= Citat = Izvorno postao Drug Mile
Mlađo, lave
I ja sam nekad svršavao na Mobil, ali otkad je postao "Media" i "Playboy" rijetko kad kupim. Da se ljudi koji rade trude, to je vidljivo, pogotovo recenzenti telefona, PDA-ova, laptopa itd. Ali mislim da je uređivačka politika krenuka u krivom smijeru, a to sam več prije par mjeseci naveo. E sad, koliko je kriva o to će znati knjigovođe i vlasnik. Ako mu ovaj kupus od novine donosi profit, ja mu skidam kapu. Sad ovdje opet dolazimo do sukoba interesa kapitala i entuzijazma, nažalost, ali takva je realnost, živimo u svijetu u kojem kapital diktira uvjete, al zato, fala bogu, postoji internet pa smo mi freakovi ipak nekako "obeštećeni" .
Baš zbog toga, zbog onoga što prije nađem na netu, nekad kad se zajebem i ipak iz dosade kupim Mobil, i/ili Moby, iskusim jedan veliki Deja vu.

I da sumiram:

1. Ukinuti ono "media" i vratiti se prvotnoj svrsi, testiranju mobitela, PDA uređaja, možda laptopa, GPS-a, raznih playera i sl. Okaniti se kino projektora, pa čak i fotoaparata, mikseta i sličnih pizdarija, jer postoje kud i kamo stručniji časopisi za ove potonje.

2. Uvesti više prostora u novinama za recenzije i testove. Kad izađe novi mobitel i/ili neki srodan predmet požude , testirati i objaviti na 2,3 stranice, sa malo više subjektivnih dojmova. Smanjiti slike i biti pažljiv u odabiru slika, da se ne ponovi situacija kad se testira, mislim Qtek 9100 a da ga se ne uslika s izvučenom tipkovnicom.

3. Izbacit pichke iz novina. Ima i za to stručnijih časopisa, a fala bogu i interneta.

4. Vratiti NeReDa na mjesto glavnog urednika. NHF sadašnjem uredniku. Ja sam Mobil kupovao od prvog broja pa do prije par godina, a mislim da nisam jedini, osim što ima na forumu ljudi koji ga kupuju "po dužnosti" i onda referiraju sadržaj "nadređenima".

ODG: Da, postoji Internet, ali ne i pravi dojmovi kao što ih daju naši novinari. Opet ponavljam, premalo reakcija ima na sadržaj, slabo se javljate redakciji.

1. Ako vam smeta multimedija, sada barem imate priliku lako iščupati taj dio i ostaviti ono što vas zanima. To vam je naša tiskara omogućila. Ovaj multimedijalni dio rade veoma stručni ljudi kojima je audio tehnika profesija i u ovoj nam je priči najbitnije da se ne radi o fušerima koji samo pune stranice novina nego pišu korektno i veoma kvalitetno.

2. Ili ćemo objavljivati samo 6-7 mobitela na više prostora ili nastaviti ovako, ali da objavimo sve mobitele? Nisam baš siguran da sam pročitao stav oko toga? Inače, postoje čitatelji koji više žele slika jer žele vidjeti kako mobitel izgleda, a u tablici su svi bitni podaci. Kome udovoljiti?

3. Prazno!

4. Dobar je bio prethodni glavni urednik, bilo je zadovoljstvo s njim raditi. Bilo je i veoma zabavno, a i korisno jer čovjek dosta toga kuži.