Izvorno postao tutlek
Ta kutijica se zove Splitter,razdvaja digitalni (ADSL) signal od analognog (glas,56k modem veza).
Nazovi ih pa pitaj koliko košta novi signal splitter ako ti je ovaj riknuo.
dakle,zanima me moze li se sloziti tel uticnica da ima signal za adsl ali i za obicni telefon?tj.,da ima ona uticnica sa dva utora pa da u jednom ide adsl signal a u drugom onaj normalni...jel to moguce?i ako je,kako se to moze napraviti...
treba li se zvati ponovno t-com...ako da,rade li oni to besplatno (yeah right) i ako ne,koliko bi trebalo platiti?
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Izvorno postao tutlek
Ta kutijica se zove Splitter,razdvaja digitalni (ADSL) signal od analognog (glas,56k modem veza).
Nazovi ih pa pitaj koliko košta novi signal splitter ako ti je ovaj riknuo.
da,to bi značilo da bi splitter trebo bit unutar/prije utičnice,meni čak stane jel imam mjesta i ovo bi se dalo lako napravit,neznam kakvo je stanje kod tebe u zidu,šrafnciger u ruke![]()
problem je u tome da je neki glavni vod (valjda tako nekaj) di je frajer stavljao ono za signal za adsl dolje...i sad,ja bih to htjela prenet gore...jel to moguce?nije da je uticnica vec postavljena...sutra bi se to trebalo postaviti,sutra konacno dobivam struju u svojoj sobii to...pa sam mislila ako postoji neka fora da se uspije to nekako preneti gore...ne znam di je vod za telefon na katu jer jos nije sve sredeno do kraja pa ono...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
nije on meni ruknuo sve radi super (knock knock knock) samo bi ja htjela taj signal prenet kat iznad...Izvorno postao sms freak
R.I.P.-16.10.2007.
treba dovuči kabel u tu novu sobu, ak u sobi hočeš i tlf i adsl, onda treba povuči iz glavnog voda, a ak samo adsl onda samo iz splittera.
Jel bude samo jedan komp u kuči ili ide novi u sobu??
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
samo je jedan komp u kuci...i to taj u mojoj sobi...
a kako se to moze provuc?jel mogu ja to sama?uzmite u obzir da nemam pojma o struji i nikakvim vodovima i to...znam jedino zamjenit uticnice i to je tohehehe
R.I.P.-16.10.2007.
pa kaj nemaš majstore u kuči????
skuplje rješenje, kupit konektore i produžni, kupit spojnicu i sve poštekat, jednostavno.
jeftinije riješenje - kupit samo produžni, prerezat stari kabel (ne rezati prste), oguliti žice i spojiti "boju na boju", izolirati da se žice ne diraju (nesmeš biti daltonist)
ak nemaš instalaciju u sobi, kabel šutneš ispod tepiha ili iza lajsne od parketa.... da se ne vidi
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Lijepo ti plati majstora i sve OKIzvorno postao tutlek
Tko rano rani, zajebo je pjetla
ma imam majstora...ali necu ga gnjaviti da mi to provlaci jer ce stari popizditi!!hahaha mogu jedino indirektno pitati pa ako bude kaj od toga...ako uopce zna to napraviti..
inace,sad imam konekciju tako da mi je razvucena zica od moje sobe dole,do gore,i funckionira OK,ali mislih ako se moze...a budem pitala pa cemo viditi...![]()
R.I.P.-16.10.2007.
Telefon i ADSL se razdvajaju na glavnom priključku u stanu, znači tamo gdje je to već napravljeno. Kako i na koji način ćeš dovesti te kablove do telefona i računala potpuno je svejedno, ali moraš provesti 2 kabela, po jedan za telefon i adsl. Za način provlačenja kabela dogovori se s majstorom, a najbolji način je da ti postavi cijev u koju onda možeš uvući oba kabela. Isto tako postoje utičnice koje imaju na sebi telefonski mini priključak i mrežni priključak, tako da je to moguće izvesti tako da se kabeli ne vide i da se na njih ne potrkuješ.
Uostalom, posjeti neku prodavaonicu elktromaterijala pa tamo pogledaj na koje načine sve možeš provoditi kabele po kući/stanu a da ostanu prikriveni i ne narušavaju izgled prostorija. Za malu razliku u ukupnoj cijeni možeš puno dobiti na izgledu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja sam to rjesio jednim (postojecim) kabelom koji je spojen kod splitera na telefon i dsl izlaz a onda sam kasnije te zice u uticnici spojio srednji par za telefon a vanjski par za dsl i onda isto takav kabel za dsl tako da sam srednje parice rasirio na druge dvije i spojio konektor
Bookmarks