= Citat = Izvorno postao pepi_31
Pa ako uzmemo da je EOS sam oko 5000 kuna, plus 2000 kuna za onaj objektiv dolazimo do 7000 kuna.
7000 kuna je recimo i više nego dupla cijena od SONY H5 (kojeg držim nekakvim vrhom ponude u njegovoj klasi).
Msilim da ne trebamo ponovo objašnjavati za koga je napravljen model poput H5 a za koga EOS 350D.

Probajte si zamisliti nekog fotografa profesionalca (bio on novinarski fotograf ili nekakav umjetnik itd) koji ide fotografirati ono što mu treba sa H5...nema šanse.

H5 je napravljen za amatere i naprednije amatere (do određene granice), tj. nekoga kome je fotografija gušt i tko će fotografirati za svoje potrebe.

350D je nešto sasvim drugo i napravljen za druge potrebe, no to ne znači da ga sada ne trebaju koristiti i tip ljudi koje sam naveo za H5 (dapače, ako imate financijskih problema slobodno dajte).

Dakle nemojmo uopće krenuti sa usporedbama ultra-zoom i prosumer aparata sa DSLR-ovima. Mislim da to svi shvaćamo.

Onome kome treba DSLR taj će ga i kupiti, a ne mučiti muku sa nečime tipa H5 koji mu na kraju krajeva ne može niti približno pružiti mogućnosti kao DSLR.