Kod mene nista novo, signal uzas.
Najveca brzina koju sam postigao je bila 20kbs.
Probao sam i sa UTP kabelom dugim 7 m i produznim kabelom za struju te sam odnio HB na balkon na ogradu gdje je stao prakticki sasvim na otvorenom.
Brzina prijenosa ista samo mi se cini da je veza stabilnija i kod downloadanja ne zastaje.
Indikator na HB-u (boja svijetla) na balkonu je pokazivao odlican GPRS signal ali je u admin izborniku ostao nepromijenjen 2 crtice od mogucih 3, isto kao unutra na prozoru.
Imam pitanja;
Mislite da bi s kojom antenom postigao bolji, jaci GPRS signal? (barem 40-50kbs).
Konektor mislim da je isti kao za PCI WLAN karticu koja ima vanjsku antenu.
Dali u VIP-u znaju na koji sam odasiljac prikljucen i ako mogu oni sto uciniti u svezi toga?
Kako mogu na mom mobilnom telefonu N E60 (VIP-me) provjeriti jacinu GPRS signala i ako uopce mogu?
Zakljucak;
Ako ne uspijem nekako postici malo brzi prijenos podataka i stabilniju vezu bez prekidanja mislim da cu HB vratiti.
P.S.
Zovem VIP SZK i djelatnik govori da je tih cca. 20kbs sasvim normalna stvar te da je HB predviden vise za podrucja sa UMTS signalom kojih na zalost nema puno te da to sa GPRS-om nije OK.
Meni je logicnije da je vise za GPRS jer su to podrucja koja imaju problem sa tel. prikljuckom a kamoli internet pristupom.
Obicno je UMTS u vecim gradovim gdje mozes birati sve moguce vrste sirokopojasnog prijenosa podataka...
govori jos da cim je bazna stanica preopterecena odmah pada brzina prijenosa podataka i zastaje prijenos tokom downloadanja, otvranja stranica i drugih "incom data aktivnosti"....

Bookmarks