Mlađo, lave
I ja sam nekad svršavao na Mobil, ali otkad je postao "Media" i "Playboy" rijetko kad kupim. Da se ljudi koji rade trude, to je vidljivo, pogotovo recenzenti telefona, PDA-ova, laptopa itd. Ali mislim da je uređivačka politika krenuka u krivom smijeru, a to sam več prije par mjeseci naveo. E sad, koliko je kriva o to će znati knjigovođe i vlasnik. Ako mu ovaj kupus od novine donosi profit, ja mu skidam kapu. Sad ovdje opet dolazimo do sukoba interesa kapitala i entuzijazma, nažalost, ali takva je realnost, živimo u svijetu u kojem kapital diktira uvjete, al zato, fala bogu, postoji internet pa smo mi freakovi ipak nekako "obeštećeni"

.
Baš zbog toga, zbog onoga što prije nađem na netu, nekad kad se zajebem i ipak iz dosade kupim Mobil, i/ili Moby, iskusim jedan veliki Deja vu.
I da sumiram:
1. Ukinuti ono "media" i vratiti se prvotnoj svrsi, testiranju mobitela, PDA uređaja, možda laptopa, GPS-a, raznih playera i sl. Okaniti se kino projektora, pa čak i fotoaparata, mikseta i sličnih pizdarija, jer postoje kud i kamo stručniji časopisi za ove potonje.
2. Uvesti više prostora u novinama za recenzije i testove. Kad izađe novi mobitel i/ili neki srodan predmet požude

, testirati i objaviti na 2,3 stranice, sa malo više subjektivnih dojmova. Smanjiti slike i biti pažljiv u odabiru slika, da se ne ponovi situacija kad se testira, mislim Qtek 9100 a da ga se ne uslika s izvučenom tipkovnicom.
3. Izbacit pichke iz novina. Ima i za to stručnijih časopisa, a fala bogu i interneta.
4. Vratiti NeReDa na mjesto glavnog urednika. NHF sadašnjem uredniku. Ja sam Mobil kupovao od prvog broja pa do prije par godina, a mislim da nisam jedini, osim što ima na forumu ljudi koji ga kupuju "po dužnosti" i onda referiraju sadržaj "nadređenima".

Bookmarks