Pa sms i nije naveden kao usluga.Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
eto samo da podjestim da su u toj cijeni i sve usluge za koje na HT drapa, kao sto su prikaz broja, zabrana prikaza broja i .. sjetit cu se jos koje..
SMS ne radi IMHO!
Pa sms i nije naveden kao usluga.Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
Kako se obračunavaju ove besplatne minute? Svaki poziv je automatski minuta ili po 15 sekundi?
Pretpostavljam da je 15 sec obračun
Potpisujem!Izvorno postao sodom
![]()
T-com nas vec vise od godine dana vuce za nos s prikupljanjnem onih lista interesenata za ADSL.., te do sad nema nikakvih pomaka i informacija.
Taj Homebox uzimam odmah kad bude moguce.
Meni je za doma 1GB sasvim dosta (mail + surfanje). Na poslu ionako imam ADSL.
Do sad sam koristio T-com paket Super 150 za 99,00kn mjesecno i ako bi sad uzeo jos osnovni ADSL bi me zajedno doslo 198,00kn.
Kod Homeboxa imam za 150kn 150min. mukte (sve mreze) + 1GB prometa + puno jeftinije razgovore (pogotovo prema mobilnim mrezama)
Zadrzat cu stari broj....
Bio danas kod VIP dealera ali jos nista nezna!!??![]()
Nekad smo potrosaci informiraniji nego prodavaci sto na zapadu nije praksa....
Svaka cast VIP-u!
Odlično...Izvorno postao andrija
![]()
Svi smo mi u krastavcu...
nažalost vrlo česta praksa u nas, dosta poražavajuće čak. dođeš tamo i uvjeravaš njega da nešto ima, a on tvrdi da nemaIzvorno postao Zabac1
![]()
Odite u VIP centar... partneri homebox-ove neće dobiti tako brzoIzvorno postao Inovator
www.oldiesclan.com
Kad će T-mobile izbaciti t-mobile@home? Pretpostavljam vrlo brzo ako žele ostati konkurentni.
Vodafone Homebox - FAQ
1. Što je Vodafone Homebox?
Vodafone Homebox je uređaj koji mijenja klasičnu fiksnu liniju. Svoj fiksni telefon spojite na Vodafone Homebox umjesto da ga uključite ne utičnicu u zidu i koristite ga kao i inače. To uključuje i činjenicu da imate fiksni telefonski broj. Nadalje, Vodafone Homebox Vam omogućuje spajanje na internet. Računalo možete spojiti s Homebox uređajem putem kabla ili putem WLAN veze.
2. Kome je namijenjen?
Vodafone Homebox namijenjen je svima koji imaju potrebu za fiksnom linijom (fiksnim telefonskim brojem) i pristupom internetu.
3. Koje su prednosti Homebox-a, po čemu se razlikuje od fixne telefonije?
Glavne prednosti Homeboxa su:
• jednostavna i brza instalacija – ne morate čekati na telefonski priključak, uređaj dobijete u Vip centru nakon potpisa Zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa, a linija će Vam biti aktivirana u roku od 24 sata. Instalacija samog uređaja kad dođete kući je vrlo jednostavna.
• surfanje brzinama i do 384 kbit/s
• vrlo povoljne cijene telefoniranja, posebno prema svim fiksnim mrežama unutar Hrvatske i prema Vip mobilnoj mreži
4. Kako mogu aktivirati/deaktivirati uslugu?
Aktivirati uslugu možete dolaskom u jedna od Vip centara i potpisom Zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa. Deaktivacija usluge je moguća jednom raskidom pretplatničkog odnosa.
5. Koliko traje aktivacija usluge?
Uređaj ćete dobiti odmah nakon potpisa Zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa, a linija će Vam biti aktivirana u roku od 24 sata.
6. Koje usluge mogu koristiti?
Uslugu telefoniranja, Spajanje na internet, Vip faks, Prikaz broja (CLIP) ukoliko Vaš fiksni uređaj to podržava, zabranu prikaza vlastitog broja (CLIR), Poziv na čekanju (Call waiting), Zadržavanje poziva (Call hold), Tajni broj, Privremeno isključenje, Specifikacija poziva
7. Koje su brzine surfanja?
384 kbit/s u downloadu i 64 kbit/s u uploadu
8. Da li mogu koristiti samo telefoniju, a ne podatkovni prijenos ili obrnuto?
Vodafone Homebox tarifni model uključuje i telefoniju i spajanje na intrenet (prijenos podataka). Te dvije stvar nije moguće odvojiti
9. Koliko košta Homebox?
Ukoliko postanete Homebox korisnik uz obvezno trajanje pretplatničkog odnosa od 24 mjeseca, uređaj možete dobiti za samo 0,91 kn! Dodatno, postanete li do 28.02.2007. Homebox korisnik uz obvezno trajanje pretplatničkog odnosa od 24 mjeseca, ne naplaćuje vam se jednokratna naknada za uključenje od 400 kn!
U slučaju da želite postati Homebox korisnik bez obveznog trajanja pretplatničkog odnosa od 24 mjeseca, tada je cijena uređaja 4000 kuna i naplaćuje se naknada za uključenje od 400 kuna.
10. Kolike su cijene poziva?
Cijene sa PDVom
Besplatne minute uključene u mjesečnu naknadu 150
Pozivi prema fiksnim destinacijama u HR 0,10 kn
Pozivi prema Vip mobilnoj mreži 0,50 kn
Pozivi prema ostalim mobilnim mrežama u HR 1,50 kn
Besplatne minute uključene u mjesečnu naknadu ne mogu se koristiti za pozive prema Vip imenik broju, Vip navigator broju, Tourist info broju, međunarodne pozive, pozive prema specijalnim i besplatnim brojevima, te Vip online.
11. Kolike su cijene prijenosa podataka?
Cijena po prenesenom MB 0,20 kn
Besplatan promet uključen u mjesečnu naknadu 1 GB
12. Koliko iznosi mjesečna naknada
Mjesečna naknada iznosi 150 kn i uključuje 150 minuta razgovora prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar Hrvatske, kao i 1 GB prometa za spajanje na internet
13. Koja je obračunska jedinica trajanja razgovora?
Obračunska jedinica je 15 sekundi
14. Kako se naplaćuju pozivi prema posebnim destinacijama?
Sve cijene sa PDV om.
Besplatni brojevi Broj
Jedinstveni broj za hitne službe za zaštitu i spašavanje 112
Policija 92
Vatrogasci 93
Hitna medicinska pomoć 94
HAK pomoć na cesti 987
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru 9155
Usluga 0800 - besplatni telefon 0800
Pristup uslugama s dodatnom vrijednosti u telefonskoj mreži 060 Kn / min
060 1xx xxx 1,13
060 2xx xxx 1,37
060 3xx xxx 1,70
060 4xx xxx 2,27
060 5xx xxx 3,40
060 6xx xxx 6,82
060 7xx xxx 1,22 kn/poziv
060 8xx xxx 3,66 kn/poziv
060 9xx xxx 5,00 kn/poziv
Usluge s dodatnom vrijednosti te usluge T-HT-a, HP-a i posebnih poslovnih korisnika Kn / min
981 Opće informacije 3,05 kn/min
988 Obavijest o brojevima telefona 1,22 kn/poziv
062 xxx xxx Pozivi prema pretplatnicima s "jedinstvenim pristupnim brojem" 0,28 kn/min
Pozivi prema ostalim specijalnim brojevima trenutno nisu mogući iz Vip fiksne mreže, no i oni će se vrlo brzo uvesti sa razvojem usluge.
15. Koje su cijene međunarodnih poziva?
Sve cijene sa PDV om.
Zona 07-19h 19-07h, vikendima, blagdanima
Bosna i Hercegovina 4,39 3,90
Europa I 4,39 3,90
Europa II 5,37 4,88
Svijet I 6,71 5,98
Svijet II 10,74 9,64
Svijet III 14,88 13,30
Svijet IV 17,93 16,10
Inmarsat 73,20 65,88
Zemlje po zonama (Europa, Svijet) su iste kao za mobilne Vip korisnike. Pozivi prema BiH se naplaćuju kao za Europa I zonu!
16. Koje su cijene jednokratnih usluga?
Sve cijene sa PDVom
Cijena
Promjena platežno odgovorne osobe 61,00
Privremeno isključenje 61,00
Aktivacija Vip faksa 0,00
17. Mogu li pratiti koliko sam potrošio? (MOJ VIP, TPO...??)
Da, pozivom Službi za korisnike. Moj Vip trenutno nije dostupan Homebox korisnicima.
18. Da li mogu zadržati svoj postojeći fiksni broj i kako?
Da. Prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa popunit ćete formular za prijenos broja. Vaš broj će biti prenesen u Vipnet-ovu mrežu u roku od 14 dana. U međuvremenu ćete dobiti privremeni fiksni telefonski broj koji će biti zamijenjen vašim starim telefonskim brojem nakon što se prijenos uspješno obavi.
19. Što gubim ako prenesem broj kod drugog operatora?
Gubite sve usluge, pogodnosti i tarifne modele koje ste do sada koristili kao Vipov korisnik. Korištenje Homebox uređaja neće biti moguće kod drugog operatera. Moguć je odabir tarifa i usluga prema trenutno važećoj ponudi proizvoda i usluga kod operatera primatelja.
20. Da li mogu uzeti novi fiksni broj i kako?
Da, svaki novi korisnik Vodafone Homeboxa dobit će novi fiksni broj.
21. Gdje mogu koristiti Homebox?
Homebox možete koristiti isključivo na adresi koju navedete na Zahtjevu za zasnivanje pretplatničkog odnosa. Svako korištenje Homeboxa van te adrese smatrat će se zlouporabom i, kao takvo, osnovom za raskid pretplatničkog odnosa sukladno Uvjetima korištenja Vodafone Homebox usluge.
22. Kako se koristi Homebox, da li su potrebne neke dodatne postavke?
Ne, nikakve dodatne postavke Vam nisu potrebne iako preporučujemo da uključite WLAN enkripciju ukoliko ćete koristiti WLAN za spajanje Vašeg računala s Homeboxom. Uključivanje WLAN enkripcije i sve postavke vezano uz to detaljno su opisani u Vašim Uputama za korisnike
23. Na koji način se vrši pozivanje, da li je potrebno birati prebroj?
Da, uvijek je potrebno birati predbroj čak i u slučajevima kada zovete broj koji je unutar Vaše županije.
24. Na koji način se radi enrolment, želio bih aktivirati e-mail adresu?
Na Vašem Zahtjevu za zasnivanje pretplatničkog odnosa ispisan Vam je 12-znamenkasti registracijski kod. Taj registracijski kod možete iskoristiti za prijavu na Vip online putem interneta na web adresi prijava.vip.hr.
25. Što mi je potrebno da bih spojio računalo I koristio se internetom?
Morate spojiti računala s Vodafone Homebox uređajem LAN kabelom ili putem WLAN-a. Detaljne upute kako to napraviti možete naći u Uputama za korisnike.
26. Mogu li koristiti uslugu Vip faks?
Da. Uslugu je potrebno naknadno aktivirati pozivom Službi za korisnike. Aktivacija je besplatna, a za samo korištenje Vip faks usluge dobit ćete poseban broj kojeg možete koristiti samo za slanje i primanje faks poruka.
27. Mogu li koristiti uslugu Vip friends?
Ne, usluga Vip friends trenutno nije dostupna Homebox korisnicima.
28. Mogu li Homebox iznositi iz stana u npr. vikendicu u Kutini?
Ne! Svako korištenje Homeboxa van adrese koju ste naveli na Zahtjevu za zasnivanje pretplatničkog odnosa smatrat će se zlouporabom i, kao takvo, osnovom za raskid pretplatničkog odnosa sukladno Uvjetima korištenja Vodafone Homebox usluge.
Na ovo su natjerani od strane HAT-a, jer ovo ponudom direktno mijenjaju situaciju na području fiksne telefonije (riječ fiksna je najvažnija)
29. Gdje je najbolje pozicionirati uređaj u stanu?
Homebox uređaj je najbolje postaviti blizu prozora jer je tamo najbolja pokrivenost UMTS signalom koja Vam je potrebna za spajanje na internet.
30. Imam fiksni telefon koji podržava slanje SMS-a, da li je to moguće?
Ne, trenutno nije moguće slati i primate SMS poruke s Vašeg fiksnog telefona.
31. Homebox mi se pokvario, što da radim?
Javite se Službi za korisnike ili u najbliži Vip centar.
Zadnji uredio Scitec : 15-09-2006 u 15:01
www.oldiesclan.com
a kako to funkcionira, jeli ja moram za to imati prikljucak t-coma i placati 70 kn ili sta, nije mi jasno, mozete objasniti sta mi je sve potrebno?
nema veze s t-comom... samo Vip-u plaćaš 150kn mjesećno, plus potrošnju...Izvorno postao The Dragon
Nemoraš ni fiksnu liniju imat...
P.S. Pročitaj prethodni post... sve ti piše
www.oldiesclan.com
Izvorno postao The Dragon
ako bi uzeo ovo onda bi tvoje obveze prema T-comu prestale, što bi značilo da više nemaš tu trenutnu pretplatu, ali ovdje imaš VIP-ovu od 150,00 kn u koju ti je uključeno 150 minuta za sve fiksne i mobilne mreže u RH, te 1GB prometanadam se da je jasnije, ako nije pročitaj malo gore sve ti je već lijepo objašnjeno
da li ste si preračunali koliko vas dođe dodatni gigabajt? 200 kuna!!!
Da to je istina ali ako ti uopce treba!Izvorno postao symibman
nekima za surfanje i mail je i 1 GB preko glave.....
Izvorno postao Scitec
Kad bi ga imali bilo bi super....(VIP centar)
Izvorno postao symibman
ma i ja sam to skužio (izračunao) ali kako nisam bio siguran u točnost svog rješenja nisam napisao - upravo radi toga mi se ne isplati ići na ovo, da je bar veći promet![]()
to je namijenjeno ljudima koji ne prelaze jedan gb. ja sam dosta na netu, stvarno dosta i uspjevao sam ulaziti u onih 768mb mjesecno. jedino naravno to nije namjenjeno skidanju
Izvorno postao coma_zgb
znam kužim ja to, i u potpunosti mi je ok usluga, samo što ja ne spadam u tu ciljanu skupinu.
Doduše, nadam se kako će ponuditi i nešto veći paket, što bi mi kudikamo bolje odgovaralo.
Upravo sam kod VIP dealera dobijo info da to ne radi tamo gdje nema UMTS mreze??
Je to istina?
Ako je to tako onda nista od toga kod nas....
Sad vidim da je to na zalost tako!
Znaci opet ogranicenje samo na vece gradove..., a ostali......![]()
Steta!
Zadnji uredio Zabac1 : 15-09-2006 u 18:57
Nije valjda![]()
Kako vidis da je to tako ?Izvorno postao Zabac1
Znaci kupio si jedan?!
Naprava ima UMTS i GPRS, znaci jedino sto mozes pozdraviti dealera i zamoliti ga da pocne prodavati kokice.
dobar grah daleko se čuje
Ali to nigdje nije navedeno. Mogli su navest.Izvorno postao KaKaV NeReD
You can't be serious...zar je ovo moguće. Ne vjerujem da su u Vipnetu toliko glupi da plasiraju takvu tehnologiju...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Pa navedeno je u generalijama uputa za koristenje.Izvorno postao Drug Mile
dobar grah daleko se čuje
Bookmarks