imaš negdje tred usporedbe mobilnih telefona pa probaj tamo![]()
pitanje samo za stvarno upucene u mobiphone:
imam mogucnost da ga kupim iako sam vise hteo da nababavim K-750i pitanje je u stvari dali je ovaj model alcatela kao adekvatna zamena sa sonyeric.
hvala
imaš negdje tred usporedbe mobilnih telefona pa probaj tamo![]()
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
nije adekvatna zamjena za SE K750, jer je K750 u svakom pogledu bolji od tog Alcatel-a...
Ima bolju kameru, AF, manje dimenzije, meni ljepši dizajn, bolju bateriju...
K750 je definitivno bolji mob...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
pa sad...o ukusima se ne raspravlja.meni je alcatel ljepsi.ima daleko bolji zvuk(dva stereo zvucnika plus bass) ima sve kvalitete pravog mp3 playera.istina je da k750 ima bolju kameru,ali ako mu to nije presudno...citao sam da se po evropi alcatel odlicno prodaje ,a kod nas ga naravno nema,jer ga nema ko uvesti.u svakom slucaju mislim da nije los izbor.
Za kolko bi mogao nabaviti taj mobitel?I gdje?
Slinim za njim već duže vrijeme.
Pad sistema...Zamisli da više ničeg nema,nema problema,lošeg društva,loših žena i sistema...
Tremovci rulaju! ima ko Tajnu crne kutije?
zaš ne,uzmi alcatel to su odlični mobovi...![]()
Da, ako ništa nisu baš kvarljivi...Izvorno postao smogovac
Rodica mi ima jedan Alcatel i korsti ga već par godina, pado je, ma svašta, ali radi ko urica...
![]()
kod nas ga mogu nabaviti jedino sverceri jer sluzbeno ga nema u hr.Izvorno postao blozer
![]()
alcateli su odlicni mobovi i uzmi ga
Nažalost, dosta ih je teško naći, osim poneke rijetke pošiljke u velikim trgovačkim centrima vani.
Isto kao naši, i inozemni trgovci su "ziheraši" i prodaju najčešće samo "velike" marke.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1090
Gle,da ga i uspijes nabaviti(recimo kod svercera),moras imati garanciju,jel kada ti nekaj rikne,kaj ces onda!Nemam pojma jel postoji kakav servis kod nas za alcatele.Al sve u svemu nije loš mob,pogotovo kaj se tice mp3-playera.
Ljep dizajn,solidan mob,nema kaj!!![]()
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
Mogu sam reci da su alcateli vrlo kvalitetni, mojoj sestri Alc. 512 pao sa destetog kata na zemlju (ne beton), i malo je napukao na donjem cosku, ona
ga je samo zalepila (izolir trakom) i koristila jos 2 mjeseca dok nije kupila drugi, da ne
spominjem poljevanja vodom i sokom koja je takodjer izdrzao.
Čini mi se da sam davno čitao jedno istraživanje u kojemu se pokazalo da je Alcatel telefon koji se najmanje kvari od svih proizvođača mobitela (uključujući Nokiu i kompaniju)...![]()
Bom Chicka WahWah
da... mobiteli su kvalietni... tu nema šta... sjeti se samo onog one touch... bio je sklopljen baš dobro... znam da smo se dobacivali sa frendovim, a koliko mu je pado i šta je sve preživio... ih...Izvorno postao PhytoSculpt
![]()
samo što se Alcatel zadnjih godina pomalo "izgubio" sa tržišta mobitela...
To je zato jer ih nitko nije ozbilno doživljavao i svi su mislili da se radi o nekakvom jeftinom proizvođaču koji proizvodi nekvalitetne mobitele, što se na kraju ispostavilo da nije istina...što se tiče kvalitete Alcatela, u njega bi se trebali ugledati i drugi proizvođači mobitela...a ne stalno neki problemi sa flat kabelima, odljepljivanjem tipkovnice, škripanjima i slično...to je kod Alcatela jaaaaako velika rijetkost...
Bom Chicka WahWah
ovo uostalom vise i njie pravi alcatel vec je cijelu proizvodnu liniju otkupila jedna kineska kompanija i ima pravo koristiti i ime.tako da se i ne zna sta kupujes.:-X
Bez obzira kaj je Alcatel kupila neka kineska kompanija, pretpostavljam da si Alcatel nebi dozvolio pad u kvaliteti i svemu ostalome...
Bom Chicka WahWah
ja sam imao ot511 i imao sam problema sa joysticom ali su mi ga zamjenili i od tad nikad ni jednog problema
Bok!
Potpuno slucajno sam naisla na ovaj forum i vidjela da se raspravlja o mom mobu!
To me fakat ful iznenadilo.. Da se o Alcatelu uopce prica u Hrv, inace imam feeling da je ovdje m-r-t-a-v..
Cak i Elektromagic (sluzbeni uvoznik za Hrv, i ovlasteni serviser) ne sljivi za Alcatel, koji je svojedobno bio No1 kod nas.. u pocetku.. ako se itko sjeca..
Ako ikog zanima odkud mi - dobila sam ga.. Tako jednostavno.
A prije toga sam slala stotine e-mailova i elektromagicu, i t-mobileu, promovirala ga (na nacin koji je laiku poznat) i nista.
Moze se naruciti na www.protel.de - pouzdani shop, pouzdan servis..
Garancija je 2 godine, samo ne znam vrijedi li u Hrv - kod Elektromagica, ali znam da vrijedi na protel.de, samo, naravno, mora im se postom slati.
Bilo je dosta problema sa prvom verzijom softwarea - blokade i slicno. Ja imam tu verziju, ali kod mene sve radi 95% ok.
Ukratko cu ispricati svoje dojmove, ako nekog zanima vise, nek pita
- kalendar - na njega sam se trebala naviknuti, ali ima puno opcija, puno nacina za pregledavanje - dnevni, tjedni, mjesecni, pa onda graficki prikaz, hrpu dodatnih oznaka, hoces li da zvoni za "appointment" ili ne, da li da zvoni ranije - koliko, dodatna "To do" lista, pregled svih appointment-a s aktiviranim alarmom itd..
- kamera - 1.3MP, nema blic, ali ima odlican nocni nacin snimanja, a u potunom mraku dovoljno je samo osvjetljenje od ekrana od nekog drugog moba, i na fotki se sve vidi.. Za vrijeme snimanja imas "shortcut"-e po tipkovnici s kojima mijenjas
- velicinu slike (8 velicina),
- nacin snimanja (obicna slika, animacija sastavljena od 4 slike i to onda sacuva kao gif fajl, mozaik),
- kvaliteta slike (3 kvalitete, visoka, standardna i ekonomicna),
- timer od 10 sek,
- brightness (automatsko, ali koristeci druge mobove s kamerom, skuzila sam da je bolje ako si mozes sam odabrat te postavke, pa tu imamo jos i: suncano, oblacno, vec spomenuto nocno, i snimanje unutra, pod "umjetnim" svjetlom)
- zoom, 8x na VGA velicini slike.
- Video: Snimanje u 2 velicine, u 3 duljine (15 sek, 30 sek, i beskonacno - ne znam koliko im je ovo, ja sam snimila video od 15 min - za to znam), i fenomenalan zoom.. Evo primjer.. Udaljena 4-5 metara od monitora, sa tim zoomom na velicinu ekrana moba stane ekran od monitora i sve se lijepo vidi.
Zvuk je kod videa takodjer fenomenalan, npr pjev ptica se cuje vrlo realno, dok kod nekih drugih mobova "krci", i "hvata" cak i dosta tihe zvukove, za koje nikad ne bi rekli da ce se cuti..
- Bluetooth ima, ali je na mojoj verziji softwarea samo za Bluetooth handsfree slusalice, na nekoj od novijih verzija bi i to trebali "otkljucati", tj da se moze povezati i sa drugim mobilnim uredjajima i sa PC.
Zvuk - opet kazem - genijalan..
U paketu dodje USB kabel, software za PC (sa super programcicima!), Mini SD od 256 MB, slusalice i daljinski za MP3 player/handsfree i garancija 2 god. Mislim da je to to.
Genijalan mob! Zaljubljena sam i prezadovoljna, i Elektromagic je fakat jedan veliki GAD kad nece uzet tako genijalan mob na nase trziste. Toliko jeftin, a toliko funkcija.. Nije NIMALO gori od SE K750, moja sestra ga ima, i znam o cemu pricam, neka se nitko ne uvrijedi, ali onih pocetnih 3500kn za K750 – stvarno, tko je dao toliko za njega, nije bas pri sebi, jer realno ne vrijedi ni 2000kn.
P.S. Na fotkama zapravo izgleda grozno! Kad sam ga izvadila iz kutije doslovno sam pala na guzicu kako dobro izgleda, nisam svojim ocima mogla vjerovat..
Zadnji uredio Tina : 18-10-2006 u 12:00
jel se stvarno ne moze upariti sa drugim mobovima putem bluetootha?jel ima IC port?jel se u paketu dobije usb kabel?
mislim da je rekla da je to zbog starog softwarea tj. prvog
1. Ne moze - zasad.Izvorno postao zmija
2. Ima IC - potpuno funkcionalan (za razliku od nekih samsungovih..)
3. da, i usb kabel i CD sa softwareom za PC..
Zadnji uredio Tina : 18-10-2006 u 22:44
Bookmarks