Ma samo ti pucaj, ali nažalost ljudi koji bi trebali čitati kritike ovaj forum zaobilaze u širokom luku...
Ma samo ti pucaj, ali nažalost ljudi koji bi trebali čitati kritike ovaj forum zaobilaze u širokom luku...
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
Ako to niko neće sluštai, tj. pročitati, što bih ja onda pucao. Ako hoće, rado ću ja. A mislim da nisam jedini. Siguran sam da nisam jedini koji ne kupuje to smeće od novina.Izvorno postao Ch3lawy
SKR. je SKR. za SKR.
Samo reci što te smeta, bez brige, doći će ovo do onih do kojih treba.Izvorno postao djomla
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Dođi će, doći... Al sad kolko će to imati učinka...Izvorno postao whiteboy
![]()
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
A joj brate, pa raspisaću se:Izvorno postao whiteboy
1. Prvo i osnovno, smeta mi što su prešli na tzv. Mobil "Mediju". To mi strašno bode oči. To ti je kao ono: dobro zarađujemo, možemo još bolje, pa što ne bismo. Gladne oči para. A samim time, velikim "tastovima LCD TV-a", "projektora (?!?)" i sličnih gluposti, smanjila se veličina te(k)stova mobilnih telefona. U ovom broju na slici koju sam priložio, tj. kupusu od novina, jasno se na naslovnoj stranici vidi SE P990i. Ekskluziva, koja piše na stranici na kojoj je ekskluzivno testiran, trajala je do kraja SaMo JeDnE sTrAnIcE. Meni došlo da povratim. Na ekskluzivu.
2. VEEEElIkO hvalisanje kako su oni najbolji, prvi u svemu i jedini u hrvatskoj koji donose neke tekstove i sl. (a sve aluzija na konkurenciju sa MojMobyjem, za koji bih ja dao i posljednje pare koje imam da ga kupim) dovodi me do ludila.
Evo i link.Izvorno postao (KĆ)
:bljak: :bljak: :bljak:
3. Lice godine: Ona tamo nova izabrana se razgolitila, kao da je ovo playboy ili CKM ili sl.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ili možda i jeste
4. Sajt. Veoma loš, nikada ažuran, zna odjednom zatrpati tonom vijesti koje se skupljaju, kao loj pod kožom, pa odjednom pukne kože i više ne možeš zaustaviti bljuvanje napolje. A kad zaustaviš, čekaš drugih 7 dana da se napuni i opet iznova.
Dodatak na prvu stavku:
Ja bih veoma volio kad bi se vratio stari Mobil, sa veoma opširnim te(k)stovima na po 3 strane, a ne sjećam se dobro, možda je poneki bio i sa 4. "(Multi)mediju" ostavite za neki drugi časopis koji bi oni mogli izdavati. Recimo, ja kad kupim jedan digitalni fotoaparat ili DVD ili LCD TV, ja sam miran najmanje slj. 4-5-10 godina. A mobilni telefon se ne kupuje svakih toliko (ima ekstremiteta, loše je ekonomska situacija, sve mi je jasno). Ja ga recimo kupujem svakih godinu dana. Obzirom na to da me niti jedna druga tehnologija ne interesuje osim mobilne, a ponešto i kompjuterske, ja u tom Mobliu nemam šta da pročitam, jer sam već kupio i DVD i digitalni fotić. Tj. imam i ono što bih mogao na netu. Pa što onda da plaćam 6.5 KM, kad bih mogao besplatno (stari mi plaća net, a ja bih sam morao kupiti novine).
Dodatak na drugu stavku:
Znam ja da ste vi prvi koji ste počeli pisati o telekomunikacijama i sve to stoji, ali jasno se vidi da vam je konkurencija, puno bolji, Moby i da nekako želite privući kupce. E samo da znate, jedino jeste prvi (izašli na kioske prije 7-8 godina), ali NIKAKO i NAJbolji, NAJbrži niti NAJspretniji.
Umalo da zaboravim: imate samo 10 izdanja godišnje, konkurencija 11.
Samo jedno se pitam: Kako ste uspjeli da imate ovako dobar forum, a novine vam za smeća?
SKR. je SKR. za SKR.
To znanost još nije objasnilaIzvorno postao djomla
![]()
Mlađo, lave![]()
I ja sam nekad svršavao na Mobil, ali otkad je postao "Media" i "Playboy" rijetko kad kupim. Da se ljudi koji rade trude, to je vidljivo, pogotovo recenzenti telefona, PDA-ova, laptopa itd. Ali mislim da je uređivačka politika krenuka u krivom smijeru, a to sam več prije par mjeseci naveo. E sad, koliko je kriva o to će znati knjigovođe i vlasnik. Ako mu ovaj kupus od novine donosi profit, ja mu skidam kapu. Sad ovdje opet dolazimo do sukoba interesa kapitala i entuzijazma, nažalost, ali takva je realnost, živimo u svijetu u kojem kapital diktira uvjete, al zato, fala bogu, postoji internet pa smo mi freakovi ipak nekako "obeštećeni".
Baš zbog toga, zbog onoga što prije nađem na netu, nekad kad se zajebem i ipak iz dosade kupim Mobil, i/ili Moby, iskusim jedan veliki Deja vu.
I da sumiram:
1. Ukinuti ono "media" i vratiti se prvotnoj svrsi, testiranju mobitela, PDA uređaja, možda laptopa, GPS-a, raznih playera i sl. Okaniti se kino projektora, pa čak i fotoaparata, mikseta i sličnih pizdarija, jer postoje kud i kamo stručniji časopisi za ove potonje.
2. Uvesti više prostora u novinama za recenzije i testove. Kad izađe novi mobitel i/ili neki srodan predmet požude, testirati i objaviti na 2,3 stranice, sa malo više subjektivnih dojmova. Smanjiti slike i biti pažljiv u odabiru slika, da se ne ponovi situacija kad se testira, mislim Qtek 9100 a da ga se ne uslika s izvučenom tipkovnicom.
3. Izbacit pichke iz novina. Ima i za to stručnijih časopisa, a fala bogu i interneta.
4. Vratiti NeReDa na mjesto glavnog urednika. NHF sadašnjem uredniku. Ja sam Mobil kupovao od prvog broja pa do prije par godina, a mislim da nisam jedini, osim što ima na forumu ljudi koji ga kupuju "po dužnosti" i onda referiraju sadržaj "nadređenima".![]()
![]()
Da ima tu dosta istine.Ali ne znam radi čega su i ostale novine slično postupile.Primjerice Auto Klub koji je do sada pisao isključivo o automobilima,sada su tu i motori(koje volim),alu tu im nije mjesto,pa koje kakve jahtice ,pa curice i nakraju oglasnik koji zauzme pola časopisa.Koma.
Isto tako je sa Mobilom,izlaze dosta van tematike.Ali kao šta sam naveo nisu jedini.Možda je to neki nov,način pribavljanja kupaca![]()
I feel the need -the need for speed!!!!!
Svaka cas Druze, u potpunosti se slazem sa tobom...Kada se sjetim testa SE t28 isti trenutak sam otisao u Trieste po njega i pljunuo cca 900.000 tisuca Lira
Tko rano rani, zajebo je pjetla
LOLIzvorno postao Drug Mile
ja se nemogu vratiti nazalost sto zbog drugijeh obaveza a prvenstveno zbog pronevjere 2 mil. kuna u Mobilu kako cujem.
dobar grah daleko se čuje
Izvorno postao Drug Mile
ODG: Da, postoji Internet, ali ne i pravi dojmovi kao što ih daju naši novinari. Opet ponavljam, premalo reakcija ima na sadržaj, slabo se javljate redakciji.
1. Ako vam smeta multimedija, sada barem imate priliku lako iščupati taj dio i ostaviti ono što vas zanima. To vam je naša tiskara omogućila. Ovaj multimedijalni dio rade veoma stručni ljudi kojima je audio tehnika profesija i u ovoj nam je priči najbitnije da se ne radi o fušerima koji samo pune stranice novina nego pišu korektno i veoma kvalitetno.
2. Ili ćemo objavljivati samo 6-7 mobitela na više prostora ili nastaviti ovako, ali da objavimo sve mobitele? Nisam baš siguran da sam pročitao stav oko toga? Inače, postoje čitatelji koji više žele slika jer žele vidjeti kako mobitel izgleda, a u tablici su svi bitni podaci. Kome udovoljiti?
3. Prazno!
4. Dobar je bio prethodni glavni urednik, bilo je zadovoljstvo s njim raditi. Bilo je i veoma zabavno, a i korisno jer čovjek dosta toga kuži.
Izvorno postao Ch3lawy
Znanost štošta još toga nije objasnila :-)
Izvorno postao djomla
ODG: E ovo će dugo trajati, strpljenja molim.
1. Na časopisu i dalje stoji veliko Mobil, a Media je toliko malo da se jedva vidi. Zamisli kako bi tek bilo da je jednako veliko. Ako pogledaš stare brojeve Mobila i prebrojiš ukupni broj stranica onda će valjda biti jasno kako je dio s mobitelima i dalje jednak (plus minus nekoliko stranica od broja do broja). Kako smo se širili na nova područja tako smo i povećavali broj stranica. U zadnje dvije godine povećali smo broj stranica za čak 24 stranice. Nama je veliki problem jako veliki broj novih mobitela, stoga obajvljujemo kraće testove mobitela. Ako gledate našu konkurenciju onda zbrojite na koliko je stranica kod njih dio s testovima mobitela, a na koliko u Mobilu pa ćete vidjeti da mi imamo više stranica. U Mobilu izađe i po 15 testova novih mobitela. Mislim da je to velika stvar, ali ako čitatelji žele manje testova na više stranica, to se može promijeniti samo moram imati većinu koja tako želi.
Za Ekskluzivni test P990i nemam što za dodati jer i jeste ekskluzivni, nitko ga prije nas nije imao, a i na jednu je stranicu stalo dosta toga.
2. Svi volimo biti najbolji, a neki od nas to i napišu. Ovo se može vidjeti na većini reklama ili barem iščitati između redaka.
3. Lice s naslovnice - ovo nije Playboy, a ovakve se slike ne objavljuju samo u Playboju, nego i u većini današnjih novina. Koliko novina na svijetu postoji (osim Glasa koncila i sličnih), a koje nemaju golotinju? Cure se vole slikati, a najbolja među njima dobila je hrpu nagrada, nadam se da ste pogledali o kojim ne nagradama riječ?!
4. Site se puni s vijestima kako pristižu i koliko su zanimljive. Možda bi ti volio pisati za nas i puniti www.mobil.hr novim vijestima? Javi se ako si za suradnju.
Dodatak na prvu stavku: Testovi mogu biti duži, ali će biti i manje testova. Svaki mjesec Nokia prodaje po 4-6 novih mobitela, Samsung isto tako. I ostali se trude da ih slijede. To znači da bismo u svakom broju terbali imati oko 20-25 testova i onda puta po nekoliko stranica! Da mi je vidjeti te novine. A da ne govorim da je lijepo pročitati i neke tekstove koji nisu testovi, nego zabavni. Ali, neki koji pišu za Mobil i koji sudjeluju u ovoj raspravi nikako da napišu neki tekst i da vas razvesele!![]()
U svakoj zemlji u kojoj boravim kupim časopis o mobitelima, pa da vidite kako oni objavljuju testove! Uzmimo za primjer njemački Connect, najpoznatiji europski časopis o mobitelima. Dva testa na 2-3 stranice, a svi ostali na po pola stranice, a uvijek i nekoliko na 1/4 stranice. Na jednoj četvrtini stranice. Niti drugi časopisi nisu baš bolji od njih.
Što se tiče multimedije, pa neka je, mnogi čitatelji vole pročitati i o nekim drugim stvarima. Imaju sve na jednom mjestu.
Dodatak na drugu stavku: Svi se trudimo biti dobri i najbolji, a mi imamo 10 redovitih izdanja plus jedno posebno - Katalog. Zbog njega i ne izlazi 11 brojeva godišnje jer računamo da je ljudima malo previše u jednom mjesecu dati 60 kuna. Da postoji interes velikog broja ljudi koji su spremni dati 60 kuna za dva izdanja oko Nove godine mi bismo napravili još jedno izdanje. Matematika i troškovi kažu ipak malo drugačije.
4.
Izvorno postao krunoslav
![]()
![]()
Mene je najviše razveselilo kad sam u mobilu pročitao pod "zanimljivosti" kako je Tokio mislim 2004 imao više mobitela nego cijela Evropa![]()
![]()
![]()
Izvorno postao Ch3lawy
Ma da, jesi li siguran?
Bookmarks