A kažu da je YouTube opterećen sudskim tužbama, i s obzirom na tužene svote - ima negativnu vrijednost![]()
"YOUTUBE", web-servis specijaliziran za razmjenu video-datoteka putem interneta, koji je posljednjih godina enormnu popularnost, prodan je tvrtci "Google Inc." Za 1,65 milijardu dolara.
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=329629
Ja mislim da ce google unistiti stranicu, nisu ga trebali prodati ali tko bi odbio toliko novaca.
Ne kradi! Vlast mrzi konkurenciju!
A kažu da je YouTube opterećen sudskim tužbama, i s obzirom na tužene svote - ima negativnu vrijednost![]()
pa kak nebi bil opterečen tužbama, gore ima toliko copyrightanog materijala da ti mozak stane......
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Računica je vrlo jednostavna još od njezih stvaratelja!
Ponuditi što primamljiviji sadržaj stranice i onda prodavati mogučnosti vezanja reklamnih kampanja na njih (kao ono kada otvoriš stranicu a sutra ti stigne hrpa spama na mail ili popup)
A što se sudskih tužbi tiče vlasnim se jednostavno odriče svih odgovornosti od strane uploadanih sadržaja od strane korisnika te da sve indiskrimirajuče sadržaje je direktno odgovoran korisnik koji ga je postavio!
To vam je sasvim jednostavno kao kada ti Ameri postave nasred hodnika #WET FLOOR# a ako se razbiješ ko p**** oni nisu odgovorni jer su te upozorili znakom obavjesti!![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ova kupovina je čista debilana![]()
Pa kako može par servera sa nekim ponajviše idiotskim video sadržajem vrijediti milijardu i nešto dolara?
To samo Ameri mogu kupiti, ne bih se čudio nakon ovako glupih kupovina ponovo dođe "dot com" kriza![]()
To i nije baš glupo jer je posjećenost tim stranicama ogromna, a uz AdSense će oni višestruko vratiti taj novac u kratkom roku.
Kupovina uopće nije debialana, google više nema konkurenciju na tom polju. Ne radi se tu samo o količini sadržaja, popularnosti i prostoru za reklame. Najjača vrijednost je jaki brand (ili bolje reči dva) koji će osigurati da po količini sadržaja, popularnosti (a time ujedno i prostoru za reklame i socijalna istraživanja i sl.) i sl. jako dugo nemaju konkurenciju...
mislim da si google podebljava temelje jel bi microsoft trebo uskoro ponudit sličan servis pa je ovo vjerojatno isplativ i logičan korak za njih
Evo link na dobro razrađenu temu o isplativosti kupovine Youtube-a (bar za 1.64 miiiiiiiilijarde!!!)
http://www.bug.hr/vijesti/?id=75014
Ti zoveš debilanom kupnju stranice koju dnevno posjeti milijuni ljudi?Izvorno postao andrija
Može gore biti i live prijenos trave koja raste ili boje koja se suši, ali ako je toliko popularna i sa toliko dnevnih hitova, onda se sigurno siplati kupiti i proširiti se i na to područje...
Ekipa, nema potrebe za prepucavanjem. Svaka stvar vrijedi onoliko koliko ju je netko spreman platiti. Je li to bila isplativa kupnja, pokazaće vrijeme.
Slom dot com-ova je bio očit primjer kako oni, kojima je prvenstveni cilj kapital, ne razumiju tijek informatičke revolucije. Kod Googla to nije slučaj, jer mislim da vlasnici jako dobro razumiju kuda svijet ide.
A na pravnim stručnjacima je da se na sudu okušaju u tome tko je upravu glede copyrighta![]()
sad kada su skrenuli toliko pozornost na YouTube, vidjet ćemo koliko dugo će se tamo moći gledati ilegalni video zapisi kao što je to bilo do sada. doći će do promjena i to definitivno.
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
a to bilo i u novinama a kaj je to youtube???
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
lol nasmijavaš meeee!lol ti si prvi čovjek za kojeg sam ja čuo da nezna za YouTube![]()
piše ti u prvom postu "YOUTUBE", web-servis specijaliziran za razmjenu video-datoteka putem interneta....Izvorno postao Vuxs
google vjerojatno zna zasto kupuje "yotube" i tesko da su promasili.![]()
da im netreba nebi kupili,sve se radi s razlogom a za kupovinu yotubea imaju debeo razlog, neimati konkurenciju(sta je googlu 1,65 milijarda)
a lol pa znam....kaj je youtube...samo dok se neki filmić meni loada...prejde baba s domačicama...
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Bookmarks