vjerovatno prekida kabel skroz nutra na ulazu u monitor
a sad de bi se dalo to srediti.....kod lokalnog "popravljača" kučne elektronike
ak imaš blizu neki rtv servis, odnesi, reci ima da ak je nekaj komplicirano i skupo, nek ga bace u potok.
Daklem iam 19 incni LG F900 P Flatron monitor, do sad je sve bilo u redo, doso doma upalio komp i ono pleshe mi poruka po monitoru: "No input signal, check digital cable" i nike se drugo ne deshava.
Isprobo sam s drugim kablom spojit monitor, opet ne radi, probal sam drugi kabel za struju na monitor, opet ista stvar.
Probal sam staviti drugi monitor, radi, daklem nie u grafickoj problem, niti u kablovinju.
Jos jedna stvar je to da se cuje neko zujanje kad ukljucim monitor.
E sad pitanja:
1. jel mi monitor crko?
2. jel ga se isplati popravljat?
3. Gdje ga odnjet na popravak ak se isplati popravljat?
4. jel bolje kupiti neki jeftinjava 17 inchni LCD, dok ne skupim pare za normalni monitor?
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
vjerovatno prekida kabel skroz nutra na ulazu u monitor
a sad de bi se dalo to srediti.....kod lokalnog "popravljača" kučne elektronike
ak imaš blizu neki rtv servis, odnesi, reci ima da ak je nekaj komplicirano i skupo, nek ga bace u potok.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
i pod zadnje... nije bolje kupit 17" LCD dok ne kupiš pošten monitor... po mom mišljenju je najbolje kupiti neki polovni 15" ili 17" dok ne kupiš zadovoljavajući 19" ili 20" LCD...![]()
ne isplati se ulagati u 17" monitore... odmah ferceraj na 19"... i svakako LCD...![]()
@Verteg
Ma hm, mozda, sam moral bi ondak to nositi tu ovom lokalnhom, al on mi nie ziherashki da bi to mogo rijeshiti, jerbo mi ne uljeva povjerenje (zadnji put mi je "popravil" TV, koji mi je ondak riknul nakon 2 tjedna skroz).
A drugo neak mislim da nie tak jednostavno, jerbo se cuje cudno zujanje kojeg prije nie bilo.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Moguće da ti je samo trafo prdnuo, odfuraj ga u neki servis i nek ti da ponudu prije popravka.Izvorno postao Smrt
-=watch your six=-
Da to sam i ja pretpostavil, sam sad neki info o tome ko je zastupnik za LG te di je servis njihov.Izvorno postao HunterHR
Ak to ne najdem, ondak cu vidit kod lokalnih computer shopova dal se oni mogu uhvatiti u koshtac s time.
Damn.
to sam mu ja strgala ... kmeee![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
Maaa, cuj ti nju, nisi ti vec Gremlini, kaj neznas da su oni odgovorni kad neke u tehnikalijama rikneIzvorno postao fly_nan
![]()
![]()
Eto da na kraju nebum nit popravljal ovog pokvarenog, nit bum kupoval 17 inchnog.
Bacio sam oko na jednog od ova dva monitora s obzirom da su dosta povoljni, pa eto zanimaju me vasha misljenja u vezi njih
Solucija 1:
http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.326.001
Solucija 2:
http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.323.003
E sad, pak zanima me kaj znaci ovo 5ms i 800:1, te naravno kaj je bolje.
Ja bi ubo ovog 22 inchnog![]()
čemu onda "dilema" ili želiš čut koliko mi se sviđa ovaj 22"![]()
5 ms ti je refresh rate i što je manji to je bolji, a ovaj omjer je kontrast, odnosno, što je veći, to bolje... A ja mislio da si parles...![]()
Mislil sam da su bitne karakteristike, pa reko da provjerimIzvorno postao sodom
pa jesam parless, al za koja 3 mj necu bitiIzvorno postao frish-KI
a sad trenutno se kupuje monitor u firmi pa reko da znam kojeg preporuciti
![]()
bitne su karakteristike,no ovi su monitori po njima gotovo identični
jedina razlika bi reko da je ovih 500kn i 2 dodatna inča koja su uvjek dobrodošla![]()
zašto onda cijena monitora raste kako raste i taj ms?Izvorno postao frish-KI
Ne raste... To ti se čini možda kod usporedbe ova dva modela... Zavisi koje sve ostale karakteristike ima neki monitor...
Monitor 21'' LCD SAMSUNG SM 215TW, srebrno crni, 8ms, DVI, 300cd/m2, 1000:1, TCO '03 --> 5.499,18 kn
Monitor 23'' LCD SONY SDM-P234, crni, 16ms, DVI, 250cd/m2, 500:1 --> 12.391,82 kn
a sigurno je povezano s veličinom ekrana, ali pazi koji odskok u cijeni. a šta znači ovo cd/m2?
Pa, veli da je to oznaka za svjetlinu monitora...
točno, oznaka za kandela po metru kvadratnom.
Razlika toliko u cijeni jeste što 23" koristi WUXGA zaslon sa većom rezolucijm..
vjerovao ili ne, taj je zaslon od WXGA mnogo skuplje izrade... Mnogo ga je teže napravit... jednostavno skuplja proizvodnja...
Onda kad uzmemo još da je to Sony ekran, plaća se eto dodatno marka, a dizajn tog sonya i njegove mogućnosti su perfektne...
Taj monitor od 12 soma kuna na sebe može priključiti još 2 računala..
znači možeš raditi sa 3 računala na tom jednom monitoru... To je dosta komplicirano napraviti i mora imati više jedinica za obradu podataka... pa je još i time skuplji...
Ma taj jos na sebi ima razno razne djidje midje, ovakve i onakve prikljucke i pizdarije, koje su relevantne za prikaz na monitoru.Izvorno postao fly_nan
Po karakteristikama nie nist bolji od onog 22 inchnog (osim u kontrastu), al s onim dobis veci prostor (veca povrsina ekrana) za 1,5k kn manje
Da primjetil sam da Sony je bezobrazno skuplji za iste karakteristike monitora od ostalih, kaj mi ide nakurac i automatski ga iskljucuje iz uopce kakve primisli o njegovoj kupnji.Izvorno postao Krompirko
Jos su mi danas rekli za Dellove monitore, al to moram jos provjerit, ima i site di su totalno recenzirani LCD monitori do u detalje pa bum i tam proucil ke vele.
probaj malo kabel mrdat...možda mu dođe do signala...složio bi se sa time da je unutrašnji kontakt u banani, imo problem stimeIzvorno postao V3rt!g(o)
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Bookmarks