Evo jucer sam se malo pozabavio i vidjeo sljedece;
Sto se telefonije tice sve ok i bez ikakvog problema. Kvaliteta zvuka odlicna te spajanje jednostavno da nemoze biti jednostavnije.
A sad kod najvaznijeg (za mene)..., pristupu interentu (zbog cega sam i uzeo HB) nastaju problemi.
Signal GPRS mi pokazuje da ima 3 crtice od 5 mogucih tako da jacina signala nebi trebala biti problem??!
Spojim se prvo sa kabelom (LAN) ulazim u administratorski izbornik te se spojim.., najveca brzina koju sam mogao dobiti putem downloada je bila 24kb/s, sto je katastrofa!
Pored toga se izmedu prekida te zaustavlja, tako da za otvaranje jedne stranice kao sto je npr. index treba vise od 2 min.!!!
Uz to mi se 2 puta odspoji sa neta pa ga moram ponovo spajati.
Kasnije sam podesio enkripciju za WLAN, te se nakon tih postavki HB uvijek reboota.
Posilje rebootanja nemozes u administratorskom izborniku kliknuti na opciju connect da bi se ponovo spojio pa ti salje poruku da iskljuci HB iz struje...., ucinio sam to 2-3 puta svaki put poslije postavki da sam se ponovo mogao spojiti.
Posilje 2-3 sati igranja vidim da je najbolji signal bas kod PC-a pa zakljucim da mi WLAN ne treba.
Odspojim WLAN povezem opet s kablom te se zelim spojiti kad odjednom nemogu vise uci u administratorki izbornik da bi se ponovo spojio.
resetiram uredaj , iskljucujem ga iz struje..., nista!
Kad ga ukljucim u struju svjetlo od indikatora jacine signala za DATA samo kratko crveno zasvijetli i gotovo!!
Zovem SZK te kazu da ce me zvati tehnicar cim stigne (od jucer navecer).
Eto tako da za sada nista od interneta.
Recite mi dali je brzina 24kb/s realna ili bi trebala biti visa?
Utjece na brzinu i udaljenost od bazne stanice bez obzira na jacinu signala?
Mogu oni na VIP-u provjeriti koju brzinu GPRS-a mogu postici na toj baznoj stanici?
E da jos nesto;
Za sve one koji kupe HB i doma vide za ga ne zele ili je problem u jacini signala ga mogu u roku od 5 dana vratiti uz naknadu 150kn + potroseni promet.
Cekam poziv tehnicara pa se javim...

Bookmarks