staaro....
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=74729
http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=14811
jako dobro,moglo bi riješit mnoge stvari,a kako je tu i maxtv,njegov se box može lagano spojit iz jedne prostorije na router u drugoj (jel zasada ne podržava wireless),jasno samo jedna od mnogobrojnih primjena koj mi je pala prva na pamet, nice![]()
staaro....
da gledo sam po netu i primjetio da ovo nije ništa novo,jedino je trust izdo pa se eto našlo na bug portalu. ja sam svejedno impresioniran vješču![]()
Na početku prije dvije godine to je bilo ajmo reci super otkriće, onaj tko je to izmislio je dobio novce( prodao je ideju mnogima... ). Ideja je bila da se informacija prenosi dalekovodima... na izrađenim kablovima... Svaki vodič na banderi vam ima ogromnu propusnost i male gubitke pa je na prvi pogled idealan za tako nešta, a struja je stvaro rasprostranjena svugdje...U jednu ruku bilo bi super da to sve radi kako je zamišljeno. Kad bi se taj način prijenosa usavršio, Elektrane bi vam mogle uvesti internet preko svojih vodova... mislim, protok informcija bi bio bajan i srušili bi odmah konkurenciju T-com... Em telefon, em TV, em internet, sve bi moglo ići preko tog. E sad stvar je u tome što VN postrojenja i VN transformatori ne mogu zbog tako malog signala i velike frekvencije dobro propustit signal i tu nastaju veliki gubitci, a mnogo godina bi trebalo raditi na finom podešavanju svih postrojenja da bi se to moglo ostvariti... Kako je japan zemlja tehnike, kod njih je optika već zastupljena i nemaju potrebe ovo usavršavati, a kod nas, kad bi mi krenuli sa usavršavanjem i donošenjem ideja, em bi nekoga skupo koštalo, em bi se to uspjelo realizirat tek kad mi već budemo imali optiku doma... tak da jednostavno je ovo otkriveno prekasno...
Kako tvrtke ne bi propale one su eto počele praviti kućne uređaje koi eto omogućavaju umrežavanje... i to je cijela priča... Mislim, pa svima je jasno da ako žele 54 MBPS vezu da mogu uzeti Wlan g ili a standard karticu i imaju je ...Jednostavno nije isplativo ovako nešta
nisi uzeo u obzir moj način primjene gorespomenut,mislim da je za tako nešto ovo odlično riješenje.
Pa u čemu je razlika?Izvorno postao sodom
ne razumijem, što pitaš?
da uzeo sam u obzir ovo tvoje, i pazi sad... upravo ću te razočarati...
Svaki TV MORA imati svoj box, nemožeš ti sad podijeliti taj box sa roterom na nekoliko boxeva... u taj box ulazi UTP kabel i izlazi iz njega koaksijalni koji ide u TV... kraj priče...
Ako hočeš na dva tva trebaš dva boxa, odnosno dupla pretplata mjesečna... ( najam boxa ) i to ti je to...
Ti kada preko boxa gledaš TV program, onda prebacuješ sa daljinskim na boxu isto kao što sa satelitskom antenom na dekoderu...
Jedini način da se program prikaže na 2 TVa je taj da napraviš skretnicu poslije na izlazu, koaksijalnu, ali u tom slučaju češ na oba TVa imati istu sliku.
U biti nemoguće je napraviti da sa jednim boxom gledaš na dva TVa zasebno program.
Ako si mislio na bezpotrebno provlačenje vodilica , pa da sve ide preko utičnice i onda samo uštekaš u kojoj sobi očeš TVbox, i dalje je to loša ideja, zato jer je Tcom dužan ako im kažeš da provedu u svaku sobu vodilicu, da to i naprave...
Bookmarks