Moje mišljenje je da ti frend trabunja gluposti.![]()
Evo pitanje. Mogu li se mjeriti mp3 playeri na mobitelima s običnim mp3 playerima? Imam W810 i jako sam zadovoljan zvukom.![]()
No, frend mi tvrdi da kvaliteta zvuka na mobitelima nikad neće biti kao na običnim mp3 playerima. Pa me zanima koje je vaše mišljenje.
Moje mišljenje je da ti frend trabunja gluposti.![]()
Ako uzmeš najskuplji mob koji ima mp3 player i najskuplji MP3 player mislim da ipak Mp3 ima prednost.
I feel the need -the need for speed!!!!!
ko što ledeni reče, mp3 player ima prednost...
Ipak, mp3 playeri su napravljani prvenstveno za slušanje muzike (mp3ca), a mobiteli su mobiteli sa dodatkom mp3 player-a... Jer sve u mobitelu je namjenjeno prvenstveno mobitelu (za razgovaranje, slanje SMS-a), a tek onda za slušanje mp3ca, gledanje slika, slikanje... i to će uvijek biti razlika...
Još jedan razlog zašto mislim da mp3 ima prednost u kvaliteti zvuka nad mobitelom, je taj što svi mp3 palyeri imaju direktan 3.5mm izlaz za slušalice dok kod još uvijek velike većine mobitela izlaz za 3.5mm slušalice ide preko nekog pop-porta ili nečeg slično (recimo W800 / W810, i slični), a nemaju direktno izlaz 3.5mm (jedini poznati mob mi je N91)... Mislim da upravo zbog tog što slušalice idu preko nekog porta, je i zvuk malo lošiji...
@konan: prije bi rekao da njegov frend ne trabunja gluposti... nemoj se naljutiti, ali mislim da je tvoja izjava profulana...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
zakaj bi "prolazak" zvuka prek pop porta bio lošiji? iz moba ide masa, lijevi i desni kanal i to je to....obične normalne žice....
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
da, ali imaš više "prijelaza"... Prvo "kabal" uštekaš u port i onda slušalice uštekaš u taj "kabal" sa 3.5mm izlazom... a kod mp3 player-a, uštekaš direktno slušalice... znači jedan "element" manje...Izvorno postao V3rt!g(o)
A još jedna stvar je i soft za mp3... možda i ne ovisi zvuk najviše o njemu, ali opet...![]()
Mislim da pretjerujete s tim filozofijama o odvojenim uređajima. To da mp3 playeri imaju bolji zvuk nego mobiteli sa mp3 playerom je gluparija prvenstveno stoga što zvuk u slušalicama nikad neće biti na audiofilskom nivou(za to su potebni kvalitetni zvučnici).Znaci da ovdje pricamo o tome što je manje sranje(mp3 vs mobitel), a tu je negdje izjednaceno.Sve je to digitalni zvuk sa utjecajem ekvilajzera, i zbog toga vam se možda cini da je zvuk na mp3-u bolji jer svi podese playere na maksimalni bas i visoke tonove pa zvuk izgleda prividno bolji. Mislim da najveci utjecaj ovdje ima kvaliteta slušalica.Prosjecni mobitel sa dobrim slušalicama će imati bolji zvuk od najboljeg mp3 playera sa lošim slušalicama.Izvorno postao Ico86
Da, veliki utjecaj imaju slušalice... To stoji... Ali isto tako Dobar mob sa lošim slušalicama će imati lošiji zvuk od prosječnog mp3 playera sa dobrim slušalicama...Izvorno postao konan1
![]()
![]()
to potpisujemIzvorno postao Ico86
Eto onda smo se svi složili da će solidan mobitel sa dobrim slušalicama zadovoljiti vecinu korisnika.
Frend je vjerojatno ljubomoran na tvoj w810 pa ti želi pokvariti zadovoljstvo.![]()
Meni su mobiteli sa mp3 playerima još uvijek manje-više glupost, jer im se baterija prebrzo izprazni, a čim moram razmišljati o tome koliko mi je baterije ostalo, padne mi mrak na oči... O kvaliteti zvuka ne mogu raspravljati, ali kroz neko vrijeme sve će se to izjednačiti... Imat ćemo kvalitetne all-in-one uređaje, ali tada će se početi pojavljivati na tržištu nešto novo što će sve ovo početi gurati u drugi plan...
Struja je jeftina!Svaki dan na punjac i nemaš brige.Ja inace ne koristim mp3 player na mobu ali je zgodno kad ideš negdje busom pa malo prikratiš vrijeme slušajuci neku mjuzu.Inace sam veliki zagovornik all in one uređaja jer mislim da je u njima buducnost multimedije.Nitko ne nosi fotoaparat svaki dan a mobitel nosi vecina, pa možeš slikati neke neplanirane stvari u zadovoljavajucoj kvaliteti.Kada gledam stare slike, ne obracam pozornost na kvalitetu slike već na ono što je na slici.Naravno mora biti zadovoljen određeni prag.Inace imam puno slika koje sam slikao sa svojom starom motorolom v300 koje su mi jako drage a loše kvalitete, ali sam sretan da te slike postoje.Izvorno postao frish-KI
Do svibnja ove godine bio sam uvjeren da je kvaliteta zvuka na mojoj Nokiji 6680 ista kao i kod velike većine mp3 playera. A onda sam odlučio uzeti kvalitetan HDD mp3 player. I skužio koliko sam bio u krivu.
Testis unnus, testis nullus!
Onda je moj frend bio u pravu.![]()
A čini se da dosta ovisi i o slušalicama ove slušalice na W810 su jako dobre. Tako da mi je i zvuk dosta dobar. A kako mi treba da skratim vrijeme dok idem na posao, služi svrsi sasvim solidno.
mislim da na nekim mobitelima zvuk konkurira bilokojim mp3 sviračima,promjenio sam masu i jednih i drugih pa tako zaključujem, ..slušam muziku na hdd mp3 playeru,iriver h340 i sa istim slušalicama na svom compactu. zvuk je identičan.
no osobno nikad nebi koristio mobitel u svrhu slušanja mp3ca,jel mi se to čini kao polovično kvazi riješenje.
Mislim, bravo! Non-stop ću se šetkati naokolo sa punjačem i gdje god vidim utičnicu, ovog ću uštekati... Onda riječ mobilnost i termini poput mobilni uređaji gube na svom značenju i svrsi...Izvorno postao konan1
Pa imaš na netu kupiti i one male generatore koje vrtiš pa daju struju.Uštekaš mob na to i onda si mobilan.To ti koristi i onaj mikrosoftov laptop od 100 $.
da, bolje nosit mobitel i generator sa sobom nego mobitel i mp3 koji zajedno imaju 150 grama.
Šalio sam se.
Friško generalizira, teško da ceš slušanjem mp3-ca spržiti bateriju za jedan daN, a na vecer ga možeš staviti na punjac. A osim toga, koliko na mp3 playerima drži baterija?
potpisujemIzvorno postao marko6630
![]()
@konan1 ,neznam kako je to na dummyjima jel ih ne koristim otkako su se pojavili prvi smartphone ,a da češ na jednom takvom mobitelu slušat muziku i telefonirat cjeli dan ,nebi išlo.
Posjedujem SE k750 za koji smatram da bi izdržao cjelodnevnu torturu(u normalnim uvijetima). Pod normalne uvijete smatram razgovor 30-45min, nekoliko poruka i nekoliko sati mp3-a. Ako mi ne vjerujete, možemo napraviti test.Izvorno postao sodom
nebi se osječo ugodno da znam da moram slušat ograničen broj minuta muziku jel mi neče ostat za poziv i izvisim negdje,a na smartphonu ovo nebi išlo uopče.
Evo, ja sam danas noćas napunio mobitel. Danas sam slušao mp3 2 sata, igrao jedno sat vremena, razgovarao nešto više od sata i poslao par poruka. Baterija je sada na 42%. Što je, mislim, sasvim dovoljno. Doduše, baterija je nova...
Imam "Ipod šufle" 512Mb onaj s maxadeesela. W800i nema šanse sa njim ni po zvuku niti po ičemu muzikalnom (barem vezanim za kvalitetu zvuka). Jedino se na šuflu ne može nać pjesma jer nema displej. Bat na SEu pada ko munjen (al izdrži dva dana) kad se sluša MP3, dok na šuflu traje fakat dugo.![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Bookmarks