Najprije zelim reci da koliko god brzo napredovali prema kvaliteti i ponudi opcija, izrazavam krajnje nepovjerenje prema digitalnim aparatima inkorporiranima u mobitele. Mobitel je ipak mobitel i to je njegova osnovna funkcija, premda proizvodjaci u zadnje vrijeme pokusavaju sve vise i vise toga utrpati u njega.
Do sada nisam vidio mobitela koji bi se opcijama i kvalitetom fotografija dao usporedjivati sa bilo kojim digitalnim foto aparatom, koliko gid on jeftin ili los bio. Jedini mobitel koji ima kameru cije bi rezultate ja nazvao prihvatljivima je K800. Imao sam ga prilike oprobati i vidjeti slike u full rezoluciji i mogu reci da su doista prihvatljive kao alternativa onima koji ne traze od fotografije vise no da likovi na njima budu prepoznatljivi, a uz mob ne zele nositi jos i foto aparat.
Benq modeli, foto aparata se razvijaju i rastu kao ponuda posljednjih godinu dvije. C500 i C510 su (nakon serije 300) prvi sa dna ponude ovoga proizvodjaca. Odlikuje ih dopadljiv izgled, male dimanzije i masa. Nazalost tu pohvale zavrsavaju. Model C500 imao sam prilike oprobati i mogu posvjedociti niskoj razini kvalitete izvedbe tijela aparata, velikoj sporosti u radu i nepreciznosti pri odredjivanju parametara fotografiranja. Dakle ja ga ne bih bas preporucio. Ali opet...koliko para toliko i muzike, a ovaj aparat ima doista nisku cijenu.
Razlika izmedju ova dva modela ja smatram samo u velicini display - a. Naime, model C500 ima display dijagonale 1,7 incha, dok model C510 ima display dijagonale 2 incha, nesto bolje razlucivosti.
Takodjer napominjem da niti jedan od dva navedena aparata nema optickoga zooma, sto je definitivno jedan od vecih nedostataka, ali i razlog niskoj cijeni.

Odgovori uz citat

Bookmarks