evo necete vjerovati box uzela moja mama za sebe doma, stara zena al zna sta valja
dakle dosla zena u vip ducan, dobar dan jel imate ono s reklame, ima, hvala i bok
dogovoris se kada ce ti biti nedostupna fixna radi portanja broja (ona je danas dogovorila 18.10. od 8-11 ujutro)
dubis kutiju i sve u njoj
dakle box, antena i punjac plus dve SIM kartice - jedna data, jedna voice
ukebas sve zajedno i pokrenes - telefon radi normalno samo je drugaciji pozivni signal - konstantan zvuk
prije prvog spajanja na net treba iskonfigurirati data vezu - spojis se UTP LAN kablom na box (u kutiji daju) i upises u browser bez povezivanja htpp://192.168.1.0 - otvori se html konfiguracija i tamo sve lako i fino podesis enkripciju, da ne pita PIN i tako..
nakon tog mozes se spajati wireless... kako je kod moje mame pc daleko od prozora kupiti cu joj wifi USB za PC i da ga mogu uzeti i ustekati u lap kad joj dodjem u posjet
osim toga ima mali problem sa faksiranjem - radilo je dok je faks bio prikljucen preko telefona, a kada se usteka u faks konektor ne radi, a to je upravo kombinacije koja njoj treba radi polozaja u stanu i provodjenja zica po kuci
takodjer, box kada se telefonira radi interferenciju sa bezicnim telefonom i tv-om pa ce trebati naci idealan polozaj u stanu, narocito s obzirom na umts..
eto to je to, jednostavno je u biti i radi, ako koga nesto zanima slobodno pitajte
ps. postoji jo jedan odlican feature - mrezni printer! printer se spoji na USB konektor boxa i dostupan je svima preko wifi-ja!!

Bookmarks