pa imaš u ACD 7.0 (vjerojatno i u ostalim verzijama) opciju "Resoze Images"
Tražim neki softver koji je u stanju prožvakati direktorij sa slikama, te da svaku sliku smanji na 800px širine ili 600px visine, ovisno o tome da li je fotka u portrait ili u landscape formatu, tako da na kraju dobijem sve fotke koje stanu na 800x600 display.
Još ako je neko free ili open source riješenje bilo bi super, ako nije neka samo bude kvalitetno
p.s. Ako netko ima neku skriptu za Photoshop može i tako...
Tnx..
pa imaš u ACD 7.0 (vjerojatno i u ostalim verzijama) opciju "Resoze Images"
Po meni ti je najbolje napraviti batch job u Photoshopu, ako nitko ne odgovori još večeras probam ti nešto sklopiti..
EDIT:
evo kako napraviti batch job: otvori PS -> otvori paletu Actions (F9) -> klikni na onu malu strelicu gore desno u kutu da ti se otvori izbornik -> Load Action -> Učitaj ovo
Sad si dobio novu akciju. Odi na File -> Automate -> Batch
Play: odaberi tu novu akciju Resize
Source: označi Folder i odaberi folder gdje su ti mape. Uključi prvu i treću kvačicu
Destination: odaberi folder gdje ćeš spremiti nove slike i oblik imena fajlova. Uključi kvaćinu na 'override....'
Kad si sve podesio ideš na OK - sad će ti obraditi slike... Dalje ćeš skužiti.
Ja sam ti napravio tu akciju da sve slike bilo kojih dimenzija resajza na 800x600 px nebitno kojeg je omjera visina i širina.
EDIT2:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=17459
Ovdje sam u jednom postu napisao kako napraviti baš akciju (skoro sam zaboravio, a i dosadno mi je ovako kasno..)
Zadnji uredio xlr : 23-09-2006 u 00:22
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Hvala majstore, budem se poigrao danas...![]()
Možeš u PS-u kako je kolega gore naveo, no sporije je i kompliciranije.
O kvaliteti sada ne bih, no samo ću reći da ACDSee sasvim uredno radi navedenu funkciju.
Označiš sve slike i odeš na "Batch Resize Images" gdje imaš nekoliko opcija i gotovo.
Brzo i jednostavno, a opet kvalitetno.
Nije da sam protiv PS-a, dapače ja ga koristim svakodnevno, no ACD mi stvarno olakšava život sa svojim funkcijama.
Probaj, nećeš požaliti.![]()
Možeš i u paintu![]()
Mislim da nema jednostavnijeg od IrfanViewa, još je besplatan...
E baš sam to htio reći: Irfanview.
Doduše, nisam nikad imao miješane slike (u smislu landscape/portrait) ali ako staviš folder view na Thumbnails, vidjet ćeš vrlo brzim preletom koje su portrait pa ih izdvojiš od LS (valjda je više portraita nego LSa).
A onda, kad imaš 2 foldera, IrfanView radi brzo, kvalitetno, jednostavno, pouzdano, i naravno besplatno
Ima u File meniju baš tu opciju, zove se "Batch conversion/rename", tamo namjestiš input i output folder (isti ili različit, pazi na overwrite confirmation opciju ako staviš da je source = destination), podesiš jel ti treba resize (aspect/no aspect) ili neki drugi efekt, opališ tipku "start". Ovisno o kličini slika pogledaš scenu-dvije sa Jennom Jameson, eventualno jednu policijsku sa Brianom Banks, i to je to![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Potpisujem... jednostavno, besplatno... ACDC je zaseban operativni sustav naspram njega...Izvorno postao domy_os
![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
To za IrfanView se slažem, potpuno sam zaboravio na njega jer ga ne koristim.Izvorno postao whiteboy
P.S. mali komentar za WB...gle piše se ACDSee a ne ACDC kao što to mnogi izgovaraju jer nikada se nisu malo zagledali kako se program zapravo zove.
Pa ne govorimo o glazbi, ne...![]()
Bookmarks