6288 je samo pomlađeni 6280.napravljen facelift i dodana veca mem kartica.
sto se tice mehaniznma,cim sam ga primio u ruku skuzio sam da lagano klacka dok je zatvoren,kada se otvori ne klacka.to je prva stvar koja me iritirala ali nakon 3 dana to vise nisam ni primjetio.
sto se tice kamere tu dajem malo veci minus zbog: prilikom slikanja u mraku slika je jakoo zrnasta
blic kad okine baca dosta odsjaja na donji dio kamere pa tako da slika sa donje strane bude osvjetljena vise nego sto treba,da je blic spusten 2 mm nize vjerujem da nebi bilo toga,
white balance(postavke na auto) ne odrađuje svoj posao najbolje u prostoriji sa slabijim svijetlom(previse plavo),pod idealnim svijetlom(npr.Metro) slika fenomenalna
audio player je odlican.brzo se nauci i savlada da nije poterbno ni gledati.
equilaizer je takodje ok,podesenja se osijete na slusalicama koje su jako dobre i veoma glasne
video player(ak ga se tak moze nazvati) je solidan,pogotovo ako se stavi u full screen i ako je kvalitetniji snimak, samo sto je problem sto se video nemoze FF/Rew.
sto se tice radia,nema se sta reci radio kao radio ALI nema rds-a.
o tipkovnici i ugodjaju tipkanja samo pohvale.tu je posao odradjen vrhunski tipicno za nokiu.
ALI(*eboga ga ko ga izmislio),bezbroj puta sam zakacio noktom(nije veliki) ukrasnu lajsnu prilikom pritiskanja tipke 2.idealno rijesenje 1-2mm nize postavljena tipkovnica.
o ekranu se nema sta reci.vidljivo i pri jacem suncu,kvaliteta prikaze fenomenalna.
jedina zamjerka(veca) je materijal koji su odabrali za zavrsnu obradu.
otisci prstiju ostaju svugdje kao da jedete cevape sa mobitelom,mobitel je potrebno non-stop brisati da izgleda lijepo kao u izlogu,kao i stakalce ekrana.
to je za sada od mene..............treba ujutro na posao

Bookmarks