Pa teoretski bi trebala biti veća autonomija u odnosu na 6280, zato jer je baterija većeg kapacitetaA meni traje na 6280 baterija podosta (oko 3-4 sata glazbe, sat vremena surfanja i još par poruka te koja minuta poziva)...
Pa teoretski bi trebala biti veća autonomija u odnosu na 6280, zato jer je baterija većeg kapacitetaA meni traje na 6280 baterija podosta (oko 3-4 sata glazbe, sat vremena surfanja i još par poruka te koja minuta poziva)...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
T-Maca to mislis u jedno danu ju sprraznis,,, ja ubiti samo mp3 slusam i par pozivam,5 poruka,, znaci mogu ocekivati kojih 3 dana bez punjenja??
Kak se taj mehanizam ponasa u dzepu(traperice),, kad ga vadis se moze dogodi da se otvri ,,ili je to sve onak ka bi trebalo biti??
moze neko poslatio sliku kak zgleda mp3 player na tom mobu,,posto do sad imam k610i,, pa me zanim,,
Pa lijepo izgleda MP3 player, ako ti je to primarna vodilja kod kupnje mobitela
Uglavnom, ja ga punim svaki dan zato što mi treba zbog posla i ne mogu dozvoliti si 1 sat bez mobitela.
Što se tiče slidea, fakat je lošiji. Ja ne znam što su napravili u Nokiji, ali ovo je i za mene malo previše rasklimano...
Ali sam našao u 6288 novi killer feature, koji nema 6280, a to je Flash Lite 1.1. Sad ne znam što, kako i gdjeAli očito je da 6288 ima konja za utrku, barem ako se ne može isti "dodati" i u 6280
![]()
Slajd se rasklima ali i drzi,, tak sam cull, nekim sa odam rasklimal i tak ostall, dok drugim malo poslje,, ali nikome se jos nije nekaj drasticno dogodilo ,, tak da ako ti ne smeta kaj je napravljeno kaj se malo klacka,, malo,, slajd je kvalitetan,, ali ako te to zifcira,,onda neznam,, meni ne smeta,, danas sam imal priliku drzati u ruki 6280,,i supre,, sad cekam kaj moja 6288 dojde,,
Ja inace dostavljam T-mobile proizvode pa tako i moblne uredajei mogu reci da dosta ekipe uzima ovu nokiu...
Mob je koliko toliko prihvatljiv cijenom s obzirom da je nedavno izasao a kad mu jos padne cijena bit ce navala...![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Moze mali review 6288, odnosno bitna razlika od 6280 i isplati li se kupiti......
Hvala, hvala.....
ONE X & Sensation & Desire by HTC
t-maca prestani s*at o 6288, mob je odličan, ima dosta jaču bateriju i bolju memoriju, neznatno bolu kameru i još par stvari, nije bugovit kao 6280, ljepši je duplo po dizajnu...
imao sam prlike vidit 6280, i slide se klima isto kao i 6288, ništa strašno , iako su to mogli malo popravit
inače, 6280 se više ni ne prodaje, povučen s tržišta zbog mnogih pritužbi ljudi i sranja kojih su imali s njim, dosta ljudi je postao posve neispravan!!
ja sam uzeo 6288 za 600 kn preko pretplate, za što mislim da je odličan potez i svima preporučujem![]()
a naravno da oni koji sad imaju 6280 moraju bit malo ljubomorni na 6288 i govorit da ne vrijedi kune???? - te priče doma mami i tati pričaj a ne budućim potencijalnim kupcima koji se teško odlučuju za novi mob!
evo nadam se da sam nekom pomogao![]()
Kao prvo, ja nisam ljubomoran što je dostupna nova verzija "mog omiljenog mobitela" i uopće mi se ne svađa sa tobom, jer vidi se da neargumentirano pljuješ po 6280. Meni je mobitel moj dobar i za klasu je bolji 6288, jer:
Ima istu bateriju kao i 6288: Dakle BP-6M od 1100 mAh (znači ne ona standardna koja se ugrađuje u 6280 - 970 mAh)
Ima duplo veću memorijsku karticu od 6288: miniSD 1GB, koji košta JE**NIH 160 kuna
Ima kudikamo bolji slide od 6288: jer sam primio 6288 u ruke i malo se s njim igrao i dojam mi je ostao ravan 6270-ici (a to znači jako loš)
Ima stabilan softver: Upiši *#0000# i vidjet ćeš da je ISTA verzija softvera i da nema nikakvih razlika u softveru između ta dva mobitela.
Memorija telefona je apsolutno identična...E sad, što je cijena jeftinija to je razumljivo, ali samo kod operatera koji žele progurati novi model. Ali gledano iz tehničke strane (s koje ja uvijek gledam), nema nikakve razlike.
Što se tiče bugovitosti 6280_ke, to je možda bilo na prvim verzijama softa... Kasnije je je to ispravljeno tako da to i nije mana...
Što se tiče kamere, sumnjam da su napravili pomak nabolje, jer koliko vidim po svim specifikacijama, kamera je ko i na 6280, tj nema AF...
O dizajnu se općenito ne raspravlja, pa je tako 6280 menu puno ljepša od 6288...
Bolju memoriju? Oš reć veću memorijsku karticu jer je interna memorija kod oba moba jednaka... jedino što memo karticu od 512MB dobiješ sa mobom, a nisu skupe (možda nekih 100-tinjak Kn)...
Jedino je dobro što su stavili jaču bateriju, i što je u T-mobile_u cijena 6288 jednaka cijeni 6280_ke...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Hvala na dosadasnjim informacijama.
6280 se vise ne narucuje po centrima, nego je u prodaji samo ako je koja ostala.
6288 bi trebao kupiti za clana obitelji jer je dosadasnji Samsung na izdisaju, a cijena je po meni OK za produzenje ugovora.
Jos samo pitanje za slide: koliko se rasklima nakon duze uporabe jer ni novi ne izgleda previse sjajno ?
Kao sto rekoh hvala na informacijama do sada![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Ja cu dobiti 6288 za 1kn prek firme,, a mozda danas dojde u t-centar,,bar je tak rekiu tip u centru,, ali,,kad dojde javim vam,, mada ju mogu podici ako danas ne dojde tek za tjedan dana,,jooj,,
slajd na 6280 ako se odma ne rasklima onda bu se za 1 mjesec,, ali rasklima se do odredene mjere i tak ostane,, meni se na 6280 cini jako izdrzliv,, frend ga ima vec par mjeseca i sve ko i prvi put,,odma je dobil rasklimanog,, ali mene to ne smeta,,to vam mozda malo u pocetku smeta ali naviknete se,,
To ko što je Pero rekao...
Ako si dobio "rasklimani" 6280, onda on ostaje tako "raskliman" i to ništa ne "pogoršava"... Za razliku od samsunga di je na početku čvrst i onda s vremenom "olabavi" slide...
Ali sve u svemu, privikneš se...![]()
6288 je samo pomlađeni 6280.napravljen facelift i dodana veca mem kartica.
sto se tice mehaniznma,cim sam ga primio u ruku skuzio sam da lagano klacka dok je zatvoren,kada se otvori ne klacka.to je prva stvar koja me iritirala ali nakon 3 dana to vise nisam ni primjetio.
sto se tice kamere tu dajem malo veci minus zbog: prilikom slikanja u mraku slika je jakoo zrnasta
blic kad okine baca dosta odsjaja na donji dio kamere pa tako da slika sa donje strane bude osvjetljena vise nego sto treba,da je blic spusten 2 mm nize vjerujem da nebi bilo toga,
white balance(postavke na auto) ne odrađuje svoj posao najbolje u prostoriji sa slabijim svijetlom(previse plavo),pod idealnim svijetlom(npr.Metro) slika fenomenalna
audio player je odlican.brzo se nauci i savlada da nije poterbno ni gledati.
equilaizer je takodje ok,podesenja se osijete na slusalicama koje su jako dobre i veoma glasne
video player(ak ga se tak moze nazvati) je solidan,pogotovo ako se stavi u full screen i ako je kvalitetniji snimak, samo sto je problem sto se video nemoze FF/Rew.
sto se tice radia,nema se sta reci radio kao radio ALI nema rds-a.
o tipkovnici i ugodjaju tipkanja samo pohvale.tu je posao odradjen vrhunski tipicno za nokiu.
ALI(*eboga ga ko ga izmislio),bezbroj puta sam zakacio noktom(nije veliki) ukrasnu lajsnu prilikom pritiskanja tipke 2.idealno rijesenje 1-2mm nize postavljena tipkovnica.
o ekranu se nema sta reci.vidljivo i pri jacem suncu,kvaliteta prikaze fenomenalna.
jedina zamjerka(veca) je materijal koji su odabrali za zavrsnu obradu.
otisci prstiju ostaju svugdje kao da jedete cevape sa mobitelom,mobitel je potrebno non-stop brisati da izgleda lijepo kao u izlogu,kao i stakalce ekrana.
to je za sada od mene..............treba ujutro na posao
Dobio sam taj mob,, ali sad neznma kak da stavim da kda prebacujem preko bluetooth da mi baca na memorijsku karticu,, znam da je vec negdej bilo na forumu kak se to radi,, ali nisam mogao naci,,
Jel mozda zna netko dal je ta 6288 u tele2 paketu dekodirana?
Znam da tele2 ima par ne-kodiranih mobitela...
Meni 6288 izgleda malo preplastično, bar na slikama, za razliku od k800i ili v3xx koji dodju skoro jednako na pretplati.
Dali je bolja uživo?
Koji bi vi odabrali: 6288, v3xx ili k800i?
Što se tiče usporedbe, v3x bi odbacio odma, a sad št želiš bolju kameru (k800) ili bolji soft/dizajn (6280/6288).
Ali o tome se pričalo. Treba smo malo potražiti po forumu (usporedba modela):
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=28309, http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30768 , http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=33541 , http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30283 (u nekim temam se govori o 6280 što je isto što i 6288)
tako da nećemo ovdje o toj usporedbi.
Evo cura si je prije par dana kupila 6288, i jako je zadovoljna. Ja sam je isprobao, i cinjenica je da ima malo lufta kad je u zatvorenom polozaju, ali kad otvorite slajd nema niti malo lufta. Iskreno ne znam sta moras radit sa slajdom da bi se tako jako morao razvalit???![]()
ne bi se cudio da nije zakljucana bas iz razloga sto se radi o nesto skupljem modelu.
Meni su ti mobiteli skoro isti. Jedina zamjerka mi je na zvuk kod zvonjave i slusalica na koju se slabo cuje ako je okolina bucnija. 6288 je malo usminkana i dotjerana ali sa 5.92 na 6280 je sve u redu! Mislim da u svim jacim tarifama, pogotovo u Vipu aparati dolaze otkljucani!
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Ne. U vipnetu je zakljucan. Provjereno. Sto se tice Bluetootha, sve se obavlja automatski. Ako nema dovoljno mjesta u memoriji mobitela (koji mozes rucno prebaciti na mem. karticu. U slucaju da nema dovoljno mjesta, datoteka se automatski sprema na mem. karticu.
Ma tak me boli za neke razlike izmedu 6280 i 6288!
Ak mogu za iste pare dobit noviji model zakaj ne?!
A i ak mi se ne svidi brijem da cu lakse prodat 6288...
Jedino me jos zanima dal su obje jednako spore?
Jer meni je bila ova 6280 u odnosu na moju staru 6230 ultra spora...
Znam da ova ima puno vise mogucnosti i da se to ne moze uspoređivat al svejedno...volim kad mi je mob brz...![]()
Bookmarks