1. Fulao si podforum...to ti ide pod usporedbe
2. izaberi N70, vidim da imaš motorolu, a ova nokia bi ti bila pravi preporod... 6280 je ok i dosta dobar phone, ali N70 je ipak symbian...uzmi ga, vjerujem da nećeš požalit...
Dakle, dvoumim se šta od ovog dvoje uzeti. Ovo su moja trenutna razmišljanja:
n70 - symbian, klasičan dizajn, poklopac za kameru - mobitel imam dugo, ne mijenjam svaki ćas nego čekam da dotraje (sad imam v525) pa mislim da mi symbian neće dosaditi (volim te male aplikacije koje, ruku na srce, ne znače puno, ali su zabavne), a kućište nema preklope, slide-ove i sl pa mi se čini da je time postojanije (makar se stvarno ne mogu požaliti na preklop od v525 - radi ko prvog dana).
6280 - veći displej, malo manje dimenzije, bolji video (što mi nije jako bitno) - ne vidim neke druge veće prednosti, jedino bi se pomamio za većim displejem... to me bode u očiOpet veći displej vjerojatno cucla i više baterije, makar su po specifikacijama tu negdje...
E, sad. U mob bi stavio 512 ili 1GB karticu (miniSD za 6280 ili RS-MMC mobile za n70) i koristio bi ga i kao mp3 player (SE sam proučio i odlučio se za nokiu pa walkmen serija ispada iz izbora pogotovo zato kaj su kartice skupe). Cijena kartica je također tu negdje.
1.) Zanima me koja je kartica od ove dvije brža kad se spoji na komp preko usb adaptera ili čitača kartica?
2.) Koji mobitel bolje barata karticom? Ovdje sam negdje pročitao da se 6280 jako uspori sa 1GB karticom... Kako je sa n70?
3.) Kakvo je baratanje mp3-evima na oba mobitela tj. na kojem je to bolje rješeno? (pretpostavljam da za symbian ima za skinut i nekih alternativnih mp3 playera, pa i to dolazi u obzir)
4.) Kakve slušalice dolaze uz jedan i uz drugi? koje su bolje?
5.) Koja je tipkovnica bolja? Znam da je na n70 dosta skučena, ali me zanima dali se može na to naviknut pa da se relativno normalno piše SMS? Kod 6280 mi to nespretno izgleda kad se izvuče onaj slide... (ovo ću vjerojatno i sam malo provjeriti u vip-u ovih dana ak ih imaju još izložene)
Ispričavam se na ponovnom potezanju ove priče, ali ove stvari su mi dosta bitne. Ostale rasprave sam već pročitao tako da ne treba ići nadaleko i naširoko.![]()
Ponekad ti pojedeš medvjeda, a ponekad... medvjed pojede tebe.
1. Fulao si podforum...to ti ide pod usporedbe
2. izaberi N70, vidim da imaš motorolu, a ova nokia bi ti bila pravi preporod... 6280 je ok i dosta dobar phone, ali N70 je ipak symbian...uzmi ga, vjerujem da nećeš požalit...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
6280 - prevelik mi je za nesymbiana no to je subjektivno...slide je velik minus tim više što ostavlja dojam da (kad je sklopljen) ima lufta ,odnosno nije čvrsto zakloploljen nego diše....za fotke mi se svidja više 6280 jer ima onu caku da je cijeli ekran photo-tražilo kad se drži postrance....al to je više šminka jer i n70 daje super super slike (ja sam prezadovoljan...). Za mp3-ce definitivno symbian upravo radi raznih playera, skinova za njih i slično što mi svi tako volimo jel..... Sluške od n70 su hs-3 i što mi se jako svidja - super leže u uhu,ne ispadaju,solidno su napravljene (čitaj djeluju kao da će trajat) i imaju dosta basa čak više nego na dosta mp3-playera koje sam imao prilike isprobat.Symbian je sporiji mob ali kao što su već naveli na forumu više puta to nakon kratkog vremena postane draž mobitela...barem meni ne ide na živce..Tipke su odlične za tipkat ja sam se navikao za pol dana (a prije sam imao V3!). Za karticu neznam al mislim da je ipak stvar u kvaliteti kartice...ja na n70 imam amzorovu od 512 i jedino mi se mobitel uspori kad otvaram neku veću temu s mmc-a...a mp3-ce rade bez problema i štekanja ...otvaranje slika (ako ih ima puno) isto treba pričekat - al opet možeš instalirat preglednik slika koji prikaže male thumbnailove, tako da štima.E i još kad ti kažem da možeš na symbianu gledat cijeli film, u trajanju od sat i pol,fulscreen-widescreen format,sa titlovima,u vrlo vrlo dobroj kvaliteti na samo 100-tinjak MB prostora mislim da su tvoje dvojbe riješene...
Zadnji uredio iwek : 04-10-2006 u 01:31
TORRENTE,EL BRAZO TONTO DE LA LEY
ovaj drugi post je posljedica dvoklika na submit tako da molim administratora da kad bude u prolazu makne dotičnog![]()
ja sam se takodjer dvoumio, i prevagao je razum! n70
razmisli mozda i o e50.. cini mi se ok (mane su 1.3mp, jojstick, nema 3g; prednosti su manji je, noviji symb), a cijena je slicna
Zadnji uredio mmiillee : 04-10-2006 u 01:35
Hvala na odgovorima!
@Symbian FAN - mislio sam ovdje staviti pošto su obje nokije... ali ako smeta, sorry, valjda će moderatori premjestit.
Joj, sad si mi dao misliti :-) Bolja kamera ili bolji display... jooooj!razmisli mozda i o e50.. cini mi se ok (mane su 1.3mp, jojstick, nema 3g; prednosti su manji je, noviji symb), a cijena je slicna![]()
Ajde samo da još jedno zaključimo, a da sad previše ne tražim okolo po forumu:
Dal se te silne symbian aplikacije daju besplatno skinut, sherat i sl? Naišao sam na site sa puno stvari ali većina ima probnu verziju a puna se plaća npr. Power MP3, SmartMovie, nekaj za GPS i sl...
Nisam se previše trudio, idem spavat sad, samo me zanima dal se "može" a kasnije ću istraživat gdje i kako.![]()
Zadnji uredio ihaladin : 04-10-2006 u 01:42
može na dotsis.com npr. većina aplikacija je cracked, postoje i screenshotovi tako da za to nema zimeIzvorno postao ihaladin
![]()
![]()
Evo tema ista ko i ova:6280 ili N70, samo mu možda pitanja bila malo drugačija... Pogledaj tu temu...
Bilo je već dosta sličnih usporedba... npr: ova
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Znam. sve sam to pročitao. I napisao sam to:Izvorno postao Ico86
Zanimalo me tih par stvari kojih nema u onim threadovima.Izvorno postao JA
Svejedno hvala!
moj bi bio izbor 6280,u pogledu svakodnevnog moba pobijeđuje...
pitanje je dal ti treba symbian?nova series 40 je toliko napredovala tako da pruža jako veliku dozu personalizacije,i to je naj soft koji danas mobov imaju bez os-a(windows i sl.)...
kamera je u rangu sa n70 stime da je galerija puno brža i bolje riješena,a o videu da ne pričam,reza sve govori...
da slide ima lufta,ali isto tako n70 škriputa svaki put kad je u ruku primiš..
ekran na 6280 vrlo lako pobijeđuje,izvrstan je!!!
ako več moraš uzeti n70 i odlučio si se za taj uzmi n72,crna boja i puno bolje izgleda![]()
n 72 dolazi sa 128 mb karticom a n7o sa 64, n72 nema malu vga kameru za videopoziv a n70 ima,ostale specifikacije su slične... s tim da je n70 UMTS, vrlo slični modeli zapravo i cijena bi trebala biti glavna misao vodilja u toj priči...al ja bi ipak n70 no vjerojatno zato što ju imam i super mi je...
ja bih uzeo n70![]()
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
ja bi radije 6280, ne sviđa mi se n70
samo da dodam da 6280 nema bolji vide jer je 3gp, a n70 ide u mp4.Izvorno postao zicozg
mislim da sa camcorderom može i u avi...al na 3230 sam to koristio pa se ne sjećam - a na n70 je video dovoljno dobar i koristeći ugrađeni default softver za snimanje (čak i gledano na kompu je super što je do sada bio sci-fi za moje dosadašnje mobitele)
n70 mi se opcenito ne sviđa, po izgleduIzvorno postao khideg
A tako nešto slično si napisao i koji post iznad... Nemoj se ponavljati...Izvorno postao zicozg
O ukusima se ne raspravlja! tako nekako ide neka narodna...
Ali dobro.... 6280 je aktraktivniji mob jer je klizni i ima veći ekran...
Ja sam isto jednom razmišljao između ta dva moba, ali sam na kraju kupio 6630 jer je bio isplativiji...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Moja preporuka ti je 6280
koristio sam obje i prije bih uzeo n70...
6280 fali ono nesto, makar niti n70 nije bas najkvalitetnije napravljen...![]()
ja sam se sad borio sa tom odlukom (6280/n70) i odluka je pala na 6280...
imo sam 6680, i to jednostavno meni nije tak jebeno kako bi trebalo biti, zato sam zeo najboljeg dummya ikad![]()
One fine day in the middle of the night, Two dead men got up to fight, Back to back they faced each other, Drew their swords and shot each other...
najbolji ako se ne pokvari kao meni:three:
![]()
ma stari moj koji god da uzmes neces pogrijesit, oba mobitela su genijalna, software-i za cistu 5![]()
Neš pogrešit ni sa jednim ni sa drugim ali biti ja preporučio 6280.![]()
moja preporuka je n70 .. ima dobrih playera na dotisu , jedino joj autonomija nije jaća strana tj. to me jedino smetalo![]()
Bookmarks