Ovisi da li ti je kod laptopa najvažnija mobilnost ili ti treba zamjena za stolni komp. Ako je ovo prvo, prema onome što si navela uzmi si laptop sa
PentiumM procesorom(dobre performanse i mala potrošnja) i barem
512MB ram, vodi računa da ima dobru tipkovnicu jer će ti to bit jedini komp pa je to bitno,osim ako ćeš doma kopčat običnu tipkovnicu na njega. Podrazumijeva se
wlan i možda
bluetooth(ili kupiš dongle), pazi da ima
kvalitetan ekran jer ćeš puno gledat u njega, za filmove što veći hard(ili to riješiš sa eksternim hardom na koji stavljaš filmove - vidiš kako se već popis nužne popratne opreme povećava i mali lagan laptop dobiva sve više krakova na stolu

) Budući ti igre nisu bitne ne mora bit jaka grafička. Za muziku bilo bi jako dobro da ima digitalni izlaz za zvuk jer tada kvaliteta zvuka ne ovisi o zvučnoj kartici na kompu nego se digitlani zvuk u izvornom obliku transportia do eksternog receivera koji vrši obradu - ako imaš liniju,AV-receiver ili PC zvučnike koji imaju digital in tada je to korisno na laptopu, ali ako spajaš na neke plastičnjake ili običnu liniju poslužit će i analogni izlaz za zavuk na laptopu. Obavezno DVD-RW pržilica, poželjno što više usb konektora i da nisu preblizu.
Od brandova IBM(Lenovo),Toshiba,HP,Fujitsu-Siemens i gledaj koliko je jamstvo -2 godine bi ja preporučio jer ako na laptopu nešto rikne popravak je vrlo skup za rzaliku od običnog pc-a gdje zamjeniš samo jednu komponentu koja je za godinu dana upola jeftinija.
Ukoliko misliš puno koristit u pokretu tada gledaj da je baterija što izdržaljivija - vidi testove u starijim Bugovima ili nekom srodnom časopisu, koliko sam ja zapazio ovi najjači brandovi imaju kvalitetnije baterije i dulju autonomiju od jeftinijih marki.
Ako imaš dosta love možeš uzet sa dualcore porocesorom i GB RAM, neku malo bolju grafičku pa imaš laptop koji je dosta jak i za složenije poslove i duže će ti potrajat(u smislu da će vrtit bezu problema nove programe u narednih par godina).
Bookmarks