Ako smijem
I ja sam počeo sa C360 i razvijao sam metode i slikao sve što se slikati dalo. A zatim sam uzeo C500, jer je on imao ipak manualne postavke što mi je dalo veliku slobodu. Poslije toga je došao današnji SP 500 UZ.
Kako je već prijašnji aparat imao manualne postavke znao sam što me čeka, a sa druge strane ovaj aparat je po prvi put donio toliko novina da sam cijelo vrijeme hodao sa knjižicom i listao, čitajuči, što i kako i kada radi. Sada je to vrijeme iza mene, namjestio sam vlastitite modove snimanja i uživam u njemu.
No aparati stalno izlaze, cijene su im sve niže, a oni sami su sve bolji. Kako je meni fotografija ipak samo hobi, ne vjerujem da ću ikada kupiti i najjeftiniji DSRL aparat, jer oni zahtjevaju jako puno ulaganja. Kako opet, neću slikati u ekstremnim uvjetima, nego uvijek kada imam sasvim dovoljno svjetla odabir pada na vrh ultra-zoom klase. Mada neće nikada biti kao DSRL, ipak su im sve bliži i bliži po kvaliteti...
Zato Calamity Jane (mada ja nemam nikakvo pravo na to) kupite S3 IS i uživajte. Imat ćete brdo novih opcija, cijena aparat je prihvatljiva, a objektiv je skroz ok. Tu je i stablilizacija slike, što je jako dobra stvar. Kada prerastete S3, uđite u svijet DSRL-a , još jednom ponavljam, ovo je samo moje mišljenje...