= Citat = Izvorno postao tonnka
I ja volim velike LCD ekrane i 2,5˝ je minimum koji tražim. Optičko tražilo moram imati….jer nitko me ne može uvjeriti da postoji neki LCD ekran na kojem se vidi i po najvećem svijetlu…zato iz igre izlaze Sony T9 i W 50
Nemojte biti u zabludi što se tiče optičkog tražila.
Nije to SLR aparat da će vam optičko tražilo tako poslužiti svrsi.

Morate imati na umu da postoji poprilična razlika od onoga što vi vidite u optičkom tražilu na bilo kojem kompaktu od onoga što će on zapravo snimiti.

Opet ponavljam, nije to SLR, kod kompakta je to tražilo može se reći "eto nek je tu ali nema previše koristi od njega".

Vama treba aparat s većim LCD-om ako već hoćete, ali da ima i veliku rezoluciju tako da možete kvalitetno vidjeti ono što kadrirate.

Dakle gledajte rezoluciju lcd-a prije nego ima li optičko tražilo.

Mislim nemojmo se zavaravati, ne znam kada sam vidio nekoga da na kompaktima kadrira sa optičkim tražilom.

Imam i ja kompakta pa znam...ma kakvo optičko tražilo.
Imam i prosumera, no on umjesto optičkog tražila ima EVF LCD display mali povećane rezolucije...e to je već nešto.

A imao sam i SLR 350D koji ima pravo optičko tražilo preko zrcala...e tu pričamo o pravom kvalitetnom optičkom tražilu koji prikazuje onu sliku koja će se zapisati preko senzora.

Dakle zaboravite na opt.tražilo kod kompakata.