Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Operater
    vip
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

canon ixus 750 vs sony vs olympus

Ljudi, bok!

Evo ovako…za mjesec dana idem u Švedsku….i naravno htjela bih kupiti foto aparat da zabilježim uspomene…Ovo će biti moj prvi digitalac….(znam…malo kaskam)….znači amater sam…..fotić bi mi služio za slikanje kućnih ljubimaca…..koncerte…..ljetovanja…..noćne izlaske.…pijane orgije…i sl.
    Iako nisam prezahtjevna …htjela bih ipak kvalitetan fotić, jer ne mislim više tako skoro kupovati.

Cijena …mislim da za prvi fotić je optimalno da bude do 2500kn ( s mem. karticom do 2800kn). Htjela bih da optički zoom bude oko 5-6, ali svi koji mi se sviđaju imaju najčešće 3 (to nije preloše?). Zasad sam suzila izbor na 5 modela….pa se unaprijed zahvaljujem na svakom mišljenju i savjetu.

Sony DSC T9/S (ako nema optičko tražilo….onda ništa)
    Sony DSC-W50 (nije loš)
    Canon ixus 750 (lijep izgled, a sada mu je pala cijena…pa mi se čini o.k. izbor, zasad mi je on na prvom mjestu, ali čekam vaše mišljenje)
    Canon PSA 700 (kod njega mi se sviđa 6×optički…ali izgled mi nije nešto…i ne sviđaju mi se baterije AA).
    Olympus mju 700 (od Olympusa jedino je on hvaljen i ima prolaznu ocjenu, makar jedan model 720 ima dosta loše kritike; pitanje da li mju 700 ima mogućnost makro snimanja?)
    E…da…ima jedna mrcina sad na akciji….Sony DSC-H2 …2700kn….a ima 12×optički….to mi se čini nekako premalo novaca….a fotić izgleda…više za naprednije amatere… ali ako je povoljno…zašto ne.

I zadnje važno pitanje….da li da čekam put u Švedsku…da li netko zna da li se to isplati…što se tiče povrata poreza…makar mi je to riskantno….radi garancije.

Uglavnom mi se sviđaju tanji…staylish…ali ipak ne želim kupiti neku glupost samo zato što je lijep. Ako imate još neki prijedlog…..slušam.
    Zadnji uredio tonnka : 05-01-2007 u 21:00

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tonnka
    Ljudi, bok!

.znači amater sam…..fotić bi mi služio za slikanje kućnih ljubimaca…..koncerte…..ljetovanja…..noćne izlaske.…pijane orgije…i sl.

Sony DSC T9/S (ako nema optičko tražilo….onda ništa)
    Sony DSC-W50 (nije loš)
    Canon ixus 750 (lijep izgled, a sada mu je pala cijena…pa mi se čini o.k. izbor, zasad mi je on na prvom mjestu, ali čekam vaše mišljenje)
    Canon PSA 700 (kod njega mi se sviđa 6×optički…ali izgled mi nije nešto…i ne sviđaju mi se baterije AA).
    Olympus mju 700 (od Olympusa jedino je on hvaljen i ima prolaznu ocjenu, makar jedan model 720 ima dosta loše kritike; pitanje da li mju 700 ima mogućnost makro snimanja?)
    E…da…ima jedna mrcina sad na akciji….Sony DSC-H2 …2700kn….a ima 12×optički….to mi se čini nekako premalo novaca….a fotić izgleda…više za naprednije amatere… ali ako je povoljno…zašto ne.

I zadnje važno pitanje….da li da čekam put u Švedsku…da li netko zna da li se to isplati…što se tiče povrata poreza…makar mi je to riskantno….radi garancije.

Uglavnom mi se sviđaju tanji…staylish…ali ipak ne želim kupiti neku glupost samo zato što je lijep. Ako imate još neki prijedlog…..slušam.

Koncerte i noćne izlaske, a niste prezahtjevni ???
    1. Što će vam optičko tražilo? Zar nije ljepše barem preko noći gledati u puno veći LCD ekran nego piljiti kroz maleno stakalce?
    2. Što imate protiv baterija AA? Bar njih možete kupiti na svakom kiosku: naravno vrlo brzo ćete uvidjeti da su NI MH baterije daleko isplativiji i izdržljiviji izbor napajanja.
    3. Mju 700 ima macromode . O mju 720 pogledajte temu http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26569
    4. Sony DSC-H2 je svakako i ozbiljniji i kvalitetniji aparat. Broj MP nije presudan i nije najbitniji. A s njim ćete imati daleko više opcija, samo je pitanje u kojoj mjeri ćete ih znati iskoristiti
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Operater
    vip
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koncerte i noćne izlaske, a niste prezahtjevni ???
    1. Što će vam optičko tražilo? Zar nije ljepše barem preko noći gledati u puno veći LCD ekran nego piljiti kroz maleno stakalce?
    2. Što imate protiv baterija AA? Bar njih možete kupiti na svakom kiosku: naravno vrlo brzo ćete uvidjeti da su NI MH baterije daleko isplativiji i izdržljiviji izbor napajanja.
    3. Mju 700 ima macromode . O mju 720 pogledajte temu http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26569
    4. Sony DSC-H2 je svakako i ozbiljniji i kvalitetniji aparat. Broj MP nije presudan i nije najbitniji. A s njim ćete imati daleko više opcija, samo je pitanje u kojoj mjeri ćete ih znati iskoristiti

Kao prvo….hvala na odgovoru!

1. I ja volim velike LCD ekrane i 2,5˝ je minimum koji tražim. Optičko tražilo moram imati….jer nitko me ne može uvjeriti da postoji neki LCD ekran na kojem se vidi i po najvećem svijetlu…zato iz igre izlaze Sony T9 i W 50;

2. Od baterija u obzir dolaze samo NI MH i LI Ion….ispada PSA 700;

3. Zasada je mju 700 još uvijek u igri;

4. Znam da je najpametniji izbor DSC-H2 (na njega me svi nagovaraju)…..ali mislim da ću kupiti Ixusa 750….u prvom redu treba mi neki manji….za plažu….jednostavno mi je praktičniji…..a za par godina…..dok mi znanje i novčana situacija poraste priuštiti ću si nešto poput H5 ili S3.

Idući tjedan idem po dućanima….pa ću konačnu odluku tada napraviti.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A da pogledas Sony DSC-W40 u kombinaciji sa karticom od 1 GB
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Operater
    vip
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    A da pogledas Sony DSC-W40 u kombinaciji sa karticom od 1 GB

Premali mi je ekran....koliko vidim ima 2˝....ja bi najradije da ima 2,5˝.....ali nije loš....

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali zato ima opticko trazilo, koje je danas tesko naci na aparatima manjih dimenzija, pogotovo kod onih sa vecim LCD
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja volim velike LCD ekrane i 2,5˝ je minimum koji tražim. Optičko tražilo moram imati….jer nitko me ne može uvjeriti da postoji neki LCD ekran na kojem se vidi i po najvećem svijetlu…zato iz igre izlaze Sony T9 i W 50
    Nemojte biti u zabludi što se tiče optičkog tražila.
    Nije to SLR aparat da će vam optičko tražilo tako poslužiti svrsi.

Morate imati na umu da postoji poprilična razlika od onoga što vi vidite u optičkom tražilu na bilo kojem kompaktu od onoga što će on zapravo snimiti.

Opet ponavljam, nije to SLR, kod kompakta je to tražilo može se reći "eto nek je tu ali nema previše koristi od njega".

Vama treba aparat s većim LCD-om ako već hoćete, ali da ima i veliku rezoluciju tako da možete kvalitetno vidjeti ono što kadrirate.

Dakle gledajte rezoluciju lcd-a prije nego ima li optičko tražilo.

Mislim nemojmo se zavaravati, ne znam kada sam vidio nekoga da na kompaktima kadrira sa optičkim tražilom.

Imam i ja kompakta pa znam...ma kakvo optičko tražilo.
    Imam i prosumera, no on umjesto optičkog tražila ima EVF LCD display mali povećane rezolucije...e to je već nešto.

A imao sam i SLR 350D koji ima pravo optičko tražilo preko zrcala...e tu pričamo o pravom kvalitetnom optičkom tražilu koji prikazuje onu sliku koja će se zapisati preko senzora.

Dakle zaboravite na opt.tražilo kod kompakata.

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. I ja volim velike LCD ekrane i 2,5˝ je minimum koji tražim. Optičko tražilo moram imati….jer nitko me ne može uvjeriti da postoji neki LCD ekran na kojem se vidi i po najvećem svijetlu…zato iz igre izlaze Sony T9 i W 50
    Evo ja vam odgovorno tvrdim i svojim imenom potpisujem da se LCD zaslon na Sony-jevim aparatima (imam T1) vidi po NAJVEĆEM svijetlu i suncu. Ima transreflektivni sloj, stoga mu nije potrebno niti osvjetljenje u takvim uvjetima. Kako bi potkrijepio da stojim iza toga što tvrdim, to vam mogu i demonstrirati, ako vam u dućanu ne dozvole da iznesete aparat koji želite kupiti na sunce i isprobate ga sami.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Evo ja vam odgovorno tvrdim i svojim imenom potpisujem da se LCD zaslon na Sony-jevim aparatima (imam T1) vidi po NAJVEĆEM svijetlu i suncu.
    Ovdje se slažem sa WB.
    Nisu to više oni stari LCD-i koji bi bili gotovo nečitljivi i tamni na danjem svjetlu.
    Ajde da su i u tome djelu industrije (fotografija) naučili da se fotografije snimaju i po danu

Tako da što se toga tiče nemate brige.

Velim, tamo tražite da ekran ima dosta dobru rezoluciju i to je to što vama treba.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opticka trazila vrednujem i na compact klasi, bez obzira sto su blijeda kopija onih na SLR aparatima. Mnogo je slucajeva kada izuzetno dobro dodje.

Kako sam vec na forumu i govorio, kod compact aparata, prije bih se pomirio sa manjim dimenzijama displaya, nego li sa cinjenicom da aparat nema opticko trazilo.

Sto se dvojbe W50/70 Ixus 750...ne mozes promasiti. Vjerujem kako ce dojam u zivo presuditi!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon S3 IS vs Sony H5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-10-2006, 18:25
  2. Canon IXUS i zoom ili Ixus 55
    By fragola in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:33
  3. Sony DSC W50 vs. Canon Ixus 55/60
    By mija in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti