u svakom slučaju kvalitetan. gledao sam jednom prilikom negdje na netu koncertne fotografije ostvarene sa S3 (ne znam adresu web stranice, to mi je prijatelj pokazao jednom prilikom) i to izgleda odlično (ne jamčim, ali mislim da fotke nisu bile photoshopirane). fuji izrađuje aparat, dakle potpisuje tijelo i elektroniku, a koristi bajonet za nikonove objektive, što je s jedne strane odlično jer su ti objektivi mrak, a s druge strane nikkor objektivi su najskuplji na tržištu (da, čak skuplji i od canona) tako da taj detalj uzmi u obzir. dobitak u odnosu na nikona je da je S3 tijelo jeftinije od nikona iste klase.

ja da imam prilike i novca (prvenstveno za objektive) uzeo bih S3 bez puno razmišljanja. djeluje robustno i kvalitetno izrađen i slike koje sam učinjene s njim vidio su odlične. nemoj samo razmišljati o ideji da ga uzmeš i staviš jeftine i loše objektive na njega, to je malo promašena ideja. kvalitetniji objektiv na lošijem tijelu je po meni uvijek bolje rješenje od fantastičnog tijela s lošim objektivima.

e, da, klasa.. spada u srednju klasu DSLR-a s tim da je top model tog proizvođača, tako da je kvalitetno izrađeno tijelo, nisu imali na ničemu štediti da bi ostalo za 'jači model'