Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus e-500+ZUIKO 18-180mm

U kitu dođe 6543 kn, mislim da je uključen i 1gb CF. Ako kupujem zasebno tijelo i objektiv, dođe nekih 1600 kn više. Je li to razlika u kvaliteti objektiva kit/ne kit, ili jednostavno daju jeftinije ako kupuješ oboje u paketu?
    Kad već dajem lovu, ne bih htjela za 1600kn razlike kupiti lošiji objektiv.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Calamity Jane
    U kitu dođe 6543 kn, mislim da je uključen i 1gb CF. Ako kupujem zasebno tijelo i objektiv, dođe nekih 1600 kn više. Je li to razlika u kvaliteti objektiva kit/ne kit, ili jednostavno daju jeftinije ako kupuješ oboje u paketu?
    Kad već dajem lovu, ne bih htjela za 1600kn razlike kupiti lošiji objektiv.
    Ovisi koji objektiv je to koji bi kupila posebno (nisi navela karakteristike).
    Ali obično je u kitu sve jeftinije da privuku kupce, pa je moguće da je to taj objektiv.

Pogledaj karakteristike objektiva u kitu i toga kojeg bi kupila zasebno jesu li iste ili ne.
    Ovako na daleko je teško dati savjet.
    Plus toga znaj da praktički uvijek su ti objektivi koji idu u kitovima lošije kvalitete, i ako čovjek poželi pravi objektiv morati će ga kasnije ionako kupiti.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ZUIKO ED 18-180mm F3.5-6.3
    To je objektiv na koji sam mislila i u kitu i posebno, nema nikakve varijacije na temu 18-180mm, tako da očito daju popust na kit.

Nego, istražujem malo, dvoumim se, kao i puno ljudi, između
    canona 350d + EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM i ovog što sam rekla. Razlika je oko 1600kn, al mislim da ću pričekati veljaču, il kad je već photokina, da najave nove modele, pa da 350ici malo još padne cijena. Ovaj Canonov objektiv mi se čini ok,za moje amaterske potrebe sasvim dovoljan

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ZUIKO ED 18-180mm F3.5-6.3
    To je objektiv na koji sam mislila i u kitu i posebno, nema nikakve varijacije na temu 18-180mm, tako da očito daju popust na kit.

Nego, istražujem malo, dvoumim se, kao i puno ljudi, između
    canona 350d + EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM i ovog što sam rekla. Razlika je oko 1600kn, al mislim da ću pričekati veljaču, il kad je već photokina, da najave nove modele, pa da 350ici malo još padne cijena. Ovaj Canonov objektiv mi se čini ok,za moje amaterske potrebe sasvim dovoljan
    Radi se o istim objektivima.

Naime, u vecini slucajeva, proizvodjaci se trude motivirati potencijalne kupce da kupe kit edicija aparata. U tome marketinskome potezu najcesce utapaju velike kolicine svojih najlosijih serija objektva, koje inace u otvorenoj prodaju, samo objektiva (dakle odvojeno od tijela aparata( gotovo nikada ne bi plasirali. Upravo zato nude vrlo popularne cijene objektiva u kit ponudama sa svojim SLR modelima foto aparata.

Bilo je i obrnutih slucajeva, npr. u samim pocecima prodaje Nikonovog modela D70, kit sa 18-70 Nikorr objektivom kostao je vise nego da ste kupili samo tijelo aparata + taj isti objektiv odvojeno. Srecom, nakon par mjeseci prodaje uvidjeli su gresku pa su cijene korigirane.

Dakle slobodno se odlucite za kit, jer se radi o istoj opremu uz povoljniju cijenu.

Sto se Canon 350D modela tice, osobno sam razocaran kvalitetom izrade i ergonomijom spomenutoga Canon SLR - a. Bok uz bok sa 300D i Pentax istD spada u klasu najneuvjerljivijih DSLR modela . Ipak, s obzirom na datum izlaska i izuzetno dobru cijenu sa kit objektivima ponudio je trzistu nesto novo, do tada tesko zamislivo.

Osobno u vasoj bi se dvojbi vrlo tesko odlucio, jer o 350D nemam bas visoko misljenje, a 4:3 sustav koji gaji Olympus u svojim DSLR modelima izbjegavam kao kugu, tako da ne znam na sto bi konacno pala odluka.

Sto se cekanja veljace i Photokine tice...ne morate cekati. Photokina je najveci sajam foto oprame u svijetu i odrzava se svake dvije godine u Koelnu. Ove je godine vec odrzan, tako da sljedece dvije godine nista odo Photokine. Sto se tice najave novih modela, upravo na ovoj Photokini 2006., najavljen je nasljednih modela 350D, koji nosi ime 400D i on je vec u prodaji.

Vise o modelu 350D na nasemu forumu citajte ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=12104
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=24802
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=27396

O modelu 400D:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26667

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na komentarima.
    Što se tiče odluke e-500 vs 350d, tu sam na sto muka. Ja bih najradije uzela canon 20d, ali dosta je skuplji od 350d, a meni bi to bio prvi dslr, pa ne znam koliko je pametno davati toliki novac. S druge strane, računam da, kad jednom kupim bilošto, da ću taj aparat dugo koristiti, i tu je minus 350ici, to plastično kućište. S druge strane, važno mi je da je aparat lakši. Tako da ću najvjerojatnije uzeti ili 350 ili 400, ovisi o reviewima, pa onda, kad se malo više ufuram u svijet dslr-a, ići na nešto bolje, tipa 20d ili što već canon izbaci.

Što se tiče olympusa, canon ima bolji čip, širi spektar objektiva, koji su i jeftiniji, ako se ne varam, tako da dugoročno gledajući, bolji izbor je canon.

Može li mišljenje o ovom objektivu za canon? Čini mi se razmjerno kvalitetnim, nije L serija, ali to mi ni ne treba.

ps hvala i na info o photokini, vidi se da sam žutokljunac.
    Zadnji uredio Bimbi : 17-09-2006 u 18:53

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opcenito govoreci, Canon bi svakako bio logicniji izbor.

Olympus 4:3 sustav, jedinstven je za njihov brand. Ponuda objektiva, jest razgranata, ali su objektivi s obzirom na nedostatak konkurencije jos uvijek, po mome skromnome misljenju preskupi za ono sto nude, i definitivno skuplji od ostane ne 4:3 konkurencije.

Canon nudi doista siroku gamu objektiva i dodatne opreme za svoje SLR modele. I to vrlo sirokoga raspona cijena, tako da i amateri i krajnji profesionalci u toj gami mogu naci proizvode koji ispunjavaju njihove zahtjeve.

Mnogi koji su presli sa prosumer aparata na Canonove entry level DSLR - ove (300D, 350D), svojim zadovoljstvom svjedoce o tome sto sam u prethodnome odlomku napisao.

Tako i moje izjave o neuvjerljivosti 350D uzmi malo i sa rezervom...ja svako DSLR kada je rijec o konstrukciji i ergonomiji usporedjujem sa straom gardom...F3, F90, F100 koju sam koristio, a ti su kriteriji prilicno visoki.

90% onih koji se za svoj prvi SLR digitalac odluce za 350D su i vise nego zadovoljni.

Sto se doticnoga objektiva u kitu tice, nisam ga imao prilike vidjeti u zivo, pa tako niti ne mogu pricati o iskustvima iz prve ruke. Prema iskustvima korisnika i recenzijama, vrlo kvalitetan kit objektiv, vjerujem da ce s obzirom na implementirani IS i USM sustav zadovoljiti svakoga korisnika koji nije prezahtjevan. Definitivno jedan od kvalitetnijih kit objektiva, mozda bi kao kvalitetniji izdvojio samo onaj Nikorr 18-70, koji se isporucuje u kitu sa D50, D70 i D70 s.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Još jedno pitanje, Bimbi, ako može.
    Aparat koji sad imam je olympus camedia 460, dakle, najobičniji "idiot". Fotografija me jako zanima i htjela bih neki ozbiljniji aparat. Je li mi pametno s kompakta odmah ići na dslr ili bih trebala prvo uzeti nešto iz prosumer/ultra zoom kategorije, npr. powershot IS S3? Pitam jer je cijena između 350d i ovog powershota znatna, a ne bih se htjela zaletiti.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Još jedno pitanje, Bimbi, ako može.
    Aparat koji sad imam je olympus camedia 460, dakle, najobičniji "idiot". Fotografija me jako zanima i htjela bih neki ozbiljniji aparat. Je li mi pametno s kompakta odmah ići na dslr ili bih trebala prvo uzeti nešto iz prosumer/ultra zoom kategorije, npr. powershot IS S3? Pitam jer je cijena između 350d i ovog powershota znatna, a ne bih se htjela zaletiti.
    O navedenomu najbolje ces se savjetovati sama.

Meni je to prilicno nezahvalan zadatak ner ne poznam tvoje fotografske navade. Dakle, zapitaj se par stvari...

1. Koliko si doista zagrijana za fotografiju?
    2. Je li to neki prolazni hir ili doista prava zelja koja ce potrajati?
    3. Sto zelis od svoga "buducega, ozbiljnijega" foto aparata?
    4. Koje su najcesce situacija koje ces fotografirati?
    5. Jesi li sklona konstantnije ulagati u foto opremu.
    6. Smeta li ti nezgrapnost foto aparata?

Dakle, puno pitanja, ali sva su bitna s obzirom da niti sama ne znas jos koliko si doista zagrizla u fotografiju.

Slobodno odgovori i ovdje u temi.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako smijem
    I ja sam počeo sa C360 i razvijao sam metode i slikao sve što se slikati dalo. A zatim sam uzeo C500, jer je on imao ipak manualne postavke što mi je dalo veliku slobodu. Poslije toga je došao današnji SP 500 UZ.
    Kako je već prijašnji aparat imao manualne postavke znao sam što me čeka, a sa druge strane ovaj aparat je po prvi put donio toliko novina da sam cijelo vrijeme hodao sa knjižicom i listao, čitajuči, što i kako i kada radi. Sada je to vrijeme iza mene, namjestio sam vlastitite modove snimanja i uživam u njemu.
    No aparati stalno izlaze, cijene su im sve niže, a oni sami su sve bolji. Kako je meni fotografija ipak samo hobi, ne vjerujem da ću ikada kupiti i najjeftiniji DSRL aparat, jer oni zahtjevaju jako puno ulaganja. Kako opet, neću slikati u ekstremnim uvjetima, nego uvijek kada imam sasvim dovoljno svjetla odabir pada na vrh ultra-zoom klase. Mada neće nikada biti kao DSRL, ipak su im sve bliži i bliži po kvaliteti...
    Zato Calamity Jane (mada ja nemam nikakvo pravo na to) kupite S3 IS i uživajte. Imat ćete brdo novih opcija, cijena aparat je prihvatljiva, a objektiv je skroz ok. Tu je i stablilizacija slike, što je jako dobra stvar. Kada prerastete S3, uđite u svijet DSRL-a , još jednom ponavljam, ovo je samo moje mišljenje...
    Camera Obscura - the best camera ever :)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. PANASONIC DMC-FZ5EG-S ili OLYMPUS SP-500 pitanje je sada?
    By ivek66 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 26-04-2006, 15:40
  2. Olympus SP-700 - 3 inča i za Olympus
    By whiteboy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 22-10-2005, 21:00

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke