@Student : OK,ako ćemo objektivno : koje su mehaničke i softverske razlike između 6280 i 6288? Ista kamera,isti zaslon,ista unutarnja memorija,isti slide mehanizam... Jedino se promijenio dizajn,koji se nekome može sviđati,a nekome ne. Meni se osobno ne sviđa više iz praktičnog razloga,na onoj sjajnoj površini gumba se vide packe od prstiju,a i lakše se izgrebe. Činjenica je da kupnjom druge baterije (o čemu razmišljam) i malo veće kartice (već imam) imaš skoro pa isti telefon. A da se 6280 prestao prodavati,to nije istina. U Mobisu,vipu i T-Mobileu ih još ima,i u 02 i Vodafoneu u Hamburgu (rođak je kupio neki dan par komada za firmu na ugovor u Vodafoneu). Prve verzije softa (ne znam točno koje) su bile nestabilne,to je istina. Ali se to najviše događalo s primjercima od operater a 3 koji je bio malo nestrpljiv pa je Nokia isporučila telefone bez da ih je prethodno istestirala kako spada. Već sa verzijom 3.81 su stvari bile u redu. Dotičnu sam imao na telefonu,i tokom 2 mjeseca nisam imao ni jedno "rušenje" sustava ili čudno ponašanje telefona,a d**ao sam po njemu barem par sati dnevno. Sad imam 5.92,i to samo zbog novog mp3 playera i ispravka nekih propusta (poput postotka prilikom slanja BT-om). Mobitelom sam zadovoljan,i ne mislim ga mijenjati još barem godinu dana. Ne moraš se truditi i uvjeravati T-Macu da je 6280 lošiji,pošto dotični piše za par magazina koje vjerojatno čitaš i valjda kao takav zna o čemu govori. Pozdrav od mene