Tako je, ne plaćaju pretplatnici bez veze onih 12,5 kn mjesečno![]()
Mobilni operater Tele2 vratio je svoj billing sistem, odnosno sustav za naplatu računa u Hrvatsku, potvrđeno je iz kompanije. Tele2 je inače taj sustav vodio objedinjeno u inozemstvu za sve svoje podružnice, no hrvatski zakoni nalažu da telekomunikacijski operateri taj sustav imaju unutar države.
Nakon svladavanja te prepreke, kao i otpora ostalih dvaju mobilnih operatera T-Mobilea i Vipneta, od 1. listopada trebala bi biti dostupna usluga prenosivosti broja unutar mobilnih mreža.
(jutarnji.hr)
eto, izgleda da nam stize i prenosivost broja
pretpostavljam, a bilo bi i logicno da ta stvar bude aktivna samo za pretplatnike![]()
Tako je, ne plaćaju pretplatnici bez veze onih 12,5 kn mjesečno![]()
Nažalost taj harač od 12,5 kuna ide državi, ma gdje bio sustav za naplatu.
Da nažalost, to je porez na zagađivanje zraka elektromagnetskim valaovima.Izvorno postao Drug Mile
Čisto sr.nje kao taksa za uspostavu poziva koju ubire operater, a koja mene osobno jako jako iritira.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
Ne znam jel još koja država ima taj namet tj. "naknadu za korištenje radijskih frekvencija".. zanimljivo (u stvari idiotski) da u Zakonu o telekomunikacijama piše da navedeni namet plaćaju isključivo postpaid korisnici !!! A mi ostali kao ne "zagađujemo" okolni zrak ... izem im logiku !
Nije ovo za mene ...
e ovo je itekako blesavo, a ovo se baš sjećam kad je bilo govora o tome pa su rekli da prepid korisnicima to jednostavno nemogu naračunat jer kad bi povećali cijenu minute za određenu naknadu onda bi netko platio manje a netko više.... al po meni su onda mogli napravit naplatu da svaki mj skida s računa prepaid koris. 12,5kn ....ali vjerojatno su mislili da će bit pobuna tada pa je najjednostavnije bilo stavit samo sa pretplatnike koji će ionako platit sve šta na papiru dođe..... isto tako bi trebali operateri obavjestit u svojim relamama a ne relamirat pretplatu 0kn kad opet nekakav oblik pretplate dolazi , pa makar i onim sitnim slovima po meni su trebali to napisat....Izvorno postao tomislav10
Bilo bi najjednostavnije da umanje iskoristivi iznos pretplate za tih 12.50 kn pa da tu glupu radijsku frekvenciju skinu sa tapeta.
Kada bi uveli tu taksu za pre peid korisnike mislim da biviše ljudi prešlo na pretplatu. Ovako ljudi računaju da je glupo baciti 150 kn godišnje u ništa.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
To je naknada za zračenje EM valovima, pa neka je isplate onima koje se zrači - tj. neka vraćaju nama korisnicima!!!
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Nažalost nije ni premještanje sustava naplate prošlo bez problema,cura je bila u nemogućnost nazvati službu za korisnike zbog stanja na računu (kakvo još nije viđeno)
pa je zvala sa kućnog telefona i rekli su joj da je prvih dana greškom bio naplaćivan i svaki poziv prema Mukte broju po standardnom cjeniku te da se sad za korištenej mukte broja naknada naplaćuje svakog 1. u mjesecu.
Bookmarks