TFD
TFD
konkretno koja je razlika kad gledaš ekran od t610 i z600
Hell Ain't A Bad Place To Be
Izvadjeno sa neta kaj se tice ekrana i specifikacija: prije svakog citata naveden je link na site gdje sam nasla izvadak:
http://www.mobile-review.com/review/...-z600-en.shtml
Review SonyEricsson Z600
SonyEricsson Z600, live pictures
More pictures
As many manufactures Sony Ericsson repeated a traditional scheme and announced a model similar to one that is available on the market, but made it in the other form factor. Z600 is basing on the one of the most functional phones – T610. It was placed in a clamshell. Technological function remained the same except one feature: STN-screen, which was blurred under the Sun, was changed to TFD-display
As we’ve already mentioned Z600 is equipped with TFD screen, the picture is visible under the Sun; colors are not greatly blurred
The display has a resolution of 128x160 pixels (32x38 mm) that allows to display up to 5 text lines, tips to the soft keys and large headings. The screen of this model is one of the best ones on the market
http://www.thevooner.com/feature/200...0/sonyz600.htm
The website lists the Z600 as a MD-TFD (Mobile Digital Thin Film Diode) display whereas it does not give details about the T610. Quite clearly, there are differences but if you don't know the T610, you probably won't notice the difference as much.
Glossary
MD-TFD (mobile digital thin film diode)
D-TFD most suitable for mobile communications
D-TFD (digital Thin Film Diode)
Diode (two terminals) formed on the glass circuit board like thin
film of all the active debice. Digital of D-TFD expresses its special
concerned.
http://www.mobilenetwork.com.au/page...pages/Z600.asp
Large and bright color display. The Z600 has a 65,536 color MD-TFD display. We know, there is just too many abbreviations flying around in the mobile world...but relax: MD-TFD means Mobile Digital Thin Film Diode. It is a display developed especially for mobile phones. High-speed response for showing video and animations, high visibility both indoors and outdoors and high resolution are some of the advantages.
Konkretno,kad stavis jedan do drugog, a jesam, slika je nekako čišća i jasnija i oštrija, ekran na z600 djeluje veći iako nije
copyright by Mjehuric
evo malo prije sam ga drzo u rukama i deblji je od mog Samsunga i sa debelom baterijom,prebobel,ekran ko bombona i lijep je samo sto je debeo...debeeeo...i svidilo mi se kad ga otvaras cujes eke klikove ali mocne djeluje
Ako si gladan pojedi nesto
meni je jako dobar, jedino me taj izgled grebe
meni je dobar samo sto je stvarno debel, i kao sto nimda kaze cuje se skljoc kada se vratasca otvaraju... ima dobar ekran i fotoapart je skroz ok... vrijedi svaku kunu koju das za njega
chevapi for men
ja kad sam vidio ekran stvarno sam se ugodno iznenadio
hehehe sta vi imate protiv debelih, moja prijateljica kaze bolje da ljulja nego da zulja
Sala
U potpunosti se slazem, i s tim da je debeo kao i s tim da vrijedi svaku kunu koju das za njega... ja ga osobno necu kupiti ALI onima kojima ne smeta velicina (a obicno kazu da je ona vazna)od srca ga preporucam.
Daj napisi dimenzije
90 x 48 x 28 mm
tezina: 110 g
dosta je to
previse za moj ukus...
E700 sam bez imalo problema odbacio i kupio si mobitel koji je konačno rađen za mušku šapu i ljude koji ne vole minijaturna izdrkavanja (isprika na izrazu, ali jedini dočarava pravo mišljenje).
Zasad mi je Z600 opravdao ama baš sva očekivanja i ljudi kojima mobitel služi za nešto više od šminkanja sa špagicama i kamericama itekako znaju cijeniti ovakav mobitel.
Stopostotna funkcionalnost, konačno pošteni software (610 mi se ne sviđa izgledom), konačno centralna tipka koja igra ulogu ENTER-a, a ne debilana tipa "i" na samsungu, pravi BT i prava kompatibilnost sa PC-em. Što dalje reći?
Da, da... deeeeebeli je, ogroman je...za djecu![]()
Z600 nije rađen za cure (IMO), likove-pi*kice (bez uvrjede) i djecu koja se vole pres..... hvaliti pred drugom djecom sa cool mogućnostima mobitela, tipa slikanje i snimanje.
Eh da..lažem..ima jedan ne tako strašan minus, a to je memorija... mislim da je trebalo biti 4 Mb.
Toliko.![]()
Z600 bolji od E700![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
definitivno da je
ajde jos jednom pitam jel ima grupe u imeniku ili nema?
Ako gledaš funkcionalnost i samu bit postojanja mobitela, jest.Poslao: Hrc
Z600 bolji od E700
No, tebi su draže sličice i ženski ergonomski dizajn... tvoj problem
Ima grupePoslao: coma_zgb
ajde jos jednom pitam jel ima grupe u imeniku ili nema?
Z600? Ima.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
super, mob stvarno ima sve, nije ljep ko e700 ali stvarno ima sve
muški preklopnjak......dok je e700 više female model moba....![]()
Samo nema dobru kameru i dovoljno memorije. Mislim mobitel je za te novce zbilja dobar ali da je po vama funkcionalniji i bolji od E700... to ne mogu prihvatiti.
BTW. što si Ivek mislio s onim "Ako gledaš funkcionalnost i >samu bit postojanja mobitela< , jest. Šta ti to znači?
Meni je E700 nekak najviše unisex. Female je recimo T500 i još neki. Kad pokažeš ženski Z600 ona garant kaže "fuj otkud ti to?"Poslao: tomo
muški preklopnjak......dok je e700 više female model moba....![]()
Šalim se naravno
ajmo usporediti
Mislio sam na kvalitetnu vezu, kvalitetan software sa kvalitetnim mogućnostima interakcije sa drugim uređajima (prvenstveno PC-em)Poslao: Hrc
Samo nema dobru kameru i dovoljno memorije. Mislim mobitel je za te novce zbilja dobar ali da je po vama funkcionalniji i bolji od E700... to ne mogu prihvatiti.
BTW. što si Ivek mislio s onim "Ako gledaš funkcionalnost i >samu bit postojanja mobitela< , jest. Šta ti to znači?
Dakle, dosta toga što me kod E700 iritira.
Ajde pošalji sa E700 SMS porukom nekoga iz imenika...mislim ono. Mob te cijene nema BT, za svakog komu je potreban baš mobitel, a ne multemidijalna igračkica kojoj je jedina prednost kamera.
E700 (zašto stalno o njemu pričamo) nije rađen za žene, ali je rađen za ljude kojima je izgled daleko važniji od funkcionalnosti. Je*ote, nema mail klijenta u softveru
Ja na stvari gledam drugačije jer mi mob treba za nešto više od igranja sa kamerom i igranja općenito. Meni je prednost dobre kamere u mobitela blesava kao i prednost dobre tipkovnice na računalu.
Ono što me je*eno iznenadilo jest činjenica da se nisam uspio spojiti E700 i Z600 purem IC-a. Spojio sam se dosad sa svim Siemensovim modelima koje sam isprobao (koji imaju IC naravno), čak i S35, a nisam se uspio spojiti sa E700 i C100 (samo ta dva sam isprobao). BT izvrsno funkcionira i radi savršeno. Evo danas sam se zajebavao sa frendom koji si je uzeo 6600 i izmjenili smo nekoliko slika i melodija, u trenu. Koje olakšanje čovječe. To je funkcionalnost..samo jedan mizerni primjer.
Ovaj mob neće uopće u obzir uzeti samo dvije grupe ljudi:
- kameroljupci
- krhki-dizajn-ljupci![]()
Bookmarks