije 363x278x24 / 32.9 mm
    - Masa 2.82 kg

šta mislite o ovom laptopu, sad ga frend želi kupiti jer se ufurao..
    Laptop je dobar, ima sve što bi mu moglo trebati, pa ako ima namjeru nek kupi, nece pogrijesiti...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    MT11i
    Operater
    BHmobile
    Godina
    35
    Bodovi
    13.540
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.540, Nivo: 27
    Bodovi: 13.540, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kad pogledam svoj compaq presario 1200us, koji nema cak ni mrezne kartice, grafa 8MB dijeljena (o ostatku ipak necemo), pocnem da slinim za ovakvim novijim laptopima, a jos i kad budem kupio mreznu onda cu se sjetiti da mi je baterija otisla a prockas uzasno slab tako da od lana nema nista smrc...

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    n90, 1GB
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako je vama u HR banja, kod vas je wireless skroz razvijen, i na velika vrata usao u
    drustvo Kod nas (Podgorica) se tek sad pocinju razvijat neke mreze, a u gradu ima
    svega nekoliko hot-spotova za kacenje na net...
    Nego da se vratim na temu. I ja imam stari komp na koji mi je pokvareno mnogo djelova,
    pa sam se jos davno odlucio za kupovinu laptop-a, koji bi trebao da mi zamijeni kucni
    kompjuter. Mnogo sam se raspitivao, i kao laptop, sa najboljim odnosom cijena-kvalitet
    pokazao mi se DELL Inspirion 1300 sa sljedecom konfiguracijom:

Intel Celeron M 1.6GHz
    512MB RAM
    128 MB Graficka
    60GB HDD
    DVD+-RW
    Wireless
    3xUSB
    ... i tako dalje... i ispao mi je 700eura, sa godinu dana garancijom

Uzeo sam ga prije 3 dana, i za sad sa prezadovoljan. Fino lezim u krevet, i nakacim se
    bezicno, bez dosadnih kablova na internet, onda dijeljenje podataka sa prijateljima, koje
    jos nijesam aktualizovao i slicno... Sad svako gleda drugacije na to moze li laptop da
    zamijeni kucni kompjuter, ja mislim da moze, ali da kuci uvijek treba imat jedan kompjuter,
    moze i slabije konfiguracije, kako ne bi morali stalno palit laptop
    Toliko od mene, nadam se da sam nekome pomogao

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Zamsung & Win Mobile
    Operater
    T-Mobile 098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Undead
    Kako je vama u HR banja, kod vas je wireless skroz razvijen, i na velika vrata usao u
    drustvo Kod nas (Podgorica) se tek sad pocinju razvijat neke mreze, a u gradu ima
    svega nekoliko hot-spotova za kacenje na net...
    DELL Inspirion 1300 sa sljedecom konfiguracijom:

Intel Celeron M 1.6GHz
    512MB RAM
    128 MB Graficka
    60GB HDD
    DVD+-RW
    Wireless
    3xUSB
    ... i tako dalje... i ispao mi je 700eura, sa godinu dana garancijom
    Ja ne znam o cemu ti majstore pricas o skroz razvijenom wirelessu u Hrvatskoj... ocito znas nesto sto ja ne znam...

BTW Jel ti lap ima sheranu graficku?
    www.gadgethive.com Gadget E-Zine
    PDA / SMARTPHONE / GADGET

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    n90, 1GB
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)