Evo malo mojih iskustava...
Prvenstveno sam mislio da niti jedan laptop ne može zamijeniti klasičnu kantu od compa do onog trenutka kad sam svoju konfiguraciju, ionako već spremnu za malo zešću zamjenu, poklonio frendici za vođenje knjigovodstva. Ajde u ono doba prije cca. 2 godine i nije bila tak katastrofalno loša konfa...
Duron 750, HDD 40 GB, Geforce MX400, 512MB RAM, PLEXTOR-ova pržilica, 17"ADI 5P monitor...
Onda mi se postavilo pitanje kaj kupiti... Klasičan stolni comp ili lap.
Eto... Izbor je ipak pao na laptop i mogu reći da definitivno nisam pogriješio.
FUJITSU-SIEMENS AMILO 1300, CELERON M 1,5 GHz, 512 RAM, HDD 40 GB, 15,4" widescreen 1280x800, wireless, mrežna i ostale điđe miđe..
E preporodio sam se!!!!
Nema zujanja ventilatora, coolera, hardova koji su mi oduvijek visili zaštekani u ionak uvijek raskopanom kućištu.
Uz to sam nakon jedno mjesec dana dobio i službenog IBM-a R52 koji je nešto napredniji... 2 GHz centrino, HDD 60 GB, 512 RAM, 15" 1400x1050, wireless, bluetooth, ADI X300 grafička i ostale điđe...
Kaj se tiče korištenja, mogu reći da se na niti jednom od ova dva compa ne igram uopće (iako je sister vrtila par igrica na ovom IBM-u). Što se pak poslovnog korištenja tiče, mogu reći da su oba itekako iskorištena i to poglavito za web design ali i za poprilično rada sa 2D grafikom (Photoshop, Corel, Flash, Adobe Illustrator, Freehand,...). Znam da će zvučati glupo no ono što me definitivno na oba compa razveselilo je predinstalirani operativni sustav. Nije da sam lijen ali nakon godina i godina sjedenja pred compovima, instaliranja DOS-a, WIN 3.1, WIN95, 98, ME, 2000, XP,...drndanja po driverima itd. čovjeku jednostavno dojadi i fakat je gušt sjesti se za comp. na kojem je to sve riješeno...
Eto toliko... Ako misliš lap koristiti u ovakve svrhe nećeš požaliti. Ak se pak misliš igrati možda bolje uzet nešto bolje...

Odgovori uz citat
Bookmarks