Najbolje ti je da ništa ne prčkaš,jer oni ti sve skuže ako ti ikad bude trebala garancija može bit problema.![]()
Sa benq-siemens stranice sam skinuo najoviji firmware za EF81! ovo je link
Dali gubim garanciju ako stavim na mob novi firmware? (btw. mob je zakljucan na t-mobile)
Tamo pisu neke kratke upute kako se to radi. Posto ne znam mogu li nesto zajebat - ima li tko kakav link za detaljne upute?
p.s. searchao sam i na googlu i na raznim forumima i nisam nasao nista korisno
Najbolje ti je da ništa ne prčkaš,jer oni ti sve skuže ako ti ikad bude trebala garancija može bit problema.![]()
ne bi smio, to je ipak fw sa službene stranice, dakle bez obzira što je soft od t-mobilea, smiješ stavit službeni fw, uostalom, zato je i tamo.
Ako stavljaš službeni update, ne gubiš garanciju. Čak i da nešto krene krivo, npr. isprazni se baterije , garancija ti važi. Siemens, a sad i BenQSiemens već par godina ima praksu da dozvoljava nadogradnju firmwarea na službenim stranicama. Drži se uputa doslovce i ne bi smjelo biti problema.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Vako nezam dali je tako kod tebe ali upišeš *#06# prikaže ti se imei,pa ideš na još i skrolaš dolje do varijante pa vidiš koja je tako da možeš skinuti pravilni update.
pod update vjerojatno mislis na firmware - nisam nasao nikakav "update".
I da- upisem to *#06# i pise mi taj kod. Ali nijedan firmware se po nazivu ne poklapa sa tim![]()
ja sam skinuo neki xx-international. Taj ce valjda radit![]()
Check the currently installed firmware
* type in *#06#, now the IMEI number is shown in the display
* switch one step right with navi-key to see the complete "Configuration"-information
* please note the information written below the following parameters (you will see further information by scrolling down with the navi-key):
Script name: EF81_de-BRDHandel-std_27_0123_001 ( You need only the part of the name that is printed in bold letters.)
* Your current SW-Version you'll find under SVN:
to sam napravio.
u mene je ovako:
script name: EF81_hr-TMO-G_39_0086_0052
SVN:39
firmware kojeg sam ja skinuo nije imao u nazivu nista od ovog boldanog.
** provao sam sad updejtat firmware i nije mi uspjelo. Detektira telefon , ali mi kaze "pokusavate promjeniti pogresnu verziju softwarea"
Ima li tko kakvih ideja![]()
Imas brandiran aparat i za njega je najnovija verzija ta koj je na njemu.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Upravo zato što postoji zaštita od stavljanja pogrešnog firmwarea ne gubiš garanciju.
Nezgodno je kod brandiranih telefona to da se zna dogoditi da nema mogućnosti updatea.
Nažalost koliko vidim Hrvatska je nestala iz popisa podržanih zemalja, tako da ti preostaje jedino update u servisu ili u vlastitoj režiji uz gubitak garancije.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks